Türk halkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan güvenini tazeledi. Türkiye yeni dönemde de yoluna büyük usta Erdoğan ile devam edecek. Türk milleti tarihi seçimde yüzde 52.7 gibi bir rekor oyla Erdoğan’ı yeni sistemin ilk cumhurbaşkanlığını yaptı. Cumhur ittifakı da 342 milletvekili ile mecliste çoğunluğu sağladı. Bahçeli bütün tuzakları bozdu. Anketler yüzde 3.5’a kadar oylarını kasıtlı düşürmelerine ve kamu oyunda algı yaratmaya çalışanlara MHP lideri Devlet Bahçeli büyük tokat attı. Grup kuramaz diyenlere ders verdi. Yüzde 11.2 49 milletvekili çıkararak cumhur ittifakının kilit partisi oldu. Muharrem İnce partisi CHP’den daha çok oy aldı. Bu görüntü CHP’de genel başkanlık kavgasının erken başlayacağı sinyalini verdi. Seçim süresinde eski adliye binasının altındaki Söğütaltı Kahvesi’nde akşamları Erdal Türek’in başını çektiği bir grup arkadaşla beraber olduk. Çapala Mehmet de aramızdaydı. Ben yeni sistemin ilk başkanının ilk turda seçileceğini ve Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanacağını, seçim başından son geceye kadar söyledim. Pazar akşamı da Dr.Ekonomist Hikmet Oray Yalçın, dürümcü Mehmet’le gazetemden ayrıldıktan sonra AK Parti’nin zafer turları attığı ortamda Söğütaltı Kahvesi’ne gittim. Grubum oradaydı. Hepsi ayağa kalktı. “Başkan seni tebrik ederiz. Fikrinden bir gece olsun dönmedin, dediğin de çıktı” dediler. Her akşam Muharrem İnce kazanacak diye nara atan dostum Çapala Mehmet ortalıkta yoktu. Bana dediler ki “Çapala Mehmet’i aradın mı?” Ben de “Bu ortamda yaralı kuş aranmaz” dedim. Pazar akşamı AK Parti binasına gittim. Akrabam Murat Baybatur’un danışmanı Halil Özkan, “Enişte yukarıdalar” dedi. Dr.Ekonomist Hikmet Oray Yalçın, dürümcü Mehmet ile üst kata çıktım. AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli koltuğunda yol arkadaşlarıyla birlikte keyifle oturuyordu. İl Başkanı Berk “Gel başkan gel” dedi. Seçim stresini üzerimden yeni atıyordum. Tebrik ettim. Bir baktım milletvekillerinden Murat Baybatur ve İsmail Bilen’le orada sarmaş dolaş olduk. Seçim sonuçlarını izliyorlar. Her iki milletvekiline de yeni sistemde Manisa daha iyi yönetirse iktidarın biraz tadını çıkaralım diye şakalaştım. Manisa teşkilatının da seçim organizelerini Ataman Taydaş yaptı. Onunla da konuştum. Hüseyin Kargın da partideydi. Dr.Hikmet Oray Yalçın da seçimin kısa bir analizini yaptı. Yalçın “Dış ekonomi aktörlerinin Türkiye üzerine seçim öncesi uyguladığı döviz kurunu yükseltme operasyonu Türkiye seçmeni üzerinde tehdit algısı oluşturup ters tepki. Halk oyunu ekonomik istikrardan yana kullandı. Kredi derecelendirme kuruluşlarının Yunanistan gibi ülkelerin ekonomi notunu yükseltip Türkiye’nin notunu düşürmelerine seçmen inanmayarak AK Parti’yi desteklemeye devam etti” dedi. 

Dün öğleden sonra Manisa siyasetinin duayeni Bülent Arınç’ı aradım. Oğlu Mücahit Arınç’ın AK Parti milletvekili seçilmesinden dolayı kutladım. Sayın Arınç “Ertuğrul bey Manisa’nın parlamentoda AK Parti’yi temsil eden 6 milletvekili var” deyince bir durdum. Arınç, “Oğlum İstanbul’un olduğu kadar Manisa’nın da milletvekili” dedi. Kendisi ile kısa da olsa mutlu bir sohbet yaptım. 

  

Cumhurbaşkanlığında Erdoğan’ın kazanacağını ilk günden inandımsa, Manisa’da AK Parti’nin 5 milletvekili çıkaracağına da o kadar inanmamıştım. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ile bahse bile girdim, kaybettim. Ahmet Songüler’in karşısında ikinci kaybedişim. Mustafa Güres’in Kordon’daki balık restorandaki yemeği oğlum Gökhan’la birlikte vereceğiz Ahmet Songüler’e.. Dün gazetem Olay’ı elime alınca gurur duydum. Ertan Korkmaz, Esra Kale ve ekibi seçimin herşeyinin mükemmel bir şekilde sayfalara yansıtmış. Esra Kale üzgün haliyle öyle bir 1.sayfa yapmış ki, seçimin her yönünü anlatan başlıklar bulmuş. Bütün Olay ekibini canı gönülden kutluyor, tebriklerimi sunuyorum.