Süper Ligde Beşiktaş ve Fenerbahçe adı derbi olan sezonun son maçında birer puanlık gösteri yaptı. 11 maçlık yenilmezlik unvanı ile Vodafone Arena Park’a gelen Fenerbahçe 6. dakikada Novak ile golü buldu. Gol sevincini yaşamadan golü atan Novak’ın iki penaltıyı üst üste sebep olmasını Beşiktaş iyi değerlendiremedi. Penaltıların ilkinde Batshuayi topu direğe nişanladı. İkincisinde ise Ghezzal Kartal’a beraberlik sağlayan penaltıyı gole çevirdi. İlk defa karşı karşıya gelen İsmael-İsmail birbirlerini üzmedi. Derbide kaliteli bir futbol yoktu. Heyecan vardı. Beşiktaş seyircisinin baskısını Fenerbahçeli oyuncuların büyük bölümü kaldıramadı. Beşiktaş seyircisinin sahaya yabancı madde atması ise hiç hoş değildi. Derbiyi Arda Kardeşler güzel yönetti. Fenerbahçe yenilmezliğini 12’ye çıkarırken 7 maçlık galibiyet serisi son buldu.

FENERBAHÇE İYİ BAŞLADI

Pazar günü maç öncesi Söğütaltı Kahvesinde Beşiktaşlı Avukat Mustafa Karakaş ve Fenerbahçeli Çapala Mehmet ile birlikte birinci ligdeki maçların sonuçlarını heyecanla takip ettik. Manisa FK’nın 1-0 önde götürdüğü maçı Keçiören önünde 2-1 kaybetmesi, Bursa’nın Süper Lige çıkmayı garantiliyor. Ümraniyespor karşısında nefes nefese geçen mücadele sonrası 3-2 galip gelmesi Kocaeli’nin kendi gibi tehlike bölgesinde olan Altınordu ile yenmesi Denizli’nin galibiyeti birinci ligi yangın yerine çevirirken ben Mustafa Karakaş ile son haftayı BAY geçirecek bu hafta 46 puanla evinde Tuzla ile oynayacak Manisa FK’nın durumunu matematiksel olarak kurtulmasının hesapları üzerine değerlendirme yaptık. Sonra ben derbiyi izlemek için eve gittim. Hafta içinde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un basın toplantısındaki konuşmaları Trabzon’a abone olan TV ve ulusal medyada gereken şekilde yer almadığını bir medya mensubu olarak üzüntü ile seyrettim. Ben Galatasaraylı olsam da Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un gerçekleri dile getirdiği sözleri bende yankı uyandırdı. Tamam Trabzonspor şampiyon oldu. Bu sezon haklarıydı. Ama federasyondaki dönen dolapları Başkan Koç’tan dinleyince bizde futbol adaletinin sahalara yayılmadığı inancım bir kez daha perçinlenmiş oldu.

FENER ATTI, NOVAK İKİ PENALTI YAPTIRDI

Beşiktaş evinde muhteşem seyircisi ile Fenerbahçe’yi baskı altında tutmaya çalışırken 6.dakikada Fenerbahçe Novak ile 1-0 öne geçti. Ne var ki Novak bir dakika sonra ceza sahası içinde penaltıya neden oldu. Beşiktaş beraberlik şansını Batshuayi ile kullanamadı. 31.dakikada VAR’ın gördüğü Arda Kardeşler’in verdiği ikinci Beşiktaş penaltısını Ghezzal golle sonuçlandırıp durumu 1-1’e getirdi. İkinci yarıda Beşiktaş on dakikada Fenerbahçe kalesi önünde cirit attı. Fırsatlar yakaladı. Larin’in 46’da Altay’ı karşı karşıya pozisyonunda geçemedi. Aynı Larin’in bir vuruşu da yan direkte patladı. İkinci yarıdaki baskının baş mimarları tribündeki seyirciydi. Fenerbahçeli bazı futbolcuların sahada sindiğini izledim. Beşiktaş Fenerbahçe’yi derbide yenebilirdi. İki penaltı kazanan ve birçok fırsatı harcayan Beşiktaş oldu. Galibiyet hakkını iyi kullanamadı. Derbiye Novak damga vurdu desek doğru olur.