Çarşamba günü Haşim Ağar’ın bürosunda gittim. Oturduk birlikte sohbet ettik. Akşama doğru oğlum Gökhan geldi. Haşim abisi ile konuştu. İkisi de ekonomiden şikayet ettiler. Gökhan hayat çok pahalı diyor. Haşim Ağar da kendisine hak veriyordu. Ben ilk başta dinlemekle yetindim. Ekonominin nasıl kötü olduğunu anlattı Gökhan. Ben dayanamayıp söze girdim ‘Yasaklar kalksın bütün kafeler dolmazsa ben de hiçbir şey bilmiyorum’ dedim. Gökhan da ‘Marketteki fiyatlardan haberin yok galiba baba’ dedi. Konuyu uzatmadan kapattık. Haşim Ağar’ın yarış atlarından konuştuk. Spordan bahsettik. Daha sonra Filiz Ağar geldi. Öğlen arkadaşları ile buluşmuş gezmekten gelmiş. Köpeklerini aldı bir akşam turu attırdı. Gökhan köpekten korktuğu için Filiz Ağar köpekleri almadan biz de Haşim Ağar’ın bürosundan kalktık. Ben eve doğru gittim. Gökhan alışveriş yapmak için çarşıda markete girdi. Daha sonra eski adliyenin köşesinde Zülfikar Gürcan’ı gördüm. Mustafa Karakaş da aramıza katıldı. Onlarla da sohbet ettikten sonra eve geldim. Beşiktaş maçını izledim. Beşiktaş adeta gol şov yaparak liderliği geri aldı. Maç sırasında oğlum Gökhan aradı ‘Amerika karışmış gördüm mü?’ dedi. Hemen haber kanalları açtım. Dünyanın süper gücü Amerika. Ülkelere ayar veren, haritaları değiştiren, demokrasi nutukları atan Amerika. Ülkemizde gerçekleşen darbelerin gizli gücü Amerika. İşte bu Amerika’da Çarşamba günü yaşananları hayretle izledim. ABD'de seçilmiş Başkan Joe Biden'ın tescil oturumunun yapıldığı Kongre binası Başkan Donald Trump yanlılarınca basıldı. Washington DC Belediye Başkanı MurielBowser, sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı, Ulusal Muhafızlar sokağa indi. Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Adam Kinzinger, "Bu bir darbe teşebbüsüdür" değerlendirmesi yaptı. Trump olayların çığırından çıkmasının ardından itidal çağrısında bulundu. Trump ayrıca bir video yayınlayarak, göstericilere "eve dönün" dedi. Joe Biden ise yaşananları "kalkışma" olarak nitelendirdi. Eski ABD Başkanı George Bush da gelişmeleri "ayaklanma" olarak tanımladı. İngiliz basını "ABD'de anarşi" başlıkları attı. Güvenlik güçleri, Kongre binasını dört saat sonra göstericilerden temizledi. ABD medyası yaralıların ve ölenlerin olduğu bilgisini de paylaştı. Ortadoğu’da kendine göre operasyon yapan Amerika bu sefer kendi yaşadı kaosu. Etme bulma dünyası diyesi geliyor insanın. Benim görüşüm Amerika bu olayı unutmaz ve yaşananlardan dolayı Trump’a bir fatura çıkarır.  Dünya her geçen gün değişiyor. Yeni gelişmelere gebe oluyor. Bakalım bundan sonrası nasıl gelişecek. Biden başkanlığındaki Amerika nasıl bir politika izleyecek? Bekleyip göreceğiz.

GÜZEL BİR İNSAN DAHA ARAMIZDAN AYRILDI

Dağıtım işi yaptığımız sıralarda tanımıştım Behzat Özkalkan’ı. Sürekli dağıtım şirketimizdeki büromuza gelirdi. Sohbet ederdik. Dost olmuştuk. Çocuklarımın Behzat amcası olmuştu. Oğlum Gökhan, kızı Gülçin Sayın’dan lise yıllarında İngilizce dersi almıştı. Ailemizden biriydi. Behzat amcayı 2016 yılında kaybetmiştik. Maalesef dün de oğlu Ahmet Taner Özkalkan’ı kaybettik. Ahmet Taner Manisa sanayisinin yakından tanıdığı başarılı bir iş insanıydı. Elginkan Holding şirketlerinden Elsan Hammadde San.A.Ş.’nin Genel müdürüydü. Bu habere çok üzüldüm. İyi insanlar bir bir aramızdan ayrılıyor dedim. 2020 yılı benim için acılar ile dolu bir yıl olarak geçti. 2021’in ilk günlerinden böyle bir haber almak beni çok üzdü. Pandemi nedeniyle cenazeye katılamadım. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Dediğim gibi sağlıktan başkası yalan. Hayatın tek gerçeği de maalesef ki ölüm.

AYDIN BESEN’E ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM

Hacı Aydın Besen’in rahatsızlandığı haberini Ali Filizkan’dan öğrendim. Aradım konuştum sesi iyi geliyordu. Kan değerlerindeki düşüşten dolayı kadim dostumu 8 Eylül Hastanesi’ne kaldırmışlar. Acil şifalar diliyorum kendisine. En kısa sürede sağlığına kavuşacağını umuyorum. Hacı bey bir an önce iyileş. Şu yasaklarda kalkınca birlikte bir Güzelbahçe’ye gidelim. Eski günleri yad edeceğiz daha birlikte. Eski dostluklar artık yok günümüzde. Tekrardan Aydın Besen’e geçmiş olsun diyorum diye yazımı bitirirken bugün 8 Eylül Hastanesinden taburcu olacağını duydum. Sevindim.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ BUGÜN KUTLAYACAĞIZ

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlamak için Vali Yaşar Karadeniz Manisa Gazeteciler Cemiyetini ziyaret edecek. Erken kutlama Valimiz Yaşar Karadeniz ile saat 11.30’da olacak. Saat 12.30’da Manisa TSO cemiyetimize gelecek.