Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’yi yüzde 1’e indiriyoruz. Devlet adına yüzde 7’lik bir indirim yapmış oluyoruz. Milletimizi enflasyona ezdirmemek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. Gıda ürünlerinde toplamda yüzde 14’lük indirim yapılmasını milletimiz adına bekliyoruz” dedi.

İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına destek geldi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu “Tüm gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 1’e indirilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Gıda üretimi ve ticareti yapan üyelerimizi imkanları ölçüsünde enflasyonla mücadele kampanyasına destek vermeye davet ediyorum” dedi.

Hükümetin enflasyonla mücadele etmek için aldığı bu kararlar hangi ürünleri kapsıyor derseniz sayayım. Et, balık, çay, pirinç, makarna, kahve, süt, peynir, yumurta, yağ, şeker, bakliyat, meyve ve sebze olmak üzere temel gıda ürünlerinde KDV oranları yüzde 8’den 1’e indirildi. Fiyatlara yansıyıp yansımadığını göreceğiz. Yalnız bu ürünleri üreten ve satanların bu karardan sonra fiyatlarını düşürmeleri gerekiyor. Hükümet enflasyonla mücadele timlerini faaliyete geçirecek haberleri olsun. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Biz indirdik, iş dünyası da fedakarlık yapsın” sözlerine canı gönülden katılıyorum. Ekonomide zor günler geçiren vatandaşlarımızın nefes alması için iş dünyası da fedakarlık yapmalıdır. Başkan Erdoğan’ın dediği çok doğru “Hepimiz aynı gemideyiz. Bu geminin aldığı her zarar ortak zararımızdır”

EKONOMİDE 60 MİLYAR TL’LİK DESTEK

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 60 milyarlık bir KGF destek paketi oluşturduklarını açıkladı. Destek paketinde yatırımcı ve ihracatçılara 25’er milyar TL işletme harcamaları için ayrılan tutar 10 milyar TL seviyesinde. Yatırım kredileri azami 2 yıl ödemesiz 8 yıl olacak.

ALTIN UYGULAMASI 1 MART’TA

Maliye Bakanı Nebati “Yastık altı birikimleri finansal sisteme kazandıran modellerin bütüncül bir yaklaşımla uygulamaya alınmasını büyümenin finansmanın da dış tasarrufların yerine yurtiçi tasarrufların getirilmesini ve TL tasarrufların artırılmasını amaçlayan bir tasarruf sistemi modelidir. 1 Mart’tan itibaren 81 ilde en az bir adet olmak üzere 2022 yılında 1500’ün üzerinde kuyumcunun dahil olacağı çalışmaları başlatıyoruz” dedi. Yeni ekonomi modelinin başarılı olmasını temenni ediyorum. Dünya ülkelerini de saran bu enflasyondan kurtulmanın çarelerini Maliye Bakanlığı çözmeye çalışıyor. Bakan Nebati iddialı bir laf etti “2023 Haziran’ında enflasyon tek haneli olacak” dedi. Vatandaş olarak mutlu olurum. Şu kış ayını bir geçirebilsek sebze ve meyvelerde düşme olacaktır. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına bir çare bulunması gerekir. Gerçekten vatandaş bu kış gününde sıkıntı içinde ne yapacağını şaşırmış durumda.