Süper Ligde Trabzon fırtınası esmeye devam ederken üç büyüklerin yüzü gülmüyor. Trabzon Hatay’ı evinde yıkarken şampiyon olmuş gibi oynadı. Evinde üst üste 5. galibiyetini elde etti. Galatasaray kazanmayı unuttu. Başakşehir’i evinde yenemedi. 1-1 berabere kaldı. Kaybedeni kaosun beklediği Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde kazanan çıkmadı. Haftanın maçı 2-2 berabere bitti. Allah’a çok şükür üç büyükler lider Trabzon’un şampiyonluk yoluna güller döküyor. Süper Ligdeki bu keyifsiz haftada Vakıfbank Dünya Kadınlar Şampiyonasında voleybolda Dünya Şampiyonu oldu. Tebrikler Vakıfbank, tebrikler dördüncü dünya şampiyonluğunuzu millet olarak kutluyoruz.

FIRTINA EVİNDE ESİYOR

Süper Ligde geçen hafta Antalyaspor’a yenilen Trabzon sahasında Hatay’ı 2-0 yenerken tribünleri dolduran seyircisine futbol ziyafeti çekti. Abdullah Avcı’nın yarattığı Trabzon ilk yarıda Hatay’ın işini bitirdi. Hatay’ın ikinci yarıdaki çabası yeterli olmadı. Karadeniz ekibine 3 puan getiren golleri Djaniny ve Cornelius ikilisi kaydetti. Süper Ligde Trabzon fırtınasını hayranlıkla izledim. Oğlum Gökhan “Baba Trabzon şampiyon olmuş gibi oynuyor” dedi. Galatasaraylı olarak yapacak bir şey yok. Avrupa Ligindeki başarımızla avunacağız. Fatih Terim böyle uygun görüyor.

GALATASARAY MAÇINI DERGAH’TA İZLEDİM

Doğa tutkunu Ahmet Çiftçi cumartesi günü Trabzon maçını seyrederken aradı. Spil’in eteklerindeki Turgutalp’teymiş. Akşama beraber olalım dedi. Bende oğlum Gökhan ile Galatasaray-Başakşehir maçını izlemek için Dergah’a gittik. Ahmet Çiftçi televizyonun karşısını bize ayırmış, yanan sobanın ısıttığı alanda Galatasaray-Başakşehir maçını Ahmet Çiftçi oğlu Hasan, ben ve oğlum Gökhan ile birlikte izledik. Daha maçı yeni izlemeye başladık. Oğlum Gökhan “Bugün Başakşehir’e yeniliriz” dedi. Kendisine bir şey diyemedim. Aslanın hali belli. Emre Belözoğlu ile düşme potasından zirveye doğru inanılmaz bir yükseliş gerçekleştiren Başakşehir daha maçın 20.dakikasında Okaka’nın golü ile öne geçtiğini izledik. Aslan 88’de Mohammed ile beraberliği yakaladığı maçta suçu maçın hakemi Zorbey Küçük’e yıkmaya çalışması çok ayıp, genç pırıl pırıl hakem gördüğünü çaldı. Uzatmalarda Halil’in pozisyonunu faulün başladığı noktaya çekmesi oğlum Gökhan ile benim kafamı biraz karıştırdı ama Galatasaray kötü oynuyor. Fatih Terim’in Pazar günü yaptığı hakem için kullandığı sert ifadelere katılmıyorum. Süper Ligde bu yıl çile yılımız olacak Galatasaraylı olarak.

DERBİDE GÜLEN OLMADI

Her derbide olduğu gibi Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi yazar çizer takımı çeşit çeşit analizler yaptılar. Kaybedenin kaos ortamına düşeceğini yazdılar. Spor Toto Süper Ligde Fenerbahçe-Beşiktaş dört gol atılan maçı 2-2 berabere bitirdiler. İki takım da zirveden uzaklaştı. Maç gol düellosu şeklinde geçti. Fenerbahçe 42 bin taraftarı karşısında 14. dakikada Fırat Aydınus’un penaltı kararı ile Mesut Özil’in golü ile öne geçti. 25. dakikada Josef beraberliği sağladı. Fener tutuk oynarken Beşiktaş kazanma peşinde görüldüğü maçta Vida’nın hatalı pasında 30. dakikada Berisha’nın attığı golü kalesinde gördü. İkinci yarıda Beşiktaş sahanın yıldızı Josef ile beraberliği yakaladı. Son anlarda Fener de Beşiktaş da yakaladıkları birer fırsatı değerlendiremediler. Maç sonrası taraftarların protestolarına maruz kalan Fenerbahçeli futbolcular sahadan başı önünde soyunma odasına giderken Başkan Ali Koç’a da istifa etmesi yönünde tezahüratlar yapıldı.

Beşiktaş cephesinde ise hakem Fırat Aydınus vardı. Maçın berabere bitmesi için çaba sarf ettiği Beşiktaş yöneticileri tarafından iddia edildi. Beşiktaş’ın daha iyi oynadığı Fenerbahçe’nin ise taraftarlarının beklediği oyunu sahaya yansıtamadığı maçın sonucu iki takımı da memnun etmedi. Bakalım Beşiktaş’ın teknik direktörü kim olacak? Şenol Güneş ihtimali yüksek görülüyor. Fenerbahçe’de ise neler olup bittiğini hoca gidecek mi kalacak mı göreceğiz.