Süper Ligde 21 takımın mücadele ettiği 42 haftalık tarihi yarışın son perdesi bayramın son gecesinde Beşiktaş’ın şampiyonluğu ile kapandı. Bir sezona bedel üst üste Salı ve Cumartesi geceleri yaşadık. Beşiktaş nerede ise avucunun içindeki şampiyonluğu Galatasaray’a kaptıracağı anlar yaşadık. Beşiktaş İzmir’de Göztepe’yi 2-1 yenerek gol averajı ile bu sezonun şampiyonu Kara Kartal oldu. Sergen Yalçın ve talebeleri tam kapanmada Beşiktaş camiasına şampiyonluk yaşattı. Eldeki imkanları ile kazandıkları şampiyonluk sokağa çıkma yasaklarına rağmen İstanbul Beşiktaş’ta coşku ile kutlandı. Beşiktaşlı dostlarımın şampiyonluğunu kutluyorum.

NEFESLERİ KESEN BİR GECE

Kalplerin heyecandan küt küt attığı gecede nefesleri tutarak Beşiktaş’ın İzmir’de Göztepe, Galatasaray’ın İstanbul’da Malatya maçlarını televizyon başında dönüşümlü izleme hazırlığına başladım. Gündüz Beşiktaşlı Aydın Besen’e Erdoğan Esentaş’ın marketinde “Ben Galatasaraylıyım ama şampiyon Beşiktaş olacak” dedim. Dedim de içim yine kıpır kıpırdı. Manisa’nın evladı gazetecilikten futbolcu menajerliğine geçen Öner Karalar’ın gönderdiği Galatasaray forması ile evin içinde dolaşmaya devam ediyordum. Teşekkürler Öner. Umut fakirin ekmeği misali acaba şampiyon olur muyuz düşüncesi bayramın son gecesinde hep içimden geçti. Bayramda Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile telefonla bayramlaşırken Başkan Ergün “Hadi iyisiniz yüzünüze kan geldi” diyordu Galatasaraylı olan bana. Başkan Ergün’e Salı gecesi Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin böyle bir sonuç alacağını beklemediğim için Galatasaray’ın Denizli maçını da kenara koyarak ATV’de her hafta yayınlanan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisini seyrettiğimi söyleyerek “Başkan Sivas’ı yenseydiniz şampiyonluk Fenerbahçe’nindi. Şimdi Beşiktaş ve Galatasaray arasında. Kısmette ne çıkarsa o olur” dedim. Futbol sürprizlerle dolu bir oyun. Evdeki hesap hiçbir zaman tutmayabilir.

Aynı saatlerde başlayan maçlardan ilk olarak seyretmeyi Göztepe-Beşiktaş maçı ile başladım. Kıran kırana geçen bir görüntü veriyordu müsabaka. Göztepe kimin şampiyon olacağını bir kenara koyarak aslanlar gibi mücadele ediyordu Beşiktaş karışında. Zevkli ve heyecanlı başlayan maçın başında Beşiktaş Vida ile golü atınca Galatasaray-Malatya maçına döndüm. Galatasaray bastırıyor. Rahat oynayan Malatya direniyordu. Bu arada Kayseri’de Fenerbahçe 1-0 mağlup oynuyordu. Göztepe beraberliği Alpaslan ile sağladığı anlarda Galatasaray bir an önce gol atmaya uğraşırken Malatya kontratağında Adem golünü kalesinde gördü. Şampiyonluk umudumu bir kenara koyarak bir Beşiktaş’ı bir Galatasaray’ı izlemeye devam ettim. 45 dakikalar sona erdiğinde Göztepe Beşiktaş 1-1, Galatasaray Malatya karşısında 1-0 mağluptu. Aynı skor Kayseri’de de vardı.

Heyecan fırtınasına dönüşen bir ikinci yarıları seyrettim Göztepe-Beşiktaş ve Galatasaray-Malatya maçında. Fatih Terim ilk yarıdaki yanlışını görüp ikinci yarıya üç değişiklikle başlaması aslanın ruhunu değiştirdi. Önce Halil ile beraberliği Babel ile 2-1 öne geçtiği anlar Beşiktaş İzmir’de berabereydi. Galatasaray’ın galibiyeti ve Beşiktaş’ın puan kaybetmesi ile Galatasaray şampiyon olacaktı. Ama Beşiktaş bir sezonluk mücadelesini İzmir’de de devam ettirdi. 68. dakikada kazanılan penaltıyı Ghezzal gole çevirince Süper Ligde Beşiktaş nefeslerin tutulduğu son haftada düğümü çözen taraf oldu. Zaferin mimarı Teknik Direktör Sergen Yalçın Gürsel Aksel Stadında futbolcuları ile şampiyonluğu kutladı.  Sergen Yalçın “Mucizeyi başardık. Güzel yarışı biz kazandık” diyordu. Galatasaray sezon başından beri hiç hesaba katmadığı genel gol averajı ile şampiyonluğu son maçta kaybetti.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi Galatasaray’a ödül oldu. Fatih Terim’e de tebrikler. Gerçek şu Beşiktaş bileğinin hakkı ile şampiyon oldu. Bunu da helalinden hak etti.