Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün önderliğinde Manisa Futbol Kulübü şampiyonluğunu lig bitmeden kazandı ve bunun mutluluğunu yaşıyor. Başkan Ergün’ün dediği gibi “Bugün Türkiye profesyonel futbol liglerinde namağlup tek takım Manisa Futbol Kulübü.” Bu başarının mimarları ise Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Futbol Kulübü’nün sahibi Mevlüt Aktan, ikinci başkan Engin Anlı, Futbol Şube Sorumlusu Fikret Taşçı, yönetim kurulu üyeleri ile teknik sorumlu Serkan Özbalta yönetiminde sahada terlerini son damlasına kadar akıtan siyah beyazlı forma ile müthiş mücadele eden futbolcu kardeşlerindir. Kutluyorum. Süper Lig hedeflerinde başarılar diliyorum.

TARİHÇESİNE BAKALIM

1994 yılında Manisa Belediyespor olarak kurulan 31 Mart 2009’da Manisa Belediye Başkanı seçilen Cengiz Ergün’ün sporcu kimliği ile Manisa Belediyespor 2010-2011 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lige yükseldi. Manisa Büyükşehir Belediyespor tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 2014-2015 sezonunda 3. Lige yükseldi. 2017-2018 yılında 2. Lige yükselme başarısını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyespor yükselme yarı finali oynayarak dramatik bir şekilde kaybetmenin üzüntüsünü içine sindiremedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kulübün şirketleşmesi yönündeki düşüncesini 2019-2020 sezonunda hayata geçirip şirket sahibi olarak Mevlüt Aktan ile Türk futboluna merhaba diyerek bu yılın başarısının adımlarını attı ve ligde güçlü rakiplerine fark atarak 1. Lige Uşakspor beraberliği ile çıktı. İnancın zaferi gerçekleşmiş oldu.

HEDEF SÜPER LİG

Manisa Futbol Kulübü yeni sezonda 1. Ligde oynayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan siyah beyaz arması ile Manisa Futbol Kulübü adıyla futbol denizinde yeni başarılara imza atmak için yelken açacak. Manisa FK yeni sezonda Allah kısmet ederse maçlarını 19 Mayıs Stadında oynayacak. Bize de yeni sezonda başarılar dilemek düşer.

MANİSA FUTBOL KULÜBÜ AKADEMİ DOSYASINI BEĞENDİM

Manisa Futbol Kulübü’nün hazırladığı Akademi Dosyasını beğendim. Fikri Bayrıl Spor Tesislerinde U14’den U19’a kadar Manisa Futbol Kulübü takımında 55 sporcunun yatılı olarak konakladığı modern tesisler Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün eseri. Spora ayrı bir önem veren Başkan Ergün Necmi Temizel ve Tevfik Lav Spor Tesislerinin de mimarı. Spora gönül veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan’ın Manisa Futbol Kulübü Akademi Dosyasındaki yazılarını da köşeme aktarıyorum. Nelerin yapıldığını hedeflerin neler olduğunu bilesiniz diye.

Değerli Manisa Futbol Kulübü Ailesi,

1994 yılında Manisa Belediyespor adıyla kurulan kulübümüz, 25 yıllık süre içerisinde önemli başarılara imza atarak adını amatör kümeden TFF 2.Lig'e yazdırmayı başardı. Bilindiği üzere Mayıs ayında yapılan kulübümüzün Olağanüstü Genel Kurulu'nda alınan karar doğrultusunda şirketleşme için şahsım ve yönetim kuruluna yetki verilmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu'na yaptığımız başvuru 31 Temmuz tarihinde onaylandı ve kulübümüzün adı Manisa Futbol Kulübü olarak tescillendi. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan çıkan karar doğrultusunda Manisa Futbol Kulübü olarak tescillenen kulübümüzün renkleri de Siyah Beyaz ve Yeşil olarak resmiyet kazandı. Bundan sonraki süreçte Türk futboluna Manisa Futbol Kulübü olarak hizmet verecek olmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz.

Şirketleşen ve daha da güçlenen bir yapıyla hedefimiz olan üst ligler için mücadele vereceğiz. Derneklerle yönetilen futbol kulüplerinin yaşadığı sorunları tespit ettik. Sorumluluğu olmayan dernek yapısından uzaklaşarak değişimi yaşayan, kalıcı yatırımlarla başarıya ulaşan yerli ve yabancı futbol kulüplerinden de örneklerle, yaşadığımız kendin yeni dinamiği Manisa Futbol Kulübü'nü oluşturduk. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan da tescil ettirerek 2019-2020 sezonu öncesi Manisa'ya ve Türk futboluna yeni bir solukla. Merhaba dedik.

Bizler sabırla ve iyi niyetle, belki de ülkemizdeki futbol anlayışına örnek bir soluk getirecek düşüncelerle yola çıktık. Bu değişimi tamamen kalıcı başarı kaygısıyla başlattık ve her detayını düşünerek, sportif başarının finansla desteklenmesi için geleceğe dair yatırım planları dahil her türlü detayı düşündük. Bizler günü kurtarmayı düşünmüyoruz. Geleceği planlıyor, hayali bütçeler ile değil reel verilerle planlamalar yapıyoruz. Planlama ve futbol dilinin değişmesi konusunda Manisa Futbol Kulübü olarak öncülük yapacağımızın şimdiden sözünü veriyoruz.

Biz küfürsüz bir stat hayal etmiştik. Bugün Manisa'da futbol kulübümüzün müsabakalarını izlemeye gelenler bilirler. Kadın ve çocukların rahatlıkla müsabaka izleyebildiği, holiganizmden uzak Türkiye’deki ender tribünlerden birine sahibiz. Bundan sonra da kişilere ve gruplara bağlı kalmayan, kadınından çocuğuna her kesimin aidiyet hissedebileceği taraftar toplulukları oluşturmak, öncelikli hedeflerimiz arasında.

Futbolun bir kent için ne kadar önemli olduğunu Avrupa'daki örneklerinden görüyoruz Başta altyapı olmak üzere genç sporcuların yetiştirilmesi için altyapı yatırımlarımızı geçmişte olduğu gibi bugün de uzun vadede oluşturduk.

Türkiye genelinde U14 ve U15 takımlarımızın yaşadığı şampiyonlukların perçinlenmesi ve süreğen hale gelmesi için, futbol altyapımızı Manisa FK bünyesine aldık. Manisa’mızın her evladı sportif başarıyla tanışsın, yeteneği heba olmasın diye güncel kariyer planlamaları yapabilecek yeterlilikte teknik heyetler kurduk.

Son olarak Görev süremiz boyuncu kentimize katkı sağlayacak herkesin fikrini önemseyerek. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği "Zeki" "Çevik" ve aynı zamanda "Ahlaklı" sporcu nesli yetiştirebilmek, Türk sporuna ve Kentimize daha iyi hizmet verebilmek için, ekibimle birlikte gece-gündüz demeden çalışacağımızın sözünü veriyoruz.

Mevlüt AKTAN Manisa Futbol Kulubü Başkanı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CENGİZ ERGÜN

Sevgili Sporcu Kardeşlerim, Spora Gönül Veren Kıymetli Dostlar

Sporun içinden gelen bir belediye başkanı olarak, spor yapmanın ve gençlerimizi spora teşvik etmenin önemini ve değerini bilen bir isim olarak öncelikle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Manisamizda 3 dönemdir ortaya koyduğumuz proje ve hizmetlerimizde daima spor alanları, tesisleşme ve amatör sporlara destek konularına büyük özen gösterdik.

Tarık Almış Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu, Mümin Özkasap Spor Tesisleri, Halil Onultmak Spor Tesisleri yenilemeleri, Fikri Bayrı] Spor Tesisleri, Necmi Temizel Spor Tesisleri, Tevfik Lav Spor Tesisleri, Sümerpark Bülent Yelkenci Spor Tesisleri, Ertuğrul Dilek Spor Tesisleri gibi çok sayıda tesisi ya sıfırdan inşa ettik ya da mevcut olup atıl durumda kalan tesisleri hizmete kazandırdık. Turgutlu ve Salihli ilçelerimize içerisinde olimpik yüzme havuzunun da bulunduğu muazzam birer spor salonu kazandirdik. Gördes ilçemizde Spor Toto Teşkilatı, Manisa Büyükşehir Belediyemiz ve Gördes Belediyemiz işbirliğiyle güzel bir spor tesisi inşa ettik. Her yaştan ve her kesimden vatandaşımız spor yapabilsin düşüncesiyle bisiklet yolları oluşturduk. Geride bıraktığımız sürede 85 milyon liranın üzerinde tesisleşme hamlesi ve amatöre destek sağlayarak, Manisa'mızı spor şehri yapma yolunda önemli ve büyük katkılar sağladık.

Gençlerimizi ve çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan ve çeşitli bağımlılıklardan uzak tutmak düşüncesiyle Manisa Büyükşehir Belediyespor çatısı altında 11 branşta hizmet veriyoruz. Futbol branşında yaptığımız çalışmayla 2019 yılında Manisa Futbol Kulübü'nün kurulmasına öncülük ettik. Günümüz futbolu artık paradan çok gençliğe, altyapıya ve tesisleşmeye yapılan doğru ve akıllı yatırımlara bakıyor. Bu düşünceden hareketle Manisamızı futbolda özlediği başarılara ulaştıracağına inandığım profesyonel, şirket mantığıyla yönetilen ve hesap verebilen bir kulübü şehrimize kazandırdık. Bugün Türkiye Profesyonel Futbol Ligler'inde namağlup tek takım olan Manisa FK, 1. Lige emin adımlarla ilerliyor.

Manisa Futbol Kulübü, bu başarısının yanında alt yapıda da yeni bir oluşuma gitti. Bunun meyvelerini de kısa sürede aldı. U-15 futbol takımı bölge şampiyonu oldu. U-14 futbol takımı ise bin 700 takım arasında Türkiye Şampiyonu oldu ve Manisa'da bir ilki gerçekleştirdi. Kendilerini takdirle takip ediyor, sağlanan bu başarılardan bizler de Manisalılar olarak gurur duyuyoruz. Amacımız, daha çok gencimize futbolu sevdirmek, spor yaptırmak ve amatörden yetişen çocuklarımızın profesyonel futbol kulüplerinde oynamalarını sağlamak. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz diyor, bir kez daha hepinize saygılarımı sunuyorum. Sağlıcakla kalın...