Manisa FK ligin ilk yarısını muhteşem bir form grafiği ile lider kapatmıştı. İkinci yarının açılış maçında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün izlediği maçta Çorumspor’u 1-0 yenerek nerede kalmıştık dedi. Kış sezonunda alınan bu üç puan Başkan Ergün’ü sevindirdi. Ben de bu maçı başkanla birlikte izledim.

Gelelim çarşamba gününe. Kışın yüzünü gösterdiği gecenin sabahında fırtına ve yağmurun sebep olduğu sel baskınlarının yaşandığı, camilerin minarelerinin hasar gördüğü Manisa’da sağanak yağmur bütün şiddeti ile devam ettiği Çarşamba günü Manisa Futbol Kulübü’nün maçı vardı. Rakip Çorum Futbol Kulübü idi. İlk yarıyı en yakın takipçisine 11 puan fark atarak kapatan Manisa Futbol Kulübü’nün kötü hava şartlarında ikinci yarının ilk maçında ne yapacağını izlemek için Mümin Özkasap Stadının yolunu tuttuk.

Kulübün Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Nalbantlar ile birlikte geldik maça. Yağmur durur gibiydi. Stadın önünde Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Basın Danışmanı Göksel Topçuile karşılaştık. Mehmet Ertaş fotoğraf makinesi ile hazır ve nazır şekilde bekliyordu Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün’ü. Bir baktım ki Ertan Korkmaz hacca gidecekmiş gibi sakal bırakmış haliyle maça gelmiş. Fikret Taşçı, Mevlüt Aktan ve Engin Anlı göründü. Bu sırada üzerinde futbol federasyonu armalı giysisi ile gelen biri “Nasılsın Başkan?” dedi. Tanıyamadım “İyiyim” dedim. Sonradan, saçlarından Erol Ersoy’a benzetince şeref tribününe gittim.Yılların dostu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Erol Ersoy’a “Kusura bakma bu maskeler dostları da tanıyamayacak hale getiriyor” dedim. Bu sırada Cengiz Ergün Başkan şeref tribününe giriş yapıyordu. Kendisine “Merkez Hakem Kurulu Üyesi Erol Ersoy burada” dedim.Maçın hakemine izlemeye gelen Erol Ersoy ile Başkan Cengiz Ergün ve ben sohbete başladık. Vefa Stadındaki Karagümrük-Manisa FK maçında iki yıl önceki olup bitenleri konuştuk. Erol Ersoy’a oğlum Gökmen’i tanıştırdım. Ve maç başlayınca izlemeye başladık. Yağan yağmurun ağırlaştırdığı zeminde Manisa FK ve Çorum FK kıran kırana mücadele ediyordu. Yağmur dinmiş güneş yüzünü gösterdiği hava şartlarında Manisa FK oyunu ligin ilk yarısında deplasmanda yendiği ÇorumFK’nın sahasına yıktı. Atak üstüne atak geliştiren Manisa FK ceza sahasında birçok fırsat yakalıyor ama bir türlü arzu ettiği golü atamıyordu. Ceza sahası dışında kazanılan duran topta hakem Yunus Dursun’un barajla uğraşırken ve oyna demesi üzerine top ağlarla buluşuyordu. Ancak hakem meşin yuvarlak ağlarla buluşmadan önce hakemin düdüğü ile buz gibi golün güme gittiğini seyrettim. Hakem Yunus Dursun’un acemiliği Manisa FK’nın golünü geçerli saymıyordu. Tabi oyun da birden bire tansiyonu yükseldi. Devre böyle kapandı.

İkinci yarıda Çorum,Çin seddi kurarak maçı berabere bitirme çabası karşısında Manisa FK gol kaçırmada rekor üstüne rekor kırıyordu. Başkan Cengiz Ergün’e bakıyorum. Heyecan dorukta. Ve sonunda yeni transferlerden Okan Eken golü atınca Başkan Cengiz Ergün,Mevlüt Aktan ve Engin Anlı gol sevincini birbirleri ile paylaşıyorlardı. Maçın 72. dakikasında golü yiyince Çorum oyun düzenini değiştirdi. Geçen yıl Manisa FK forması giyen Sinan Kurumuş ile Manisa FK ceza sahasına girmeye başladı. Ağır saha koşullarından dolayı futbolcularda yorgunluk vardı. Her iki takımın teknik direktörleri değişiklikler yapıyordu. Maçta bir türlü bitmiyordu. Son anlar Çorum’un yakaladığı fırsatlar yüreğimizi ağzımıza getirdi.

Sonunda Manisa Futbol Kulübü ligin ikinci yarısının zorlu maçını 1-0 kazanarak 3 puanı almasını bildi. Başkan Cengiz Ergün aylar sonra geldiği maçta Manisa FK kazanınca keyifler bir başka oluyor. Çıkışta bir fotoğraf da Fikret Taşçı  ve Başkan Ergün ile çekildik. Dostum Erol Ersoy’a “Yaşam normale dönerse Deniz Restoranda Yılmaz abi ile birlikte oluruz” dedim. Erol Ersoy, Yılmaz abi, ben, rahmetli Aydın Benlişen ile birlikte bir öğleden sonra birlikte olmuştuk. Merkez Hakem Kurulu Üyesi Erol Ersoy’u hakemlik döneminden tanırım. Deniz Restoranın sahibi Yılmaz abi de kendisini sever. Maç sırasında Erol Ersoy Yılmaz abiyi aradı. Bana selam gönderdi. Koronavirüs tedbirleri nedeni ile dostum Erol Ersoy’a bir Manisa kebabı bile yediremedim. Sağlıklı iyi günlerde yerizinaşallah. Manisa FK’nın bu galibiyetinin çok önemli olduğunu belirteyim. Kocaeli deplasmanını başarı ile atlatırsa Manisa FK’nın yolu daha açık olur. Özlem sona erer.

HER YERDE KAR VAR

Çarşamba akşamı oğlum Gökhan aradı “Baba Bozköy’e kar yağıyor” dedi. Hemen terasa çıktım. Manisa merkezde yağmur yağıyordu. Dün AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı ve yeni seçilen yönetiminin Yunusemre Kültür Parkında basınla buluşması vardı. Basından sorumlu yönetim kurulu üyesi Cemal Alat beni aldı. Yunusemre Kültür Parkına doğru gidiyoruz, oğlum Gökhan’ın dediği gibi kar Mevlevihane’ye kadar inmiş. Yunusemre Kültür Parkının yolunu Yunusemre Belediyesi çok güzel yapmış. Spil eteklerindeki orman beyazlara bürünmüş. Biz oradayken yine lapa lapa kar yağmaya başladı. Cemal Alat benim kar manzaralı fotoğraflarımı çekerken Murat Yalçın geldi. Daha sonra Burhan Akdemir ve Cüneyt Hasçelik geldi. Oğlum Gökhan’ın dediği gibi buralara güzel kar yağmış. AK Parti il yönetiminden Ataman Taydaş ve Fatih Yıldız geldi. Birlikte fotoğraflar çekildik. Manzara Uludağ’ı aratmıyor. İl Başkanı Salih Hızlı ve Ömer İşçi geldi. Toplantı yeri isabetli olmuş. Kar topu oynadık. AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı ve yönetiminin basın ile buluşmasında Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan da vardı. Bu toplantıyı önümzüde ki hafta sizlere ayrıntılı bir şekilde yazacağım. Manisa’da yağmur verüzgarın yarattığı korku anlarının yerini karın alması mikropların ölmesi açısından iyi oldu. Cemal Alat dün görevini başarı ile yaptı. Gelip giderken verdiğin sözleri inşallah unutmazsın Cemal Alat.