Siyaset, tarih, sınır ötesi operasyonlar, kira artışları, enflasyon, festivaller, programlar… Ülkemin gündemi yine çok yoğun yine çok sıcak. Abdülhamit mevzusu yeniden gündeme geldi. Isıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar. Bana kalırsa muhalefet oyuna geliyor. Ekonomik olarak durum ortada iken Abdülhamit’i tartışmaya açmak Cumhur ittifakının saflarını sıkılaştırır. Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının yankılarını ise önümüzdeki hafta sokağın nabzını tutup size aktaracağım. Albert Einstein'ın aptallığı tarifini hep çok sevmişimdir: Aynı şeyleri yapıp her seferinde farklı sonuçlar beklemek!

Ülke gündemini bir kenara bırakıp Spil dağının gölgesinde Gediz ovasında kendi halinde günlerini geçiren Manisa’mıza gelelim. Geçtiğimiz hafta sonu Manisa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın seçimi vardı. Cumartesi günü oğlum Gökhan’ı aradım. Manisa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası seçimi olduğu söyledi. Seçimin ilk ayağı Manisa TSO Hizmet Binası’nda olacağı için Gökhan odada olacağını ifade etti.  Daha sonra İzmirli dostum Mehmet Temel aradı. Manisa’ya geldiği söyledi. Birlikte Yusuf’un işlettiği Palet Restorana gittik. Püfür püfür esen bir Manisa akşamüstünde Sakallı Nusret’in hazırladığı masaya oturduk. Mehmet Temel Uyumsoft Bilgi Sistemleri Ege bölge bayisi. Ege bölgesi onun sorumluluğunda. İş, güç konuşurken Manisa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (Manisa SMMM) Odası Başkanı üyeleri ile Palet restorana geldi. Sağ olsun Uğur başkan misafirleri olmasına rağmen yanımıza geldi. Yarım saat konuştuk. Ekonomi üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Seçime Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu’na adına giren ve 2019- 2022 yılları arası 3 yıldır başkanlık görevini sürdüren Uğur Hasacar tek listeyle girdiği seçimde güven tazelemişti. Başkanı canı gönülden tebrik ettim. Genel kurulun ikinci gününde odayı 2022-2025 yılları arası 3 yıl boyunca yönetecek olan yönetim kurulu, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri ile birlik delegeleri seçildi. Uğur Hasacar’ın yönetim kurulunda İlkay Aybars, Bilal Gazan, Mustafa Üye, H. Hüsnü Bütüner bulunurken, denetleme kurulunda İbrahim Kartal, Tuna Akın, Muzaffer Ekinci, disiplin kurulunda Eyüp Keskin, İsmail Aktaş, Ebru Gençtürk, Semra Özel Güneş, Niyazi Kavruk yer aldı. Birlik delegesinde ise Uğur Hasacar, Sadık İrier, İsmet Taner, Güngör Lalancı, Taner karaca, Raşit Özkan, Hüsnü Erer, Fikret Mert, Kadri Arslan, Z. Burak Özkösemen, İsa Uyar, Metin Taşoğlu, Serkan Demir, Fatih Kaya, Yıldıray Şen, H. Sinan Başeğerci yer aldı. Uğur başkanın listesinde tanıdık isimler vardı. Allah yolunuzu açık etsin dedim. İşleri zor. Ekonomi her geçen gün can yakıyor. Bu dönemde Muhasebecilik mesleği de ayrı bir önem arz ediyor. Ben tekrardan Uğur Hasacar ve ekibine yeni dönemde başarılar diliyorum.

UYUMSOFT BİLGİ SİSTEMLERİ AKILLI İŞ MODELLERİ ÜRETİYOR

Başkan Uğur Hasacar ile güzel sohbetimizin ardından Mehmet Temel ile iş, güç, ülke gündemi üzerine sohbet ettik. Mehmet Temel; “Ertuğrul abi ekonomide sıkışıklık var ama parası olanın parayı katladığı bir dönem yaşıyoruz. Eğer bu kurdaki yükseliş ve enflasyon durmazsa zengin ile fakir arasındaki makas daha da açılacak” dedi. Ama bunun sonunda kendi işlerinin yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Uyumsoft geleceğe uyum ve sürdürülebilir başarı için işe ve insana değer katan inovatif çözümler üretiyor, dijital dönüşümünüzde çözüm ortağınız olarak süreçlerinizi kolaylıkla yönetmenizi sağlayan bir yardımcı. Uyumsoft %100 Türk sermayeli bir şirket olarak, Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olma hedefi ve Türkiye’nin dünyadaki markası olma vizyonu ile güçlü adımlarla devam ediyor.  Mehmet Temel şirketlere sundukları bu hizmet ile iş verenin yükünü azaltan bir yardımcı görevini üstleniyor. Kendisi ile hem hasret giderdik hem de sohbet ettik Dostlarla yenen yemek ömürden sayılmaz misali zaman su gibi akıp geçti.