Euro 2020’ye İtalya yenilgisi ile başlayınca ülkemizdeki hayal kırıklığı bendenizdeki şok hali dünkü yazıma fazlası ile yansıdığını gördüm. Cuma akşamı herkes gibi Türkiye-İtalya maçını izlerken böyle skor ve böyle futbol seyredeceğimi hiç aklımdan geçirmediğim için bizim çocuklara çok yüklenmişim. Aslında haksız değilim ama öfkeme de hakim olmalıydım diye düşünmeye başladım. Milli Takımımızın Bakü’de Galler ve İsviçre ile oynayacağı iki karşılaşmada gruptan çıkma şanslarının varlığı ortada dururken başımıza karalar bağlamamıza gerek olmadığı şampiyonanın açılış maçında İtalya yenilgisini bir kenara koyarak umudumu dost kardeş Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye taşıdım. Çünkü öfkem bitmiş. Olanlar üzerine yaptığım yorumlardan kendimi kurtararak televizyonun başına geçerek Bakü Olimpiyat Stadında ay yıldızlı millilerimizi ve ülkemizi ilgilendiren Galler-İsviçre maçını izlemeye başladım. İtalya maçındaki şoku üzerimden atarak bizim çocuklar Galler’i de İsviçre’yi de yener demeye başladım. Roma’dan ayrılan milli takımımızın Bakü Haydar Aliyev Havaalanında büyükelçimiz Cahit Bağcı ve büyükelçilik yetkilileri tarafından karşılandığını ve üzerlerindeki yorgunluğu atmak için otellerine geçtiğini öğrendim. Euro 2020’de aynı grupta yer aldığımız rakiplerimiz Galler ve İsviçre’nin oynadığı maçı izlemeye devam ettim. İsviçre Galler’e göre daha iyi görünüm verdiği maçın gönlümüze göre bir skorla sona ermesi üzüntümü ortadan kaldırmaya yetti. Tekrar başladım kendi kendime söylenmeye Galler’i de İsviçre’yi de yeneriz diye. Çünkü rakiplerim bizim için çalıştı. Benimki bir nevi dua diye değerlendirebilirsiniz. Bizim gençlerden kurulu birçoğunun Avrupa’da futbol oynayan kariyerli yıldızlardan oluşan milli takıma sahip olduğumuz bilincime yavaş yavaş yerleşmeye başladı. Bende milli takımımız için güven duygusunun yeşerdiğini yazabilirim. Futbol oynanmadan kazanılan bir oyun değil. A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş İtalya maçı sonrası moralleri bozulan milli oyunculara “Birbirinizi sorgulamayın” sözlerinin yerinde ve zamanında söylenmiş söz olarak değerlendiriyorum. “Pes etmek yok” mesajı veren tecrübeli hoca “İşler beklediğimiz gibi gitmedi ama hiçbir şey bitmiş değil. Bu geceyi unutup Galler’e odaklanacağız” demesi takımını toparlamak için yaptığı bir uyarı olarak görüyorum.

BAŞKAN ERDOĞAN DA MİLLİLERİMİZLE BERABER

Güneş hocam “Yanlışlarımızı görüp eksikliklerimizi tamamlayacağız. Ben sizlerin gerçek kalitenizi biliyorum ve inanıyorum bu gruptan çıkacağız” yarın Galler ile Pazar günü İsviçre ile oynayacağımız iki maçta inşallah 6 puanlık hedefe ulaşırız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Bakü’de 30 bin kardeşimizin desteği ile yarın Galler’i yenmeliyiz. Bu maçı kazanmaktan başka çaremiz yok. Kazanmalıyız ki gruptan çıkma şansımızı yakalayalım. Ne çok umutlu olalım ne de karamsar gerçekler üzerine kendimizi konsantre ederek A Milli Takımımızın başarısı için dua edelim. İnşallah Bakü’de Çarşamba ve Pazar günleri oynayacağımız maçları kazanarak hayat bayram olur şarkısını söyleyelim.

BAKÜ’DE GÜZEL GÜNLER

Gardaş ülke Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Manisa’yı tanıtım fuarında güzel günlerim geçti. Umudumuz Bakü’de. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev ile izleyeceği Galler maçını Futbol Federasyonunun davetlisi olarak Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan da izleyecek.