Fenerbahçe ne yapsa olmuyor. Ne Başkan Ali Koç’a ne de taraftarına ışık saçmıyor. Trabzon’da yenilen, sahasında ise Kasımpaşa’dan şans ile bir puan alan Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında bir de karşımıza kural hatası çıktı.

Bakalım bugün öğleye kadar maçın tekrarı için Kasımpaşa federasyona müracaat edecek mi? Ben böyle bir şeyi Kasımpaşa’nın yapacağını sanmıyorum. 1 puanla şampiyonluk yarışında yoluna devam edecektir diyorum.

Mustafa Denizli yönetiminde Kasımpaşa, Fenerbahçe deplasmanında mükemmel futbolu ile galibiyeti kaçıran taraf oldu. Kasımpaşa çok koşuyor ve mücadele gücü yüksek.

Sezon başında takımı çalıştıran Manisalı teknik direktör Kemal Özdeş‘in payı yüksek. Kasımpaşa bir penaltıyı iki hamlede gole çevirdi. Yaşar Kemal Uğurlu penaltı sırasında Kasımpalı oyuncuların ceza sahasnına vuruştan önce girdiklerini tespit edip golü iptal etti.

Bu iptali de VAR’a bakıp yaptı. Fenerbahçe lehine çift vuruş vererek hakemlik kariyerini zedeledi. Aslında penaltı atışında iki tarafında oyuncularının başta kaleci Harun’un ihlali ile tekrarlanmalıydı. Bütün hakem hocaları maçta kural hatası yapıldı diyor. Kasımpaşa sonra Diagne ile öne geçti.

Ama ilk yarının sonlarında Neustadter’in kafa golünü Kasımpaşa kalesinde gördü. Bir de Özgür’ün kendi kalesine attığı gol bir anda Fenerbahçe’yi yenilgiden galibiyete taşıdı. İkinci yarıda Kasımpaşa Diagne ile beraberliği sağladıktan sonra galibiyeti getirecek fırsatlar yakaladı.

Fenerbahçe bu konularda çok ballıydı. Hakem Kasımpaşa’nın galibiyet golüne izin vermedi. Fenerbahçe sahasında 1 puana şükretti.

Maç sonrası Erman Toroğlu hocayı dinledim. Maçta yapılan kural hatasını çok güzel anlattı. Ancak Erman hocam şöyle de bir yorum yaptı. “Kural hatası hakem hatasına dönüştürülürse şaşırmam.”

Aynı saatlerde Yeni Malatya’dan 1 puana koparan Akhisarspor bu hafta evinde Fenerbahçe ile oynayacak. Adeta düşme hattında kritik bir maç. Şimdiden söyleyeyim bu Akhisar Kasımpaşa karşısında ki Fenerbahçe’yi yener diyorum.