Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Selendi ilçesinde “Öncelikle hedefimiz Haziran 2023 seçimleri. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri var. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatı ile sahadayız. Ekonomik sıkıntılar ve fiyat artışları olabilir. Fakat bizim için ülkenin bütünlüğü her şeyden önemli. Ülkemizin geleceği için Cumhur İttifakı’nın etrafında birleşelim. Ben burada herkesin aynı inançla çalışacağına inanıyorum” dedi.

Nerede dedi? Selendi AK Parti ve MHP İlçe Başkanlığını ziyareti sırasında. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün genel başkanın talimatına uyarak Manisa’da 2023 seçimlerinin çalışmalarına böylece Selendi’de başlamış oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yoğun yağmura rağmen Selendi’de büyük ilgi vardı. Başkan Ergün’ü gün boyunca hizmet çalışmalarını vatandaş ve muhtarlar ile buluşmalarında bulundum. Başkan Ergün’e ilgi ve sevgi büyüktü.

İLK ZİYARET KAYMAKAMLIK

Bende Kula ve Selendi’nin yeri başkadır. Adalet Parti döneminde sayın bakanım Sümer Oral ile ziyaretlerimiz çok olmuştur. O yıllardan kalan bana oğlum Gökmen ile hala selam gönderilir. Onun için Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Selendi ilçesindeki programa katılıp hem dostları hem de Büyük Başkan Cengiz Ergün’ün 2023 seçimleri için sahaya inişini izlemek için sabahın köründe kalktım. Basın Danışmanı Göksel Topçu ve Manisa TV Yöneticisi Cihad Taysi ile Manisa’dan 07.30’da Selendi yollarına doğru hareket ettik. Yağmurlu bir gündü. Kaymakamlık önüne vardığımızda Başkan Ergün’ü bekleyen yönetici ve vatandaşlarla karşılaştım. MASKİ Genel Müdürlüğünün SUKAP desteği ile hayata geçirilecek dev alt yapının temelini atmak üzere Selendi’ye gelecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü beklemeye başladık. Bu sırada Selendili dostlardan Ramazan Gürcan ile çayımızı içerken Başkan Ergün geldi ve ilk ziyaretini Selendi Kaymakamı Ali Yıldırım’a yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Kaymakam Ali Yıldırım’ı ziyaretinde Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, MHP İl Başkanı Murat Öner, Büyükşehir Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, başkan danışmanları, Spilaş Genel Müdürü Engin Anlı, İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Enver Çelebi ve ben de bulundum. Başkan Cengiz Ergün’e Kaymakam Ali Yıldırım el dokuması kilim hediye etti. Başkan Ergün de Manisa’nın Kurtuluş Savaşını anlatan tarih kitaplarını ve bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır diyerek Kaymakam Yıldırım’a ve eşine fincan takımı hediye etti. Ben kaymakamlık binasının 1977 yıllarında Süleyman Demirel’in başbakanlığı döneminde yapıldığını söyledim. Kaymakam Ali Yıldıırım da “O yıllarda yapılmış” dedi. Başkan Ergün bana baktı ben de “Hafızam yerinde” dedim. Başkan Ergün’ün sahaya inişinin ilk anlarında kendisinin formda olduğu izlenimini edindim. Birlikte Selendi’nin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşeme işi ile biyolojik atık su arıtma tesisinin temel atma törenine gittik. Başkan Ergün “Büyükşehir belediyemiz tarafından 75 milyon TL bedelle ilçe merkezimize 530 bin metrekare kilit parke çalışması yapılacaktır. Bu yatırımı da eklediğimizde Selendi merkezine 152 milyon TL yatırım yapmış olacağız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Hüseyin Köroğlu duaları ile kesilen kurbanla tesisin temeli atıldı.

CUMHUR İTTİFAKINDA BİRLEŞELİM

Selendi programında Başkan Cengiz Ergün’ün Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, MHP İl Başkanı Murat Öner ve heyeti ile MHP ve AK Parti ilçe teşkilatlarında yaptığı konuşma dikkatimi çekti. Başkan Ergün Selendi MHP ilçe teşkilatında “Evimde olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. 13 senedir Milliyetçi Hareket Partisinin bayrağını Manisa’nın semalarında dalgalandırdığım için mutluyum. Oy vermiş vermemiş bakmadan sizlere hizmet vermeye çalışıyoruz. Hizmet doğudan başlar sözü ile önce Selendi’den hareket ettiysek bugün de aynı şekilde devam ediyoruz” dedi.

Başkan Ergün AK Parti Selendi İlçe Başkanı Şeref Kaçar ve MHP İlçe Başkanı Mehmet Bulut ve partililerle görüştü ve “Bizim için ülke bütünlüğü önemli. Ülkemizin geleceği için Cumhur İttifakında birleşelim. Çalışalım” dedi. Başkan Cengiz Ergün’ün bu sözleri artık 2023 seçimlerinin çalışmalarının başladığını gösteriyor. Selendi bir günde bitmez. Yarın da devam edeceğim.

 Miraç Kandilimiz kutlu olsun.