Ülkemizin gündemi ekonomi. Dövizdeki yükselişi önlemek için ne tedbirler alınırsa alınsın dolar, Euro ve altın hayat pahalılığı gibi aldı başını gidiyor. Benzine, mazota her hafta zam kaçınılmaz oldu. Çarşı pazarda file doldurmak kısa sürede yüzde yüz arttı. AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK Üyesi Murat Baybatur bile vatandaş gibi hayat pahalılığından şikayetçi. Mecliste bütçe görüşmelerinde sinirler gergin. Millet İttifakı milletvekilleri ve Cumhur İttifakı milletvekilleri bütçe üzerinde yapılan konuşmalar üzerine birbirlerine laf atıp yumruk sallıyorlar. CHP Genel Başkanının meclisteki konuşması el ve kol hareketleri ülke gündemine oturdu. Gıda maddelerindeki fiyat artışları yüzde yüze vardı. Geçim sıkıntısı toplumun psikolojisini bozar hale geldi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “KALICI REFAHI SAĞLAYACAĞIZ”

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Katar’daki temaslarını tamamlayıp yurda döner dönmez kabine toplantısı yaptı. İki saat on beş dakika süren toplantı yaptı. Başkan Erdoğan “Ne yaptığımızı biliyoruz. Düşük faiz ve dengeli kur ile üretimi ve istihdamı adım adım daha ileriye taşıyacağız. Ülkemizi 19 yıldır hakka, hakikate, hakkaniyete dayalı bir demokrasi ve kalkınma anlayışı ile yönetiyoruz. Türkiye’de bu kavramlardan nasibini almamış bir zihniyet hep olmuştur. Bu zihniyet ekonomide yaşanan değişimi de aynı sinsilik mecrasından çarptırmaya çalışıyor. Bu zihniyet yüksek faizle ekonomiyi soğutmak, küçültmek ve dolayısı ile istihdamı azaltmak istiyor. Bu zihniyet ülkemizi tüm siyasi ve ekonomik iddialarından vazgeçirerek eskiye döndürmek istiyor. Bu zihniyet İMF reçetelerini dayatarak Türkiye’yi yeniden siyasi ve ekonomik boyunduruk altına sokmak istiyor. Türkiye’nin büyük kalkınma hamlesinin önü kesilemeyecek. Milletimiz bize güvensin, sabırlı olsun. Kalıcı üretim istihdam ve refahı sağlayacağız” dedi.

FİYATLAR DENGEYE OTURACAK

Başkan Erdoğan ülkemizdeki fiyat artışı sorununun arzdaki bozulmadan değil girdi fiyatlarındaki belirsizlikten ve aç gözlülükten kaynaklandığını belirterek “Fahiş fiyat artışları konusunda her şikayeti dinliyoruz. Bakanlarımıza, belediyelerimize talimat veriyorum. Girdi maliyetleri ve kurla izah edilemeyecek fiyat artışları yapan, stokçuluk yapan kimsenin gözünün yaşına bakılmayacaktır” dedi.

Başkan Erdoğan yeni ekonomi politikalarının bir süre sonra iyileşmenin önünü açacağı niyetinde. Ekonomide yeni dönemde alınan tedbirler uygulanan dalgalı kur düşük faiz politikaları ekonomimizi iyiye mi kötüye mi götüreceğini 2023 Haziran seçimlerine kadar göreceğiz. Asgari ücretteki durum, emekli, memur ve işçilere yapılacak iyileştirme zamlarının ne olacağını 2022’de göreceğiz. Bir gerçek var o da 2021’den 2022’ye girerken hayat pahalılığı filelerin dolmamasında ve tencerenin kaynamamasında belirgin bir şekilde görülüyor.

MERAL AKŞENER MANİSA’DA DERT DİNLEDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Çarşamba günü Manisa’daydı. Yazı İşleri Müdürümüz Esra Kale’nin babasının vefatından dolayı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i izleyemedim. İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz Genel Başkanı Akşener’i benimle Akhisar’da bir süre baş başa buluşturma programı yaptığını bana iletti. Esra Kale’nin acılı gününde Akhisar’a gidemedim. Genel Başkan Meral Akşener 15 Temmuz Demokrasi Meydanında spontane gelişen ve halkın kendisine gösterdiği teveccüh üzerine bir konuşma yaptığını öğrendim. Söğütaltı Kahvesinde Çapala Mehmet’ten Akşener’in konuşmasını ve meydandaki durumu telefonundan izledim. İYİ Parti’de adım adım yükseliş görünüyor. Millet İttifakı seçim diyor, Cumhur İttifakı 2023 Haziran’da hesaplaşırız diyor. İktidarın da muhalefetin de işi zor. 18 ay var görülüyor seçimlere. Cumhur İttifakı ekonomiyi düzeltmekle meşgul olacak 19 yıllık iktidarını devam ettirme çalışmalarını Başkan Erdoğan yapacak. Millet İttifakı da Kılıçdaroğlu ve Akşener ile ülkeyi dolaşıp Erdoğan’ı indirmek için çalışacaklar. Zaman dilimi uzun. Ne olup bittiğini izleyeceğiz.