Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Perşembe akşamı ve Cuma günü Manisa’daydı. Saruhan Otel’de kaldı. Birçok temaslarda bulundu. Ziyaretler yaptı. Manisa, Merkez sağın yıllardır kalesi. 1950-60 Demokrat Partinin 1960’dan sonra Adalet Partisinin 1980 ihtilalinden sonda Anavatan ve Doğru Yol’un. Son 20 yılında AK Partinin kalesi olarak siyaset sahnesinde yerini koruyan Manisa’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamp kurması önemliydi. İl Başkanı Semih Balaban’ın daveti üzerine Saruhan Otel’deki etkinlikleri Ali Filizkan ile birlikte izledim. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu’nun Manisa ziyaretinin ve temaslarının zamanlaması mükemmeldi. Kabına sığmayan sağ kolu ülke çapında tanınan CHP’nin gözbebeği Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP’yi yerel seçimlerde ayağa kaldıran İl Başkanı Semih Balaban Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu için dört dörtlük bir program yapmışlar. Manisa’da önce Genel Başkanlarını örgütü ile bir araya getirmişler. Sonra da yani Cuma günü sabahında Oda Temsilcileri ve Manisa’nın kanaat önderlerinin bir kısmı ile kahvaltıda buluşturan İl Başkanı Semih Balaban ve Grup Başkanvekili Özgür Özel’i kutluyorum. Ayrıca ana muhalefet partisi genel başkanının korumalarının toplantılar sonrasındaki nazik ve kibar tutumlarına da hayran kaldığımı belirtmek isterim. Kalabalık muhtarlar toplantısına CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun salona girişinde itme kakma gibi durumlarla karşılaşmadım. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile birlikte kürsüye kadar beraber yürüdüm. Kürsüde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na kendimi tanıttım. Toplantı başlamadan birlikte fotoğraf çekilme talebimi ilettim. CHP Genel Başkanı anında talebime olumlu cevap verip İl Başkanı Semih Balaban Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Manisa hatırasını gerçekleştirdim. Yıllanmış şarap gibi bu anı objektif ile çeken deneyimli meslektaşım Ahmet Ünsal. Şehzadeler CHP İlçe Başkanı Hakan Gürtunca hoca toplantı salonunun birinci sırasında Ali Filizkan ve benim için yer ayırmışlar. Kendisine teşekkür ettik. Muhtarlar toplantısını meslektaşlar ile birlikte izledik. Otel müdürü Cihan ilgiliydi. Ahmet Ünsal, Cüneyt Hasçelik görevlerinin başındaydı. Kamber Albay ve Çapala Mehmet, İsmail Çalışkan’ın da yakın ilgisini gördük. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile tanıştım. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile görüştüm. Akhisar’a beklediğini söyledi. İyi Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz da muhtarlar toplantısına katıldı.

KILIÇDAROĞLU’NUN CUMA KAHVALTISINDA KİMLER VARDI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Manisa’ya yapacağı program öncesi Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Manisa İl Başkanı Semih Balaban’a “Manisa’daki programımda bizlere oy vermemiş Manisa siyasetinde sözü dinlenen ve oda başkanlarından oluşturacağımız grupla kahvaltı yapmak istiyorum” demiş. Bunun üzerine İl Başkanı Semih Balaban bir çalışma yapmış, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile kahvaltılı toplantıya katılmak isteyen yüzün üzerinde Manisa’nın siyaset ve iş dünyasını bilen isimle karşılaşmış. Manisa siyaset yapısında ilginç bir durumla karşılaşıldığını öğrenince Manisa’da ne oluyor diye düşünmeye başladım. CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban her an Manisalı ile bir araya gelen Özgür Özel ve CHP örgütünün çalışmasının meyvelerinin sinyalleri görülüyordu. Tabi en zor iş bundan sonra kahvaltı sayısını belirli orana çekmek. Bunu da öğrendiğime göre İl Başkanı Semih Balaban siyasi diplomasi ile çözmüş. Kahvaltıya kimler katıldı? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İl Başkanı Semih Balaban, Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, milletvekilleri, Akhisar ve Alaşehirli CHP’li Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ümit Türek, Borsa Başkanı Sadık Özkasap, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Geriter, Şoförler Derneği Başkanı Salih Karaağaç, Bahattin Akyüz, Zafer Ünal, Halim Sezici, Erdinç Yumrukaya, Doğan Göde, Halil Yurtseven, Ömer Özkara, Murat Uludemir, Gürkan Atılgan, Özgür Tarım Mustafa Özgür, Mehmet Baylan gibi isimlerin toplantıya katıldıklarını öğrendim. Öğrenemediklerim de var. Kılıçdaroğlu’nun kahvaltılı toplantısında ülke siyaseti konuşuldu. Katılımcılar Manisa İl Başkanı Semih Balaban ve ülke siyaseti gündeminde parlayan yıldızı CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’i yere göğe sığdırılamadığını öğrendim. Katılımcılar Özgür Özel’in çalışma temposuna ve Manisa’da halk ile iç içe politika yapmasını beğendiklerini Kılıçdaroğlu’na belirttiler.

Kahvaltı sonrası Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Borsa Başkanı Sadık Özkasap, Zafer Ünal, Halim Sezici, Gürkan Atılgan, Mustafa Özgür ile karşılaştım. Zafer Ünal uzun süredir tedavi görüyordu. Toplantıya katılması benim için önemli. Bir dönem belediye başkanlığı yapmış Adalet Partisi ve DYP kökenli milliyetçi bir görüşe sahip. Zafer Ünal “Bizi dinleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ülke ve Manisa siyaseti üzerinde düşüncelerimi anlattım” dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu muhtarlar toplantısından sonra ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan Manisa Organize Sanayi Bölgesine de ziyarette bulunduğu bana gelen bilgiler içinde. Kılıçdaroğlu ile Başkan Sait Türek’in bir süre görüştüğü yönünde. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Manisa programları çerçevesinde Cuma günü öğleden sonra Turgutlu, Ahmetli ve Salihli ilçelerinde de sanayicilerle, esnafla, çiftçilerle toplumun her kesimi ile bir araya gelerek vatandaşların sorunlarını dinledi ve “Biz sizler için varız. Yanınızdayız” dedi.

SEÇİM 2023 OLDUĞUNA GÖRE

Türkiye’de seçim tarihini belirleyecek güç Cumhur İttifakında. İki ortak seçimler 2023 Haziran diyorlar. Peki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Manisa çıkartmasını nasıl buldunuz derseniz zamanlaması ve Manisa kanaat önderleri, oda temsilcileri ve iş dünyası ile kahvaltıda buluşup dinlemesi günümüz siyaset manzarasında çok önemli. CHP Manisa’da kıpır kıpır. Pandemi süresinde İl Başkanı Semih Balaban merkezde iki ilçe başkanı ve örgütü ile hep toplum içinde oldu. Sıkıntılarını dinlediler. Gerçi seçimlere daha uzun bir süre var. Derelerin altından çok sular akar. Ancak CHP’deki heyecan beni 1973 ve 1977 seçimlerindeki rahmetli Ecevit’in liderliğindeki CHP’nin havasını teneffüs ettiriyor. Eğer Cumhur İttifakının belirlediği seçim 2023 Haziran’da olacaksa bu seçimdeki şenliğe hazır olun. Cumhur İttifakı içir zor ama çok zor bir seçim olacak. Vatandaş cebine giren paraya bakar. Yapılan yollara barajlara değil. Bu bilinsin.