Süper Ligde Cuma akşamı Beşiktaş Başakşehir’i 3-2, Cumartesi Galatasaray Kayseri’yi 3-0 yendi. Pazar gündüz Trabzon Erzurum’da berabere kaldı. Akşamına Fenerbahçe evinde Gençlerbirliği’ne 2-1 yenildi. İnanılacak gibi değil. Kartal zirveyi kanatları altına aldı. Süper Ligde Sergen Yalçın’ın yönetimindeki Beşiktaş’a Allah yürü ya kulum diyor. O da şampiyonluğa koşuyor. Sergen Yalçın Başakşehir galibiyeti sonrası “Şampiyonluk yolunu yarıladık” diye haykırdı. Beşiktaş büyük bir takımdaşlık, başarma duygusu ve inancını yaşıyor.

BEŞİKTAŞ MUHTEŞEM

Beşiktaş Sergen Yalçın ile aldı başını gidiyor. Galibiyet serisini Medipol Başakşehir’i muhteşem bir oyunla yenerek devam ettiren Beşiktaş’ın Cuma akşamı Başakşehir karşısındaki oyununu zevkle seyrettim. Oğlum Gökhan’a “Bak Beşiktaş’a gör nasıl futbol oynanıyor. Nasıl kazanılıyor. Galatasaray’ın böyle bir maçını izledin mi?” dedim. Oğlum Gökhan “Haklısın ben de Beşiktaş’ı çok beğendim” dedi. Beğenilmeyecek gibi değil ki. Geçen yılın şampiyonu bu sezonun acıların takımı Başakşehir alt sıralardan kurtulmak için evinde Beşiktaş’tan puan almak zorunda olduğu maçı kaybediyordu. Kartalın en zorlu virajı kayıpsız geçirmesinde, şampiyonluğu yakalamak istemesindeki büyük arzusu yatıyor. Hani derler ya nefes kesen bir maçtı diye Başakşehir Beşiktaş maçında gerçekten nefesleri kesen futbol dolu bir maç seyrettik. Her iki takımın kalesinde beş gol gördük. Direklerde patlayan birer şutları da vardı. Kazanan Beşiktaş oldu. İki takım bugün Ziraat Türkiye Kupasında adını finale yazdırmak için Dolmabahçe’de tekrar karşı karşıya gelecek. Daha önemlisi bu hafta Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi var.

GALATASARAY’DA BELHANDA VE KAYSERİ GALİBİYETİ

Hafta içinde Belhanda depremi yaşandı. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve yönetimini aldıkları karardan dolayı kutluyorum. Fatih Terim’in şımarık çocuğunu kapının önüne koyuverdiler. Galatasaray’ın büyük bir kulüp olduğunu gösterdiler. FIFA Belhanda’yı haklı bulup parasını alır diyor hukukçular. Varsın alsın. Bu kadar borç içinde yüzen Galatasaray’ın onuru ve gururu için ceza ödenir. Yeter ki aslanın bir yanı incinmesin. Aslan iki haftadır kükreyemiyor. Zirve yarışında önemli 5 puanı kaybetti. Cumartesi günü çalkantılı ortamda zorlu Kayseri deplasmanında 3 golle 3 puan aldı Galatasaray. Kayseri deplasmanından böyle bir galibiyet takımdan beklenmiyordu. Hayret nasıl oldu? Ama oldu işte. Sakatlıktan kurtulan Falcao’nun gollerle buluşması Kayseri maçında da devam etti. Kayseri’de perdeyi açan Falcao’nun golünden sonra Onyekuru’nun iki gol ataması ile Kayseri deplasmanının kazasız belasız atlatılarak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi Florya’da güneşin yüzünü göstermesini sağladı.

Kayseri karşısında sahada kaytaran futbolcu yoktu Galatasaray’da. Belhanda olayının etkisini iyi kavrayan Galatasaray formasını giyen futbolcular 90 dakika sahada alınlarının terini akıttılar ve maçı kazandılar.

FATİH TERİM “BENİ BİLE GÖNDERDİLER”

Fatih Terim maç öncesi Belhanda olayı ile ilgili olarak “Bu kulüp beni de gönderdi. Tam 19.05’te noter kağıdını yolladılar. Biz Belhanda’yı, Gomis Nagatomo, Melo ve Drogba’yı nasıl gönderdiysek… 4 sene hizmet etmiş oyuncu olarak gönderdik. Galatasaray Kulübüne yakışır bir şekilde yolcu ettik. Bu konunun bize zarar vermesine müsaade etmem” dedi. 3-0 Kayseri galibiyetinden sonra Terim iyi oynadıklarını ve kazandıklarını anlattı. Galibiyet güzel şey. Ondan da önemlisi Galatasaray Kulübünün büyüklüğü ve kalitesi Belhanda’yı gönderdi. Başta Fatih Terim olmak üzere kuzu gibi oldular. Pabucun pahalı olduğunu gördüler. Hepsi Galatasaray Kulübünde çalıştıklarını hatırlayıp üzerlerine düşen görevlerini sahada ortaya koydular. Sarı kırmızılılar Kayseri galibiyeti ile sorunları aşıp zirveye odaklandı. Galatasaray’da çift forvet sistemi Muhammed-Falcao ile tuttu. Fatih Terim diyor ki ”Şuan gerideyiz ama oynanacak 12 maç var. Asıl şimdi bizim bölümümüz başlıyor. Biz Galatasaray’ız. Son sözü biz söyleyeceğiz” İnanayım mı sevgili Fatih Terim hocam…

FENERBAHÇE’YE YAZIK OLUYOR

Milyonların taptığı Fenerbahçe’ye yazık oluyor. Turgutlu’nun mehter takımı gibi bir ileri bir geri gidiyor. Süper Ligin en kaliteli kadrosuna sahip Fenerbahçe evinde bir türlü arzu edilen galibiyetleri elde edemiyor. Ligin sonuncusu Gençlerbirliği’ne de 2-1 yenilince ortalık bu hafta yine karışık olacak Fenerbahçe’de. Erol Bulut kalır mı gider mi bilmem. Kestirmek güç. Başkan Ali Koç Emre Belözoğlu’nu takımın başına getirir mi? Karar Ali Koç’un. Eskilerin deyimi ile giren de çıkan da Başkan Ali Koç’a. Fenerbahçe camiası faturayı Başkan Ali Koç’a keser. Koç ne yapsın diyeceksiniz. Sahada ruhsuzlar topluluğu var. Var da bu sezonun kadrosunu Teknik Direktör Erol Bulut oluşturmadı ki. Başkan Ali Koç ve Emre Belözoğlu oluşturdu. Kadroyu verdiler Bulut’un eline Fenerbahçe’yi bulutların üzerine çıkar dediler. Olmuyor Erol Bulut’un kapasitesi ile durum bu. Ancak bir şeye aklım ermiyor. Bu Fenerbahçe bir hafta önce Konya’da 30 dakikalık bir futbol ile galip geldi. Altay kurtardı. Ne oldu ise oldu. O gün de Fenerbahçe’yi beğenenlerdenim. Yalnız bu kadarı da olmaz yılların Başkent takımı Gençlerbirliği’ni küçümsemiyorum ama Fenerbahçe’yi yenecek bir futbol da oynamadan Kadıköy’den üç puanla çıktı. Hayret etmemek mümkün değil. Gençlerbirliği’nin Fenerbahçe’ye attığı ikinci golü bana ofsayt geldi. İncelendiği sürede VAR golü iptal edecek diyordum. Çizilen çizgide ofsayt yok görünüyordu. Fenerbahçe yönetimi yine mağlubiyeti unutturmak için gündemi değiştirmeye çalışıyor. Kendilerini kandırıyorlar Fenerbahçe camiasını değil.

EROL BULUT “AĞIR YARA ALDIK”

Maç sonrası Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut yedikleri ikinci golün kesin ofsayt olduğunu söyleyerek “Gençlerbirliği mağlubiyeti ile ağır yara aldık. Önümüzde 10 maçlık bir süreç var. Saha içinde ve dışında mücadeleye devam edeceğiz. Deplasmanda nasıl galibiyet rekoru kırıyorsak evimizde de mağlup gelerek rekor kırıyoruz” dedi. Analizin doğru Erol Bulut. Bugünler senin için kritik günler bunu bilesin. Bekleyip göreceğiz.

TRABZON’DA DURDU

Teknik Direktör Abdullah Avcı ile büyük bir çıkış yapıp ligin dördüncü büyüğü olduğunu ispatlayan Trabzon’da durgunluk devresi başladı. Erzurum’da zirve yarışına ortak olacak bir oyun ortaya koyamadı. Erzurum’dan bir puanla döndü. Yazımın başına dönüyorum. Süper Ligde kartal yükseklerden uçuyor. Zirveyi de kanatlarının altına aldı. Bu hafta Beşiktaş Fenerbahçe’yi de geçerse şampiyonluk kulpuna elini uzatır diyorum.