Sabah gazetesinin duayen köşe yazarı, kadim dostum Yavuz Donat’ın geçtiğimiz hafta Manisa’ya geldiğini sizlere duyurmuştum. Çanakkale ve Manisa’da izlenimler yapan Üstad Yavuz Donat’ın izlenimlerini önümüzdeki günlerle sizlerle paylaşacağım. Geçtiğimiz Cuma oğlum Gökhan ile Yavuz Donat’ı İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan aldık.  Yavuz Donat oğlum Gökhan’ın nikah şahitliğini yaptığı için kendisine ‘Damat bey’ diye hitap eder. Arabaya biner binmez ‘Damat bey nasılsın? Başkanın Mehmet Yılmaz neler yapıyor?’ diye sordu. Oğlum Gökhan da; ‘Başkan bey GTİ Genel Kurulu ve TOBB istişare toplantısına katılmak üzere Ankara’ya gitti’ dedi. Bunun üzerine Yavuz Donat TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve GTİ Başkanı Arif Parmaksız ile telefonla görüştü. Toplantı ve Genel Kurul öncesi bilgiler aldı. Biz Çanakkale’de ziyaret yaparken Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz elinde üyelerinden gelen taleplerin bulunduğu dosyalar ile Ankara’ya gitmiş. Hafta sonu kendisiyle görüşme fırsatım oldu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na iş dünyasının sıkıntılarını tek tek anlatmış. Başkan Mehmet Yılmaz; ‘Artan maliyetler her sektörü olumsuz etkiliyor. Girdiler her geçen gün artıyor. Hem üreten şikayet ediyor hem de alıcı. İş dünyası sıkıntıda. Ama buna rağmen üretmeye devam ediyor. Ülkemizin ihracatını arttırmak için elini taşın altına sokuyor. Bu noktada ilgili muhatapların sorunları çözüp iş dünyasını rahatlatması lazım. Biz de üyelerimizin yaşadığı sorunları dosyalar haline getirip TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na ilettik. Sağ olsun değerli başkanım Rifat Hisarcıklıoğlu her zaman olduğu gibi bizlerle çok ilgilendi. İnşallah çözüm bulma yolunda yeni gelişmeler yaşanacak. Biz üyelerimizden aldığımız güç ile iş dünyasının sesi olmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Mehmet Yılmaz pek sözünü sakınmaz. Eminim ki Ankara’da bildiği dosdoğru söylemiş ve toplantının ilgi odağı da olmuştur. Bununla birlikle Başkan Yılmaz GTİ Genel Kuruluna katıldı. Kendisi Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) Yönetim Kurulu üyesi. Genel kurulun iyi geçtiğini öğrendim. GTİ Başkanı Arif Parmaksız’ın Manisa TSO Başkanı Mehmet Yılmaz’ı çok sevdiğini Yavuz Donat vasıtası ile biliyorum. Hatta Arif Parmaksız Yavuz Donat’ın ne zaman Manisa’da olduğunu öğrense; ‘Mehmet’ime git Yavuz abi. Manisa’da ne gerekiyorsa Mehmet kardeşim yapar’ der. Başkan Mehmet Yılmaz’ın misafirperverliğini sadece Manisa değil tüm Türkiye biliyor.

MESİR BU SENE TOBB İKİZ KULELERİNDE SAÇILDI 

482 yıllık geleneğimiz mesir maalesef ki bu sene de yapılamıyor. Covid-19 nedeniyle mesir macunu festivaline hasret kaldık. Bu sene Sultan Cami minarelerinden saçılamayan mesir TOBB ikiz kulelerinde saçıldı. Manisa TSO Başkanı Mehmet Yılmaz hem GTİ genel kurulunda hem de TOBB istişare toplantısında katılımcılara mesir macunu ikram etti. Başkan Yılmaz’ın bu jesti Ankara’da büyük ilgi gördü. Tüm başkanlar mesir macunundan aldığı enerji ile iş dünyasının taleplerini gür bir sesle Rifat başkana iletmişler.

FİYATLAR DÜŞMEZSE SİYASETTE TABLO DEĞİŞİR

Başkan Mehmet Yılmaz’ın Ankara ziyaretinin detaylarını dinledikten sonra orucumu açmak üzere evimin yolunu tuttum. Malum oruçluyken insanın canı birçok ürünü çekiyor. Çarşıdan alışveriş yapa yapa eve geleyim dedim. Fiyatlar cep değil insanı yakıyor. 1 kilo domates, 1 marul, 5-6 tane yeşillik 45 TL, 4 tane taze soğan 6TL, tatlıların kilosu 200-250 TL’den başlıyor. Seyyar satıcıdan bir demet turp ve semiz otu aldım 35 TL. Yoğurt, yağ, peynir, et gibi ürünleri saymıyorum bile. Yediden yetmişe herkes fiyatlardan şikayetçi. Vatandaşın tenceresinin siyaseti olmaz. Bu fiyatlar düşmezse siyasette tablo değişir. Ekonomimiz her geçen gün büyüyorsa bu fiyatlarında küçülmesi lazım. Oruçlu, oruçlu fiyatları görünce şok oldum. Bu mübarek ramazan günüde bu hayat pahalılığını vatandaşımıza kimsenin yaşatma hakkı yok. Onun için AK Parti iktidarının bu tabloyu değiştirmesi lazım. Hayat pahalılığı vatandaşın canına tak etmiş durumda.