Manisa’da bayram coşkusu ikiye katlanacak deniyordu, öyle de oldu. Oğlum Gökmen, ‘Baba bayramın birinci günü program yapma tarihi bir ana şahitlik edeceksin’ dediğinde işin sonunda böyle bir coşkuya tanık olacağıma aklıma bile getirmemiştim. Hatta  bayramın birinci günü maç mı olur diye içimden de geçirmedim değil hani. Herkes bayramlaşırken, sonu şampiyonlukta olsa tribünler dolar mı diye düşündüm. Ama Tarık Almış Spor Salonu’nun atmosferini görünce şaşırdım kaldım. Manisa gerçekten çifte bayramı yaşamak için salona akın etmiş. Aileler orada, gençler orada, kadınlar orada salon tıklım tıklım. Şaşırmadım desem yalan olur.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Kulüp Başkanı Mehmet Güzgülü, MHP İl Başkanı Murat Öner, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ile bu müthiş maçı birlikte izledik. Kolay değil koca sezona nokta konması için bir maç kalmış, oda Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor ile oynanacak maç. Puan cetveline baktığımda oğlum Gökmen’e yenersiniz dedim. Ama oğlum Gökmen ve herkes temkinli  konuşuyor. Çünkü iki hafta önce ummadık rakip baş yarmış, kime sorsam zor maç diyor. Ama maç başladı Manisa Büyükşehir takımı rakibine soluk aldırmadı. O an sahada inanmış oyuncuların mücadelesini görünce bu iş bu maçta biter dedim. Dediğim de oldu. Müthiş bir oyun  ile Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü şampiyonluğunu ilan etti.

Başkan Cengiz Ergün başta olmak üzer tüm salon çifte bayram coşkusunu doyasıya kutladı. Salon bayram yerine döndü. Şampiyon takımın şampiyon hocası Ceyhun Cabadak’ın kayınpederi, yakın dostum Aykut Yenice’nin sevinci hala gözlerimin önünde. Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü müthiş bir başarı öyküsüne imza attı. Bunu Basketbol Şube Sorumlusu Bora Çaylan ile yaptığım sohbet sonunda anladım. Çünkü 5 yıllık bir emek var bu başarıda.  İstikrar var. Sabır var. Bu süreçte teknik kadro da hiç değişiklik yapılmamış. Yola çıkılan ekip ile aynen devam edilmiş. Bu ekibe basketbol camiasının efsane ismi Nihat Mala dahil olmuş ve sonun da hedeflenen şampiyonluğa ulaşılmış. Seneye Anadolu Efes, Fenerbahçe, Karşıyaka, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlar Manisa’da olacak. Manisalı basketbol severler bu takımları izleyecek.

Hep yazıyorum, her ortamda da söylüyor. Sporu seven, sporcunun hem yanında olan tam destek veren Başkan Cengiz Ergün’ün olduğu yerde hep başarı vardır. Ve hedefler hiç bitmez. Başkan Ergün futboldaki, şampiyonluk apoletine şimdide basketbol branşını da ekledi. Zaten şampiyon başkana, şampiyonluk yakışırdı. Bunu da yarattığı ekip başardı.  Zaten şampiyonluğu  sinyali sezon başında alınan Türkiye Kupası ile verilmişti. Sezonu iki kupa ile tamamlayan şampiyonlara selam olsun.  Bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum. Şampiyonluk Manisa’ya hayırlı olsun.