Gözler ülke 1 Haziran’da açıklanacak kararlara çevrildi. Koronavirüse karşı yürütülen mücadelede vaka sayılarında önemli düşüşler yaşanıyor. Nisan ayında 60 binlere kadar çıkan vaka sayıları kapanma tedbirleri ile 8 bine düşmesi 1 Haziran’da alınacak kararlar öncesi sevindirici bir durum. Yeme-içme sektörü Haziran ayında saat 24.00’e kadar çalışmayı bekliyor. Eğer 21.00’e kadar izin verirlerse çok büyük zarar edeceklerini ifade ediyorlar. Yaz geldi. Turizm mevsiminde yavaş yavaş kıpırdanmalar başladı. Geçen hafta hava sıcaklığı 36 ile 39 arasında değişti. Toplum eve kapanmaktan bunaldı. Yeme-içme sektörünün açılması gerekiyor. Bu sektörde yatırım yapan ve çalışanların dayanacak gücü bana kalmadı. İş yerlerini değil kendi sağlığını restoranlarda düşünmeyenler cezalandırılsın diyorum. İnşallah toplumun gönlüne göre kararlar açıklanır. Açık alanlarda risk az. Açık alanı olmayan restoranlara da kaldırım ve dış mekanlarda kullanma imkanları tanınsın. Sosyal aktivitelere başlansın. Milletin sabrı kalmadı. Kısıtlamalar artık sona ermeli. Hafta sonu oğlum Gökhan’daydım. Bozköy’deki yeni evinde kayınbiraderi Sadık ve Gaziantep FK Medya Sorumlusu Cemil vardı. Telefonda Mustafa Denizli ile konuştum. Altay’ın başında kalıp kalmayacağı bu hafta belli olacak.

BAŞKAN ERGÜN GEÇEN HAFTA YOĞUNDU

Geçen hafta Türkiye’nin gündemi karışıktı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de çalışma temposu çok yüksekti. Geçen hafta bugün Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı vardı. Ayda bir yapılan toplantıya katılan dostlarımı görmek için ben de toplantı öncesi Kültür Sitesine gittim. Kiminle Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ile. Kültür Sitesi önünde toplantıya katılacak meclis üyeleri ve belediye başkanlarının salona girişlerini izledim. Bu sırada Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya ile karşılaştım. Başkan Ergün ile konuşurken Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’te yanımıza geldi. Sohbet ettik. Ben “Yasakların kalkmasını bekliyorum. Program hazır” deyince Başkan Ergün “Ömer Başkan da olsun” dedi. Bugün yarın açıklanacak kararlar ne getirecek göreceğiz.

BAŞKAN ERGÜN VE ÇELİK BAŞKENT’TEYDİ

Geçen hafta Başkent’te önce Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Danışmanı Atilla Efendioğlu ile birlikte gitti. Sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün MHP’li Belediye Başkanları Toplantısına katılmak için Ankara’ya gittiler. Her iki başkan da Ankara’da hem toplantılara hem de Manisa’ya yapılması planlanan hizmetlerin bir an önce hayata geçirilmesi için bakanlıklar nezihinde temaslarda bulundular. Hayırlı olsun.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ATİLLA SERTEL’E SABIRLAR DİLİYORUM

İzmir medyasının dost canlısı CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in Perşembe günü acı günüydü. Sevgili dostumun bir süredir kanser tedavisi gören gazeteci eşi İzmir Gazeteciler Cemiyetinin Onursal Başkanı Ziynet Sertel (61)’i kaybetmenin acısını yaşıyordu. Cuma günü Bornova Fidanlık Camii’nde ikindi namazından sonra Atilla Sertel oğulları Mustafa ve Özmen taziyeleri kabul ediyordu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, CHP Grupbaşkanvekili Engin Altay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti milletvekilleri, belediye başkanları Sertel ailesinin yakınları ve gazeteciler Atilla Sertel’in 41 yıllık eşi Ziynet Sertel’i son yolculuğuna uğurluyordu. Cenaze töreni çok ama çok kalabalıktı. Cumhur İttifakının da cenaze töreninde Atilla Sertel’i yalnız bırakmaması güzel bir tablo oluşturuyordu. Gazeteci CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in kıymetli eşi Ziynet Sertel’in vefat haberini Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Cihat Taysi ve Özel Kalem Müdürü oğlum Gökmen’den öğrendim. Benim ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yakın dostuydu Atilla Sertel. Gazeteciler Konfederasyon Başkanlığına aday olduğunda Manisa ekibi olarak yanında yer alıp 3 oy farkla seçilmesinde katkı sağlamıştık. İki dönem CHP İzmir Milletvekili olarak parlamentoda bulunan Atilla Sertel’in değerli eşi Ziynet Sertel’in cenaze törenine katıldım. Manisa’dan CHP İl Başkanı Semih Balaban, Başkan Yardımcısı Albay Kanber Oğul, Şehzadeler CHP İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu kalabalık cenaze töreninde gözüme ilişti. Cenaze töreninde eşini kaybeden Atilla Sertel ile kucaklaştık. Acısını paylaştım. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ve oğlum Gökmen’in de başsağlığı dileklerini ilettim. Atilla Sertel ve oğullarına ve yakınlarına Allah’tan sabır diliyorum.