Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik atom karınca misali gece gündüz çalışıyor. Ekibine projeler hazırlatıyor. Dosyaları koltuğunun altına alıp bu karlı ve soğuk günlerde Başkentte bakanlık bakanlık dolaşarak Şehzadeler ilçesine hizmet vermek için büyük çaba sarf ediyor. Başkan Ömer Faruk Çelik belediyecilikte en zor projelerden kentsel dönüşümü hayata geçirecek çalışmalarını bitirince Çarşamba günü yerel ve ulusal basının önüne geçti. Kentsel dönüşümde bir başarı hikayesini anlattı. Yıllardır kanayan yaraya nasıl neşter vurulacağını belirtirken “Manisa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesi Şehzadeler ilçesinde başlıyor. 50 yıllık hayal gerçeğe dönüşüyor. Eski Manisa’nın kurulduğu Spil’in yamaçlarında Ulucami çevresindeki bölgede vatandaşlarımızın hasretle beklediği kentsel dönüşüm projesi başlıyor. Birinci etaptaki eski evler 30 Nisan’a kadar boşaltılacak ve yıkılacak. Cumhurbaşkanımızın himayesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ ile birlikte 605 konut ve 54 dükkanın inşaat çalışmalarındaki ilk kazmayı vuruyoruz. Manisa’mıza ve Şehzadeler’imize hayırlı olsun” dedi.

Kentsel dönüşümle ilgili açıklamaları yaparken Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in mutluluk tablosu yüzüne yansıyordu. Başkan Çelik “Kocatepe, Gediz, Bayındırlık, İshak Çelebi ve Dilşikar Mahallelerimizde 365 dönümlük alan üzerinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi ile ilgili göreve geldiğimiz günden bu yana verdiğimiz emeklerin karışlığını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üzerinde büyük emer harcadığımız uğrunda uzun mesailer yaptığımız projemizin bu aşamaya geldiğini görmek bugüne kadar yaşadığımız bütün sıkıntıları bize unutturmuş, tüm yorgunluğumuzu gidermiştir. Bugün müjdesini verdiğimiz kentsel dönüşüm projemiz kentimizin çarpık yapılanmasına bir son verip kent yaşamının sağladığı tüm konfor ve nimetleri insanlarımıza ulaştırmayı hedefleyen projelerimizden biridir. Şehzadeler ilçemiz bu proje ile büyük değer kazanacaktır” dedi.

2014 yılında başlanan çalışmalarda vatandaşlarla kurulan diyaloglar zaman zaman kopmuş zaman zaman da uzlaşmalar sağlanmıştır. TOKİ ihale çalışmalarını bitirmiş evlerini terk edenlere yaklaşık bin lira kira yardımı yapılacak. Gerçekten kentsel dönüşüm projesi şeffaf bir şeklide yapılmıştır. Bu süreçte siyasi parti ve sivil toplum örgütleri  bizzat Başkan Çelik tarafından bilgilendirilmiş, projede o yörede yaşayan vatandaşların desteği %90’lara varmıştır.

Başkan Ömer Faruk Çelik’in verdiği bilgiler çerçevesinde kentsel dönüşüm projesi ilk etapta 75 bin metre kare alanda uygulanacak. Konutlar 2+1, 3+1 şekilde inşa edilecek.

Hayırlı uğurlu olsun dileyelim ve Başkan Ömer Faruk Çelik’i de tebrik ederim. Bu hafta Başkan Çelik ile sıkça beraber olduk. Bugün de Allah kısmet ederse beraber olacağız.