Günlerdir heyecanla beklenen Galatasaray Kulübünün başkanlık seçimi yapıldı. Galatasaray Kulübünün efsane başkanlarından iş dünyasının duayenlerinden Faruk Süren’in damadı iş insanı Burak Elmas 1541 oyla Galatasaray’ın 38’inci başkanı oldu. Seçildiği gün Fatih Terim’i arayarak “Florya’da göreve devam” dedi. Bodrum’da tatilini yapan İmparator Fatih Terim pazartesi İstanbul’a gelerek Florya’da takımın başına geçerek görevine başladı. Burak Elmas’a Galatasaray Kulübü başkanlığı ve İmparator Fatih Terim hayırlı olsun. Zaman her şeyin ilacıdır. Zor bir süreçte aday olup rakiplerini devre dışı bırakarak genç yaşta yönetici olarak görev yaptığı Galatasaray’a başkan olan genç iş insanı Burak Elmas “Ben kulübün en sancılı döneminde aday oldum ve seçildim. Galatasaray için her türlü mücadeleyi vermeye hazırım. Galatasaray’ı birleştirici ve bütünleştirici bir anlayışla yöneteceğim. Seçim döneminde verdiğim bütün sözleri yerine getirmek için var gücüm ile çalışacağım. 20’li yaşlardan beri Galatasaray’da yöneticilik yaptım. Futbolumuz ne yazık ki iyi yönetilemiyor. Kulüp başkanları da bu durumu kendi başarısızlıklarını saklamak için araç olarak kullanıyor. Mesela hakemlerden herkes şikayetçi başkanlar çözüm üretmiyor”

FATİH TERİM VE GALATASARAY 20 SENEDE ÇOK BAŞARILI OLDU

Galatasaray’ın çiçeği burnunda genç başkanı Burak Elmas İmparator Fatih Terim hayranı olduğunu seçime girerken açık açık belli etti. Bütün adaylara seslenerek kazananın Fatih Terim ile devamı açıklamalarını istedi. Seçilir seçilmez de Fatih Terim’i Galatasaray’ın başında görevine devamını sağladı. Başkan Burak Elmas, Fatih Terim ile ilgili “Türkiye’de en kolay ceza verilebilen takım Galatasaray ve Fatih Terim, bence Fatih Terim ve Galatasaray son 20 senede çok başarılı oldular. Ülkemizde ne yazık ki başarılı olanı aşağıya çekmek için uğraşanlar çok oluyor. FATİH TERİM DEMEK GALATASARAY demektir. Fatih Terim’e saldırmak demek bence Galatasaray’a saldırmak demek. Terim’e bilinçli olarak çok ciddi cezalar verildi. Büyük bir haksızlıktır bu. Faruk Süren sayesinde genç yaşımda kulüpte yöneticilik yapma şansım oldu. Bugün aday olup başkan seçildiysem onun bana açtığı yol sayesindedir. Galatasaray’da yöneticilik yaptığım dönemde eşim Yelda ile tanıştık. Faruk Beyden de uzun süre saklamıştık, görüştüğümüzü bizim Yelda ile ilişkimizi gazeteden öğrenmişti. Kendisini hem kayınpederim hem da başkanım olarak çok sevip sayarım ama bu dönemde ekibimle aday oldum. Kendisinin bilgi ve tecrübelerinden istifade ediyorum. Galatasaray’daki dargınlıkları geride bırakacağım. Hızlı bir şekilde transfer çalışmalarını sürdüreceğim.”

Galatasaray Başkanı Burak Elmas hedeflerini güzel seçmiş. Fatih Terim ile nasıl bir başarıya imza atacağını yeni sezonda yaşayacağız. Galatasaray Kulübünü Fatih Terim mi Burak Elmas mı yöneteceğine de tanık olacağız. Bana göre Fatih Terim imparator ve başarılı. Ancak Galatasaray Kulübünün her şeyi Fatih Terim değildir. Galatasaray Kulübü büyük bir camiadır. Başkan Burak Elmas’ın Fatih Terim ile çalışma kararına saygılıyım. Çünkü ben Galatasaraylıyım.