Pazartesi günü Çalışan Gazeteciler Günü kutlamalarına sabah erken kalkıp ilk olarak Valimiz Yaşar Karadeniz’in Giritligil Otelde verdiği kahvaltılı toplantıya katıldım. Giritligil Otelde organizeyi düzenleyen Basın Halkla İlişkiler Müdiresi Nagihan Eroğlu Hanım ve Vali Muavini Mustafa Özkaynak ile karşılaştım. Başkan Ali Filizkan, yönetim kurulu üyeleri, Başkan Yardımcısı Ertan Korkmaz, Genel Sekreter Mehmet Hakkı Özbayır ve muhasip üye Zerrin Ağar ve basın mensupları Vali Yaşar Karadeniz’in katıldığı güne büyük ilgi göstermişlerdi. Basın İlan Kurumu Müdürü İdris Cirit de Çalışan Gazeteciler Gününde bulunuyordu. Valimiz Yaşar Karadeniz gelince günün ilk buluşması başlamış oldu. Etkinliğe Erdinç Yumrukaya da katılmış, programı yan yana izlemiş Manisa TV’nin Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Taysi ile birlikte güzel bir sohbet ettik. Velihan Yumrukaya da bizi dinledi. Konuşmalar başlamadan Cemiyet Başkanı Ali Filizkan ve ben Valimiz Yaşar Karadeniz ile çeşitli konuları dile getirdik ve görüş alışverişinde bulunduk. Başkan Ali Filizkan Çalışan Gazeteciler Gününde sıkıntılar ile birlikte sorunların çözümünü yetkililerden beklediklerini belirten umut dolu güzel bir konuşma yaptı. Başkan Filizkan meslektaşlarının ve idarecilerin gününü kutladı. Valimiz geçen yıl koronavirüs tedbirleri nedeni ile yapılamayan toplantının bu yıl gerçekleştirdiklerini görevlerini özveri ile yapan gazetecilerin gününü kutladı. Vali Karadeniz 10 Ocak gününün ayrıca İdareciler Günü olduğunu belirterek bu iki meslek grubunun aynı güne gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Vali Karadeniz meslektaşlarımızın sorularını da cevapladı ve toplu halde fotoğraf çekilip günün diğer etkinliklerine katılmak için Başkan Ali Filizkan Manisa Gazeteciler Cemiyetine giderken Zerrin Ağar bir kahve içelim deyince gözlerim Tanju Balatlı’yı aradı. Tanju Bey ile birlikte Ertan Korkmaz, Vilayet Basın Müdürü Nagihan Eroğlu, Cihat Taysi ile kahve ve çaylarımızı içerken Tamer Balatlı ile karşılaştık. Çeşme Limanına demir atan yatında yaşayan Tamer Balatlı’ya “Seni görmek ne güzel” dedim. Güzel bir sohbet devam ederken cemiyete ziyaretçilerin geldiklerini öğrenince Kültür Sitesinin yanındaki Manisa Gazeteciler Cemiyetine gittik.

VEFAT EDEN MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN LOKMA HAYRI

Başkan Ali Filizkan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde cemiyetimiz üyelerinden hayata gözlerini yuman aramızdan ayrılan meslektaşlar için lokma döktürüyordu. Bir yandan da gelen ziyaretçiler ile meşgul oluyordu. Filizkan “Çalışma hayatında hayatlarını kaybeden meslektaşlarımızla birlikte cemiyetimizin kurucuları Ahmet Karaoğlanlar, Fahrettin Konurelli, Halil Onultmak, Yılmaz Kayan cemiyetimizde başkanlık yapan Kemal Besen, Hayri Soytürk cemiyet üyesi ve yönetimlerde yer alan Güral Mersinli, Cevdet Aytaç, Ekrem Çelikak, Ahmet Kurşun, Nejat Tokbay, Şemsettin Evran, Devrim Avcı, Pınar Erkmen, Hakar Sütütemiz ve Bülent Dal’ı rahmetle anıyor, mekanları cennet olmasını diliyoruz” diyerek cemiyetin önünde lokma dökülürken aramızdan ayrılan meslektaşlarımız dualarla anıldı.

ZİYARETLER ZİYARETLER

Cemiyetimize 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile kutlamak için başta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz olmak üzere Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Basın İlan Kurumu Müdürü İdris Cirit, İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Manisa’yı Mesiri Tanıtma Kültür  ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Bakkallar Odası Başkanı Saffet Taşkıncan, Gelecek Partisi İl Başkanı Nurten Onultmak, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Göksel Topçu, Basın Yayın Şube Müdürü Hasan Eryılmaz, Lokantacılar Odası Başkan Mehmet Akgül, YEŞİLAY Manisa Şube Başkanı Salih Fulcun katıldı. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da Başkan Ali Filizkan ve beni telefonla arayarak günümüzü kutladı. MESOB Başkanı Hasan Geriter ile ekibi de cemiyete geldiler ve kutlamalara katıldılar.

CHP YUNUSEMRE İLÇESİ SÖYLEŞİ DÜZENLEDİ

Manisa CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak ve yönetimi 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeni ile bir söyleşi düzenledi. Misket Dikmen, Ali Filizkan ve Ahmet Ünsal’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya CHP İl Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sergen Akpir, partiler ve gazeteciler katıldı. Toplantı öncesi CHP İl Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ve geceyi düzenleyen Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ile birlikte olduk. Toplantıyı Murat Yalçın’dan eve giderken öğrendim.

YUNUSEMRE BELEDİYESİNİN ETKİNLİKLERİNE KATILAMADIM

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün gecesi Yunusemre Belediyesinin etkinliğine katılamadım. Çünkü sabah 9’dan akşam 6’ya kadar etkinlikleri takip etmenin yorgunluğu ile eve gelip kestireyim derken gecenin büyük bölümünü uyku ile geçirdim. Kısmet değilmiş.