Ülkemizin kaderini belirleyecek cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna doğru yürüyoruz. 28 Mayıs’ta seçmen bir daha sandık başında olacak. Ülkeyi yönetme yetkisini ya Recep Tayyip Erdoğan’a ya da Kemal Kılıçdaroğlu’na verecek. Her iki rakipte 14 Mayıs’ın devamında nasıl taktikler uygulayacak görünen o ki bu seçimlerde bugüne kadar çizdikleri yol haritalarında pek değişiklik görülmüyor. Başkan Erdoğan “İkinci turda rekor oyla ve oranla milletimizin cumhurbaşkanı görevini tekrar bize tercih edeceğine inanıyoruz” diyor. Ben de aynı görüşümü bir yıldır sürdürüyorum. Seçimi Erdoğan kazanacak diye. Açık ara fark CHP’nin dengesini bozduğu apaçık görünüyor.

DÜN BEDAVA EV DEDİLER ŞİMDİ KAPI ÖNÜNE KOYUYORLAR

Başkan Erdoğan depremzedeleri otelden koyan CHP’nin içinde bulunduğu durumu şöyle tarif etti “Helalleşme tiyatrosunun yerini faşizmin en rezil hali aldı. CHP’li belediyeler ve bu parti ile irtibatlı STK’lar depremzedelere yaptıkları yardımları kesmekten çadırları toplamaya kaldıklarını yerlerden onları çıkarmaya kadar her türlü rezilliği sergiliyorlar. Tekirdağ’da kaldıkları oteli boşalttırdılar. Bu ne vicdansızlıktır”

KAZANSALAR NELER YAPARLARDI?

Düne kadar depremzedelerimize bedava ev vadediyorlardı. Bugün insanlarımızı kapı dışarı ediyorlar. Allah muhafaza seçim sonucu tam tersine çıksaydı neler yaparlardı düşünmek bile istemiyorum” demekte Cumhurbaşkanı Erdoğan. Haksız mı? Manisa’da bile CHP Şehzadeler ilçesinin gönderdikleri 6 tırlık yardıma pişman olan partililerin konuşmaları gerçekten beni üzüyor. Atatürk’ün kurduğu CHP bu hallere düşmemeliydi. Kendileri bilir. Bu millet bu seçen nasıl vereceğini 70 yıldır iyi bildi. 28 Mayıs’ta da bilecek. Ülkeyi 21 yıldır yöneten Recep Tayyip Erdoğan’ı sandıktan bir kez daha çıkaracak.

REKOR OYLA KAZANACAĞIZ

Başkan Erdoğan İstanbul ve partisinin il başkanları ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Başkan Erdoğan “Karadeniz gazını 1 ay ücretsiz halkımıza ulaştırdık. Sırada Gabar var. Gabar petrolünü de çıkardığımız andan itibaren halkımız istifade edecek. Akaryakıtta da aynısını yapacağız. Vergileri düşürerek insanımızı rahatlatacağız. İki kavram önemli. Güven ve istikrar. Gençler unutmayın 28 Mayıs’ta öyle bir zafer edelim ki 29 Mayıs fethini hep beraber kutlayalım. Bizim kimseyle pazarlığımız yok. Türkiye yüzyılını milletimizin sırtına yeni yükler bindirerek değil milletimizin yükünü hafifleterek inşa edeceğiz” dedi. Erdoğan ne söylerse ne derse yerine getirir.

AK PARTİNİN OYLARINDA DÜŞME

AK Partinin oylarındaki düşüş elbette 28 Mayıs seçimi sonrası masaya yatırılacak. AK Parti kendine çeki düzen ve genel politikalarında değişikliğe gitmek zorunda. Bugünlere zor bir dönemden geçtik. Önce korona sonra hayat pahalılığı ve yüzyılın en büyük depremi ile karşı karşıya kaldı ülkemiz. Bütün olumsuzluklara rağmen başkanlık sistemi ve Erdoğan’ın kararlı tutumu ile bugünlere gelindi. Hayat pahalılığı çözülemedi ancak deprem bölgesinde evlerini kaybeden vatandaşlarımızın yeni yuvalarının temeli atıldı. Duvarları örülmeye başlandı. Bana göre bu kadar olumsuzluklar karşısında AK Partinin oyları düştü ama ülkenin yine birinci partisi konumunda AK Parti yer alıyor. Bu kadar olumsuzluklara rağmen CHP’nin oyu %25’lerde. Mantıklı bir durum değil. CHP sağa sola çamur ve iftira atmayı bir kenara bıraksın partisinin durumuna baksın. Ben bugüne kadar seçmen %25 oylu CHP’nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönetme yetkisi vermez diyorum. 28 Mayıs’ta da göreceksiniz vermeyecek.