Başkan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında seçim tarihini verdi. Erdoğan “Milletimiz 6’lı masayı 73 yıl sonra aynı gün yeter diyecektir” sözleriyle 14 Mayıs’ı işaret etti. Resmi olmayan kesin tarih 14 Mayıs 2023. Ben seçimin önce 14 Mayıs sonrada 7 Mayıs tarihlerinde yapılacağını yazdım. Son zamanlarda Ankara kulislerinden bana gelen bilgide 14 Mayıs tarihinin DP’nin Millet İttifakı içinde yer aldığı için seçim tarihinin 7 Mayıs olacağını ısrar ettim. Zerrin Ağar “14 Mayıs” dedi. Çarşamba günü kendisini aradım. Tebrik ettim. Zerrin Ağar ise “Ertuğrul ağabeyciğim sende önce 14 Mayıs’ı işaret etmiştin” dedi. Böylece tarih belli oldu. Seçim havasına girdik.

YETER SÖZ MİLLETİNDİR

Günlerdir merakla beklenen seçimlerin ne zaman yapılacağına son noktayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koydu. Erdoğan “Rahmetli Adnan Menderes’in 14 Mayıs 1950’de Yeter! Söz milletindir diyerek sandıktan ezici bir zaferle çıktı. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha 6’lı masa olarak karşımıza çıkan darbe şakşakçılarına yeter diyecek. Milli iradenin en yüksek makamı olan meclisimizden meydan okuyorum. Ne yaparsanız yapın yine başaramayacaksınız. Yeter sözde karar da gelecek de milletindir. 2023’te milletin desteğine talibiz” dedi.

MİLLET İTTİFAKININ ADAYI KİM OLACAK?

Ben siyasette 24 saatin çok önemli olduğunu bilen ve yaşayan biri olarak seçim için resmi olmayan kesin tarih 14 Mayıs diyorum. Bugüne kadar toplana toplana bir hal olan 6’lı masa bakalım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağını işaret ettikten sonra ne yapacağını merak ediyorum. daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Seçim tarihi belli olsun. Adayımızı 24 saatte açıklarız” demişti. Bakalım göreceğiz. Toplantılara devam mı yoksa cumhurbaşkanı adayını 6’lı masa hemen açıklamasın mı? Ben toplantı üstüne toplantıların devam edeceğini sonunda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ikna edilerek Erdoğan’ın karşısına Kemal Kılıçdaroğlu çıkacak diyorum. Tarih belli oldu. Millet İttifakı olarak açıklayın adayınızı diyorum. Bu arada Manisa CHP İl Başkanlığından milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Semih Balaban’ın yerine bir aya yakın zaman içinde CHP Genel Merkezi Manisa İl Başkanını atayamadı. Bu durum Manisa CHP’de parti içi mücadeleleri doruk noktasına taşıdı. Aklı başında CHP’liler ise bir ayda Manisa’ya il başkanı atayamayan 6’lı masanın kurucusu CHP’nin seçimleri nasıl kazanacaklarını merak ettiklerini biliyorum.

MAZİYE BİR BAKIVER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 seçimlerinin 14 Mayıs’ta yapılacağının açıklanmasından sonra dün dostum medyanın güvenilir yıldızı Sabah Gazetesinin köşe yazarı Yavuz Donat’ın “Maziye bir bakıver” başlıklı yazısından Demokrat Partinin “Yeter! Söz Milletindir” afişleri ile Milli Şef İsmet İnönü’yü deviren dönemi içeren yazısını köşeme aktarıyorum. Gençlerin 73 yıl öncesini hatırlamalarını ve Türk siyasetinde Türkiye’nin dönüm noktasını bilmelerini istedim. Hoşçakalın.

Ekran Resmi 2023-01-19 14.22.23