Ege’nin gözde turizm merkezine Fikret Taşçı ile birlikte gittim. Nisan yağmurlarının aralıklı olarak yağdığı bir günde 40 yıllık dostum Çeşme’nin deniz ürünleri restoranının can babası Göksel Esen büyüğümü ziyarete gittim. Ben ve Fikret Taşçı Çeşme’nin içine girince yağmurun yerini güneşli bir hava aldı. Merkezde çarşı dolaştık. Manava İran karpuzu gelmiş. Kilosu 25 TL… Çiftlik köydeki Göksel Esen’in Can Baba restoranda yılların dostu ile buluştuk. Ramazan ayında yıllardır orucumu tutarım. Göksel baba “Ne ikram edeyim” deyince Fikret Taşçı ve ben “Oruçluyuz” dedik. Can Babaya geçen bayram gitmiştim. Kendisine “Bu benim 25 yıllık arkadaşım Fikret Taşçı Vestel Manisaspor’da yöneticilik yaptı. Mustafa Denizli döneminde balık gönderdiğini biliyorum” dedim. Göksel Esen İzmir’de 50 yıl öncesinin ünlü tekstil fabrikasının sahibiydi. Aydın Besen’in de dostuydu. 12 Eylül ihtilalinden sonra Kenan Evren Manisa’ya geleceği belli olunca Göksel Esen babadan Kenan Evren’i karşılamasında giymek üzere Manisa Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyelerine göğsünde ay yıldız armalı birer tişört göndermişti. Rahmetli Kenan Evren’i de öyle karşılamıştık.

DEMİREL’İN YAKIN DOSTUYDU

Çeşme’nin sembolü Can Baba restoranın işletmecisi Göksel Esen ile bol bol sohbet ettik. Göksel Esen Doğru Yol Partisi İzmir İl Başkanlığı zamanında güçlü bir şekilde yapmış Süleyman Demirel ile içli dışlı olan bir siyasetçi profili ile herkesin derdine çare bulmak için gece gündüz çalışarak İzmirlilerin gönüllerinde sevgi izi bırakan bir milliyetçi vatanını seven bir dostumuzdu. Restoranını gezerken duvardaki iki büyük fotoğraf dikkatimi çekti. Göksel Esen Türkiye’nin babası Süleyman Demirel ile ve kadim dostu iş dünyasının dev ismi Manisa’da Vestel fabrikasının sahibi Ahmet Zorlu ile yan yana birlikte çektirdiği fotoğrafları mekanın en görülecek yerlerindeki duvarlarda asılı gördüm. Çeşme ünlülerin de uğrak yeri çiftlik köydeki Göksel Esen’in ıstakozcu Can Baba ürünleri restoranında İstanbul, İzmir’in ünlü sanatçı, siyasetçi ve sporcuların uğrak yeri. Bayramdan sonra Çeşme’de hareketlilik başlar. Göksel abimden Can Babanın yaz kış açık olduğunu öğrendim. Göksel abim konuştu ben ve Fikret Taşçı dinledik. 14 Mayıs seçimlerinin Türkiye’nin geleceğini şekillendireceğini eski bir siyasetçi Göksel Esen’den dinledim. Çok hoş bir sohbet oldu. Kalkıp giderken bir fotoğraf daha gördüm. Can Baba Göksel Esen genç ve dinamik bir yapısı ile ünlü sanatçı Ajda Pekkan ile. Can Babaya “Ajda Pekkan ne zaman geldi?” diye sorunca o da “Yeni geldi Hakan Tartan’ın eli Aynur Hanım ile birlikte. Biliyorsun Aynur hanım Hakan Tartan ile evlenmeden önce İzmir’de gazeteciydi” deyince bende “Aynur Hanımı iyi tanırım eşi bakanlık yapan gazeteci Hakan Tartan da benim Aydın Besen ‘in ve rahmetli Baba Nejat’ın dostuydu. Hakan Tartan ile ara sıra telefonda görüşüyorum” dedim.

Göksel Esen dostumun biraz rahatsız olduğu ve bizim için istirahatini kestiğini öğrenince müsaade istedik. Can Baba Göksel Esen’e veda ederken Aydın Besen’e ve Vestel’den tanıdığı Erdoğan Esentaş’a selam gönderirken “Erdoğan ne yapıyor” deyince “Doğayı sevdiği için Gediz’in kenarında küçük bir arazide tarımla vaktini geçiriyor. Tavşanı bile var” dedim. Göksel Esen “Erdoğan’a söyle tavşan beslemesin her tarafı delik deşik olur” dedi. Erdoğan bilgin olsun.