Başkentten döner dönmez Manisa merkez sağın önemli isimlerinden Nejat Arusan’ın Anemon Oteldeki mutlu gününe tanıklık ettim. Ümit Uyarcan ile siyaset yapan Manisa siyasetinin analizlerinde yanılmayan Nejat Arusan ile uzun bir dostluğumuz vardır. Babası İbrahim Arusan ile Ertuğrul Dayıoğlu’nun belediye başkanlığında meclis üyeliği yaptım.

Anemon Otele o gün erken gittim. Gülin-Nejat Arusan çiftinin oğlu Çağrı Arusan, Serpil-Nafiz Çulhacı çiftinin kızı Dilek ile bir ömür boyu mutluluklarının imzasını atmak üzere Anemon Otele geldiklerinde ben gelin ile damadı kapıda karşıladım. Nejat Arusan da arabadan inmişti. Kendisine “Bak dostum, ilk davetli benim” dedim. Güldü. Mutluluğu yüzünden belli oluyordu Nejat Arusan’ın. Bana teşekkür etti ve dedi ki “Ankara seyahatini dinlemek isterim” bende “Hay hay en kısa zamanda telefonunu bekliyorum” dedim. Ve kaptan Bülent ile otelin lobisinde oturup gelen davetlileri izliyorduk. Ahmet Songüler ve Avukat Ali Özyiğit yanıma geldi. Oturduk, sohbet etmeye başladık. Arusan ve Çulhacı ailelerinin dostları nikah kıyılacak salonu doldurmaya başladılar. Bu sırada papatyam Arif Koşar’ı Kütahya Emniyet Müdürlüğü yapan Mehmet Gülnaz ile birlikte kokteyl salonunda gördüm. Birbirimize sarıldık. Bir sürede onlarla birlikte oldum. Nizamettin Etyemez ve Bülent Kar’ı, Bilal Demir’i gördüm. Bu sırada ben dahil nikahı kıyacak Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i gözlüyoruz. Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler “Başkan Ankara’da başkanvekili Atilla Efendioğlu nikahı kıyacak” dedi. Bir süre sonra Atilla Efendioğlu da geldi. Nikah törenine geçildi. Atilla Efendioğlu güzel bir konuşma yaptı. Damat Çağrı ve Gelin Dilek’in evetleri Anemon Otelinin dışından duyulacak kadar yüksek çıktı. Alkışlar arasında çiftin nikah defterini Manisa milletvekilliği yapan nikahında şahidi Ümit Canuyar Çağrı ve Dilek’e teslim etti.

Manisa iş dünyasının siyasetçinin, bürokrasinin önemli simaları Arusan ve Çulhacı ailesinin mutlu gününde yalnız bırakmıyorlardı. Görkemli bir nikah töreninle yeni hayatlarına ilk adımlarını atan Çağrı ve Dilek çiftine ben de bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.