Trabzon Süper Lig’de havasını atıyor. Rize galibiyeti ile yenilmezliğini sürdüren Karadeniz Fırtınası, Abdullah Avcı ile geriye düştüğü 9 maçta yenilmedi. Geçen sezon 2 attığı Hatayspor’a deplasmanda yenilen Beşiktaş 5 maçtır üst üste iki galibiyeti bir arada göremedi. Fenerbahçe Konya’da ağır yaralı. Trabzon ve Alanya’dan sonra Konya’da mağlup olup zirvenin 8 puan gerisinde kaldı. Bir de 3 önemli oyuncusu Gustavo, Altay ve Valencia sakatlandı. Fenerbahçe Konya’dan İstanbul’a ağır yaralı döndü. Üç büyüklerden Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin kaybettiği haftada dün gece Galatasaray’ın Gaziantep FK karşısında ne yaptığını yazımı gündüz yazdığım için bilmiyorum. Galatasaray’ın halini yarın yazacağım.

KARTAL’IN TADI KAÇTI

Lider Trabzon, Karadeniz derbisinde Rize karşısında ecel terleri dökmesine rağmen 3 puanı kazanmasını bildi. Seyrettim, Abdullah Avcı ile Trabzon bir başka bu sezon. Bakalım keyifsiz Beşiktaş ile İstanbul’da nasıl bir sonuç alacak Trabzon? Geçen hafta derbide Galatasaray’ı yenen Beşiktaş, Sergen Yalçın’ın dediği gibi böyle amatörce yenilen golle Hatayspor’a mağlup olması camiayı büyük üzüntüye sevk etti. Mehmet Topal’ın 73. dakikada nefis bir topuk vuruşuyla Hatay filelerine gönderdiği gol VAR’a takıldı. İptalin yanlış olduğunu hakem otoriterlerinden biri olan Sabah Gazetesi köşe yazarı Ahmet Çakar “Ofsayt kararı kesinlikle hatalı” dedi.  

MAÇ BAHANE GEZİ ŞAHANE

Bendeniz televizyon başında Beşiktaş-Hatayspor maçını izlerken Manisalı avukat dostlarımdan Mustafa Karakaş bin 200 km yol yaparak bu maçı Hatay’da şeref tribününden izlediğini öğrendim. Beşiktaş sevgisi bu kadar olur.  Hani bir söz vardır maç bahane gezi şahane derler Mustafa Karakaş dostum da Beşiktaş maçını bahane ederek Hatay ve Adana’daki dostlarıyla bir araya geldi. Mustafa Karakaş, İskenderun Ticaret Odası Başkanı Vekili İş İnsanı Gassan Kuran, İskenderun Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi İş İnsanı Emre Kuran, Av. Serdar Kelahmetbir ve İş İnsanı Fuat Keser ile bir araya gelerek eski günlerin hatıralarını canlandırdı. Beşiktaşlı olarak maçı da kazansalardı keyifleri daha da iyi olacaktı.

BEŞİKTAŞ GOLÜ ERKEN YEDİ

Beşiktaş’ın şanssızlığı daha maçın başında başladı. Defansın hatasını affetmeyen Saba Lobjanidze kaleci Ersin’i avladı. Diyebilirsiniz ki bu mağlubiyet mazeret değil. Beşiktaşlı olarak haklı olabilirsiniz. Yalnız bu arkadaş Hatayspor şuanda Süper Ligin 2. sırasında 23 puanla bulunuyor. Hatayspor’da yabancı transferlerini kimler yapıyorsa tebrik etmek gerekiyor. Bütçelerine göre yurtdışından harika futbolcular buluyorlar. Tebrik etmek gerek.

FENERBAHÇE ÜÇ PUANI ÜÇ HAFTADIR GÖREMİYOR

Başkan Ali Koç geçen hafta “Bu takımın kadrosu şampiyonluk için yeterli” demişti ama Fenerbahçe Konya’da da kazanamadı. Nasıl şampiyon olacak diye taraftarlar yüksek sesle konuşmaya başladı. Benim anlamadığım Pereira. Geçen hafta Galatasaray’ın ecel terleri dökerken 1-0 yendiği Konyaspor’u ya izlememiş ya da tahlil yapamamış. Konya Galatasaray maçına gelene kadar bu sezon yenilmemişti. Maçın başında yediği golle Galatasaray’a mağlup olan Konyaspor cumartesi gecesi Fenerbahçe’yi ilk 10 dakikada attığı 2 golle yendi. Fenerbahçe’nin İrfan Can ile attığı gol muhteşemdi. İrfan Can’ı ilk on birde sahaya sürmeyen Pereira’nın suyu ısınmaya başladı. Başkan Ali Koç’un koltuğu bile Pereira’nın aldığı kötü sonuçlarla sallanmasına neden oluyor. Bir defa bu oyun sistemi Fenerbahçe’de tutmadı. Kaliteli futbolcu sayısının fazlalığı yüzünden Pereira doğru tercihlerle sahaya iyi bir Fenerbahçe süremiyor. Oyundan alınan Pelkas çıldırdı. Daha önce de Mesut aynı tepkileri oyundan alındıktan sonra yapmıştı. Fenerbahçe’de işler iyi gitmiyor. Futbolculardan bir kısmı Ali Koç ile İstanbul’da görüşmek için randevu talebinde bulunduğuna dair söylentiler de var. Başkan Ali Koç’un işi çok zor. Ahmet Çakar hocam hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe maçının yorumlarını yazmış dün. Bende Ahmet Çakar hocamın değerlendirmesini köşeme aktarıyorum.