Başkent’te Salı günleri grup toplantıları yapılır. AK Parti’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu. İYİ Parti’den ayrılan Manisa Milletvekili Tamer Akkal’a parti rozetini taktı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Millet İttifakı’nın Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Orkun Şıktaşlı’yı açıkladı.

ORKUN ŞIKTAŞLI İÇİN İMZAMI ATARIM DEMİŞTİM!

Siyaset bazen durgun olur, bazen de hareketli…

Günlerdir Manisa merakla Millet İttifakı’nın büyükşehir belediye başkan adayının açıklanmasını bekliyordu. Pazartesi günkü İYİ Parti ile ilgili yazdığım yazının sonunu şöyle bitirmiştim: “İYİ Parti’de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Orkun Şıktaşlı olacağının altına imza atarım.”

Yazdığım gibi çıktı.

Dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Orkun Şıktaşlı ile birlikte eller havada yaptı ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız” dedi.

İYİ PARTİ’DE PAZARTESİ GECESİ NELER OLDU?

Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli olur derler ya…

 Orkun Şıktaşlı’nın İYİ Parti’den büyükşehir belediye başkan adaylığı öyle oldu. Öyle oldu da kolay oldu diyemeyiz. CHP İl Başkanı Semih Balaban ile İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Millet İttifakı’nın adayı olarak aralarında anlaşarak Orkun Şıktaşlı üzerinde karar vermelerine en büyük tepki CHP Manisa Milletvekili Grup Başkan Vekili Özgür Özel’den geldi. Olmaması için de büyük çalışma içine girdi.

Yani anlatması en kolay dille, Manisa’daki iki il başkanının kararının hayata geçmemesi için Özgür Özel elinden gelen her şeyi yapmaya çalıştı. Pazartesi günü İYİ Parti’nin Manisa adayını belirleme toplantısında fırtınalar koptu.

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Orkun Şıktaşlı’nın başkan adayı olması için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ikna etmeye çalışırken, Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı’nın, Cihan Canuyar’ın olması için bastırması, toplantının hareketli geçmesine neden oldu.

Pazartesi gecesi 21.45’te Genel Başkan Meral Akşener, Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz’ın adayı Orkun Şıktaşlı üzerinde karar kıldı. Bunun üzerine Manisa’da bulunan Orkun Şıktaşlı aranarak, “Takım elbiseni giy. Sabah (dün) Ankara’da ol” denildi. Bunun üzerine Orkun Şıktaşlı dün sabah 06.00 uçağı ile Ankara’ya uçtu ve Genel Başkan Meral Akşener’le bir araya geldi. Genel Başkan, “Hayırlı olsun”  diyerek Orkun Şıktaşlı’nın Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını açıkladı.

Ben de Millet İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orkun Şıktaşlı’ya hayırlı uğurlu olsun dileğinde bulunuyorum.

Dün itibari ile İYİ Parti Başkanı Hasan Eryılmaz ve CHP İl Başkanı Semih Balaban rahat bir nefes aldılar.

Siyasette iki elin sesinin yüksekliğinin ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha ispat ettiler. Ben de Millet İttifakı’nın İYİ Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orkun Şıktaşlı’ya başarılar dilerim.

İYİ Parti’nin Şehzadeler’de Cenk Ergün, Yunusemre’de Yaşar Coşkun’un başkan adaylıklarının açıklanmasının an meselesi olduğu dün siyasi kulislerde yüksek sesle konuşuluyordu. Bekleyelim ve görelim.