Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün MHP Genel Merkezini ziyaret edip Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra Manisa’ya döner dönmez aşure ayı münasebeti ile vatandaşlara aşure dağıtımına devam ediyor. Benim Manisa’daki son günümde Başkan Ergün’ün pazaryerinde aşure dağıtım törenine 20 Ekim’de 80 yaşını dolduracak olan Manisa medyasında ömrü geçen Işık ve Hür Işık gazetelerinin sahipliğini yapan dostum Aydın Besen ile birlikte katıldım. Başkan Ergün’ün basın danışmanı Cihad Taysi ve Özel Kalem Müdürü olan oğlum Gökmen ile birlikte oldum. Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay ile Başkan Cengiz Ergün’ü beklerken pazarı birlikte gezdik.

PERŞEMBE PAZARINDA FİYAT DURUMU

Pazarın ateşinin biraz düştüğünü gördüm. 10 liraya domates ve salatalık gördüm. Taze fasulye ve börülcenin 60 lira civarında satıldığı pazarda meyve fiyatları da aşağı doğru gerileme var. Çeşme’de kilosu 15 lira olan karpuz 10 liradaydı. Fotoğrafları Cüneyt kardeşim çekti. Teşekkür ederim. Aydın Besen ve Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay ile pazarı dolaşmamız bitince Büyükşehirin büyük başkanı Cengiz Ergün de aşure dağıtım yerine geldi. Kendisini karşıladım. Parlament mavi ceketini beğendim. Başkan Ergün’ün başkentteki görüşmelerden geldi kolları sıvadı ve 2024 mart ayı yerel seçimleri için canla başla ağustos sıcağında çalışmalarını sürdürüyor. Dualar eşiğinde ay yıldızlı aşure tenceresinden Başkan Ergün, Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay ile vatandaşlara aşure dağıtılmaya başlandı. Kent Konseyi Başkanı Ufuk Tanık, Fevzi Açıkel, Şoförler Cemiyeti Başkanı Salih Karaağaç da oradaydı. Duayen Hüseyin Köroğlu Ali Fidan ile birlikte duaya ortak olduk. Sonra Aydın Besen ile aşure yedik. Çok beğendim, lezzetliydi.

ŞEHZADELER DE AŞURE DAĞITTI

Şehzadeler ilçesinde her gün bir etkinlikle dikkatleri çeken Şehzadeler Belediyesi Perşembe pazarında Başkan Ömer Faruk Çelik ve Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler ve Fatih Baybatur, Şoförler Cemiyeti Başkanı Salih Karaağaç, Şehzadeler AK Parti Mehmet Emin Çipiloğlu, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay ve daire müdürleri ile halka aşure dağıttı. Kim ne derse desin Cumhur İttifakı yerel seçimler için Başkan Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin talimatları çerçevesinde gece gündüz Manisa’da çalışıyor. AK Parti Genel Merkezi Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in aday olmama düşüncesi üzerine Şehzadeler ilçesinde muhtemel adaylar üzerinden anket çalışmaları yapmaya başlamış. Anket bir süre daha sürecek. İlk üç günde kim aday olsun sorusuna vatandaşların Ahmet Songüler ve Bülent Kar ismini öne attıkları bilgisi bana ulaştı. Şehzadeler belediyesinin aşuresi de lezzetliydi ve şeker hastalarını düşünmüşler tadı da ona göreydi.

MÜCAHİT ARINÇ İLE YEMEK

Türk Telekom Bayi Gürkan Bey de geçen hafta Mücahit Arınç ile baş başa bir yemek yedi ve AK Partinin Manisa’daki durumu ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

YAVUZ DONAT GELİYOR

Bugün üstat Yavuz Donat Manisa’da olacak. Aksilik olmazsa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile yiyeceği öğle yemeğinde bulunacağım.