Arap Muzaffer Etçil Manisa futbolunun yıldızıydı. Mensucatta yarım mevsim futbol oynayan hemen Manisaspor’a kendi tercihi ile 1966 yılında transfer olan 1971 yılında Manisaspor genel kaptanı Aydın Besen ile İstanbul’a gidip Beşiktaşlı olan Arap Muzaffer futbol hayatını Altay’da tamamladı. Arap Muzaffer’i keşfeden Halil Onultmak Hoca olmuştu. Benim Yeni Asır’daki ilk yıllarımda Arap Muzaffer Manisaspor’a transfer olmuştu. Yıllarca birlikte Manisaspor’a destek olduk. Geçen Cuma günü oğlum Gökhan acı haberi verdi “Arap Muzaffer abiyi kaybettik” diye. Evden hemen çıktım. Aydın Besen ile Sultan Cami’nin yolunu tuttuk. Yolda bize Nejat Arusan da eşlik etti. Birlikte Allah’ın rahmetine kavuşan Muzaffer Etçil’in tabutunun önünde dua ettik. Şenol Özeker’in 2012 yılında Arap Muzaffer ile yaptığı röportaj tabutunun yanında, üstünde de Manisaspor forması vardı. Beraber futbol oynadığı Mete ve Fevzi kardeşim, Kaptan Bülent, Turgay Gümüşdere, Cengiz İbret ile birlikte eski günlere döndük. Mete abiye “Muzaffer ile birlikte oynadın mı?” diye sordum. Cevabı “Oynamam mı, bana yakışıklı kaptanım derdi” dedi. Namazını kılıp edebi istirahatgahına yolcu ettiğimiz Manisa futbolunun yıldızı Arap Muzaffer ile çok iyi dosttuk. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Amansız hastalığa yenik düşen 1947 doğumlu Muzaffer Etçil ile çok hatıralarımız oldu. Futbolu bıraktıktan sonra rahmetli Manisa Emniyet Müdürü Nejdet Menzir ile birlikte bilardo ve kıraathane salonu açmıştık. Benim Manisaspor başkanlığı dönemlerimde bana çok yardımcı olmuştu.

FUTBOL YAŞAMI

Manisaspor, Beşiktaş ve Altay’da futbol oynayan Muzaffer Etçil’in giydiği formalarının rengi hep siyah beyaz oldu. Futbola resmi lisanslı olarak Mensucatspor’da başlayan Arap Muzaffer yoksul bir ailenin çocuğuydu. Turşu, simit ve gazete satarak hayatını kazanmaya daha çocukluk yıllarında başlamıştı. Talih kuşu 1971 yılında Manisaspor forması ile futbol oynadığı zaman konmuştu kendisine. Attığı goller ve oynadığı futbol ile Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın dikkatini çekmiş ama Arap Muzaffer Beşiktaş’a imza atmıştı. Daha sonra Galatasaray Kulübü kendisini kaçırsa da o Beşiktaş Kulübünü tercih etmişti. Beşiktaş’ta futbol oynadığı yıllar Yusuf Ahmet Şahin ile birlikte İstanbul’da yaşamını sürdürmüştü. Sonra Altay’a dönen Arap Muzaffer 3 yılda Mustafa Denizli ile birlikte liglerde sayısız gollere imza atmış attığı gollerden sonra o takımların başındaki antrenörlerin görevi bırakmak zorunda kalmıştı. Kendisi ile iş hayatına döndüğünde akşamları beraber olurduk. Zaman zaman Beşiktaş’taki ve Altay’daki anılarını anlatırdı. Arap Muzaffer İzmir Atatürk Stadında oynanan Altay-Beşiktaş maçının devre arasında koridorda Beşiktaş Başkanı Mustafa Üstünkaya ve Altay’lı Esin Özyener ile birlikte olduğu anda Beşiktaş lideri “Muzaffer bizim evladımız bize gol atmaz” dedi. “Bende denk gelirse atarım” dedim ve maçın 70.dakikasında İzmir Atatürk Stadında golü attım ve maçı 1-0 biz kazandık” diyordu.

Mübarek ayların Cuma günü Arap Muzaffer’i toprağa verdik. Ailesine sabırlar diliyorum. Muzaffer kardeşim sağlığında seni sevenler bu dünyadan göçerken de Sultan Camindeydiler ve son görevlerini yerine getiriyorlardı ve seni seven Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Beşiktaş Kulübü ve diğer spor adamlarının çelenkleri de camide yer alıyordu.