11 ayın sultanı bitti. Bayramı kutladık. Şimdi 11 ayın günleri ile yaşamaya başladık. Bayramı Manisa’da geçirdim. Oğlum Gökhan bir Çeşme-Alaçatı yaptı döndü. Birlikte Yusuf ve Sakallı Nusret yönetiminde nezih bir mekan olan Organize Sanayi Bölgesi Lokali Palet ismi ile Manisalılara hizmet veren lezzet durağında Yusuf ve Sakallı Nusret karşıladı. Bayramlarda bendenizi arayanların başında gelen Sakallı Nusret ve Yusuf restoranın yazlık bölümünde değişiklikler yapmışlar. Oğlum Gökhan ile beğendik. Yusuf ile oturduk.

PALET KALİTENİN MERKEZİ

Ramazanda kapalı olan Palet bayramla birlikte dolup taşmaya başlamış. Sakallı Nusret de geldi. Nusret yaz moduna girmiş. Giyimine kuşamına bayram sonrası özen gösterdiğine tanık oldum. Bu arada yasa gereği Kızılay Başkanlığını bırakan Selman Keresteci Gül Kahvesinin sahibi Şerif ile Palet’e yemek yemeye gelmiş. Ayaküstü sohbet ettik. Oğlum Gökhan Çeşme ve Alaçatı’nın sezon başındaki durumu ile ilgili bilgiler verdi. “Baba her şey pahalı Alaçatı pazarında bir tişört 80-150 arasında satılıyor” dedi. Ben de “Pahalılığı boş ver. Alaçatı nasıl?” diye sorunca “Bayram boyunca Alaçatı’yı İstanbullular istila etmiş. Her yer dolu” dedi. Manisalı iş insanı Ahmet Erken de eşi Belgin Hanım ile Alaçatı sokaklarında görünmüş. Çeşme girişinde yaptırdığı rezidanslar bitmemiş kendisi ile telefonda konuştum. Ahmet Erken ve eşi Belgin Hanım Başkan Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Hanımı oğlu Ali ile Karşıyaka’da açtığı Pause isimli kafede bir araya geldiğini öğrendim. Ahmet Erken ve Başkan Ergün benim kulaklarımı çınlatmışlar. Ahmet Erken vaktinden zaman ayırırsa bu hafta içinde bir araya geleceğiz. Kafe Pause’yi de belki görebilirim. Karşıyakalılar büyük ilgi gösteriyormuş.

DERGAH’TA AHMET ÇİFTÇİ İLE

Doğa tutkunu her gün Spil’in eteklerindeki kendi mülkü topraklarına gidip gelen Dergah’ın işletmecisi Ahmet Çiftçi’nin daveti üzerine oğlum Gökhan ile birlikte olduk. Oğlu Hasan da bize eşlik etti. Ahmet Çiftçi iyi bir sosyal demokrattır. CHP’de ilçe başkanlığı yapmış siyaset ile ilgili ilginç fikirleri olan bir kimliğe sahiptir. Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacağı görüşünde. Ben “Kazanır mı?” diye sorunca Ahmet Çiftçi “Kazanır” deyince “Seçimlere daha 1 yıl var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sahaya inmedi. Hayat pahalılığını çözerse işin şekli değişir. 2023’teki seçimi bu kötü şartlara rağmen Recep Tayyip Erdoğan kazanır” dedim. Ahmet Çiftçi “Senin siyaset ve seçimlerle ilgili tahminlerinin hep tuttuğunu biliyorum ama bu sefer yanılacaksın” dedi. Olabilir her görüşe saygılıyım. Ahmet Çiftçi ile her konuda yaptığımız değerlendirmeler de ayrı düşüncelere sahip olmamıza rağmen birlikteliğimizden keyif alıyorum. Türkiye birlik ve beraberlik olursa huzurlu olur.

HASAN GERİTER’İN VEKİLİ MEHMET AKGÜL

Manisa Esnaf ve Odalar Birliği Başkanlığına tekrar seçilen Hasan Geriter yeni yönetimi ile ilk toplantısını yapmış ve Manisalıların kuru fasulye pilav ustası Manisa Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Akgül’ü odanın başkan vekilliğine uygun görmüşler. Yani sizin anlayacağınız Manisa Esnaf ve Odalar Birliği Başkanı Hasan Geriter’in bulunmadığı ve katılamadığı etkinliklerde Esnaf Odalarını Manisalıların Mehmet abisi Mehmet Akgül temsil edecek. Kibar, toplum tarafından beğenilen Mehmet Akgül Hasan Geriter’in listesinde yer alıp seçildikten sonra kendisini kutlamaya gittim. Gazeteci dostu Mehmet Akgül’ün en eski garajın yanındaki dükkanında ilk defa kuru fasulyesini kendi yaptığı turşusunu yerken Manisa medyasının sahada gece gündüz çalışan Cüneyt Hasçelik de geldi. Bana saygı ve hürmetlerini sunduktan sonra Mehmet Akgül’ün iş yerinde birlikte fotoğraflarımızı çekti. Sağolsun. Mehmet Akgül’e yeni görevinde başarılar diledi.

HASAN ÇOKSÖYLER

Benim balıklardan sorumlu devlet bakanım Hasan Çoksöyler Kuşadası Davutlar Güzelçamlı’daki yazlığına bir süre önce kapağı atmıştı. Geçen hafta sessiz sedasız Manisa’ya geldiğini öğrendim. Beni aradı. Konuşmamız lazım dedi. İki akşam kendisi ile birlikte oldum. Hasan Çoksöyler’i dinledim. Ve Kuşadası’na giderken beni de aldı götürdü. Kuşadası’nı yarın yazacağım.