Süper Ligin ilk yarısı dün gece sona erdi. Ben bugün hafta sonu ligin ilk yarısının en önemli maçı lider Trabzonspor’un Emre Belözoğlu ile büyük çıkış yapan Başakşehir maçı ile yazıma başlıyorum. Galatasaray’ın aynı gün Antalya’yı yenmesine rağmen. Çünkü Trabzon şehri Trabzonspor ile yatıp Trabzonspor ile kalktığı için. Abdullah Avcı ile muhteşem bir sezon geçiren Trabzonspor sezonun ilk yarısını Başakşehir ile evinde berabere kalmasına rağmen açık ara 46 puanla zirvede tamamladı. Şehir efsanesi değil gerçek. Başakşehir de Emre Belözoğlu ile Trabzon’da berabere kalsa da yenilmezlik serisini 11 maça çıkararak büyük bir başarıya imza attı. Üç büyüklerin yerlerde süründüğü ligin ilk yarısında Başakşehir’i düşme hattından alıp zirve mücadelesi içine soktu.

Süper Ligde açık ara lider Trabzon evindeki son maçta taraftarlarının büyük ilgisini çekti. Satışa sunulan biletlerin tamamı tükenirken 40 binin üzerinde bordo-mavili futbol severler tribündeki yerini aldı.

TRABZON’DA GOL YOKTU

Trabzon’da seyircinin uğultusundan maçın hakemi Halil Umut Meler’in çaldığı çoğu düdük sesleri duyulmadı desem abartı olmaz. Trabzon sevgisinin üst seviyede olduğu kentte muhteşem futbolun oynandığı nefeslerin zaman zaman durma noktasına geldiği Trabzon-Başakşehir maçında kaçan goller direkten dönen toplar ön plana çıktı. Maçta her iki takım da pozisyonları değerlendiremedi Trabzon lider tamam da o seyirci atmosferinde Başakşehir’in sahada oyun üstünlüğünü maç boyunca sürdürmesi de mucize tabir edilen bir başarıydı. Ne Galatasaray ne Fener ne de Beşiktaş Trabzon’da böyle üstün bir oyun oynadıklarını düşünüyorum. Başakşehir’e bravo.

NİHAYET KAZANDI

Gelelim Avrupa’da Aslanlar gibi dolaşıp ülkesinde saklanan kükremesini bırakan Aslan mı bu dedirten Galatasaray’a. Trabzon’u evinde yenen Antalyaspor’u evinde ligin son maçında yendi. Seyrederken hiç heyecanlanmadığım zevk de almadığım maçta Erzincan’dan gelip Galatasaray formasını kapan Kerem Aktürkoğlu’nun attığı ve attırdığı golle birlikte çalışkanlığını ve hırslı futbolunu seyretmekten Galatasaraylı olarak gurur duymaktan mutlu oldum. Transfer olduğunda oğlum Gökhan’a “Nereden çıktı bu Erzincan’dan Kerem’i almak” deyince “Baba çok iyi futbolcu goller atıyor” demişti. Ben de “Gökhan Erzincan üçüncü ligde. Galatasaray Süper Ligde oynuyor” demiştim. Halt etmişim göremeden, izlemeden Kerem için konuşmuşum. Yanılmışım. Kerem sarı-kırmızılı formayı kaptığı andan itibaren Galatasaray’ın yıldızlarını geride bırakıp Avrupa’da da ligde de kendinden söz ettirmesini bildi. Antalya maçında bir gol bir asistle Antalya’yı evinde Galatasaray’ın yıkmasını sağlayan Kerem Aktürkoğlu maç sonrası “Gol güzel galibiyet anlamlı” dedi. Necati Ateş’te “Bu Galatasaray sezonun değil geleceğin takımı” diyor. Nihayet Galatasaray’ın galibiyeti ile biten ilk yarının son maçı ile birlikte Fatih Terim’in de cezası sona erdi. Bakalım Süper Ligin ikinci yarısında takımın başında kaç maçta sahalarında bulunacak İmparator Fatih Terim.