Baba dostu Manisa OSB’nin kuruluşu ve gelişmesinde büyük emeği olan rahmetli Hasan Türek, Halil Yurtseven ile birlikteyiz. Vali Rasih Öztürk İnci Akünün dev hale gelmesinin mimarı, Nazillili rahmetli Cevdet İnci, Belediye Başkanı Adil Aygül ile bir toplantı sonrası menünün dönerden oluştuğu bir yemekteyiz. Hasan Türek de Halil Yurtseven ile sağlıklarında hep birlikte olduğumuz günlerin sayısı bir hayli fazlaydı. Hasan Türek abimiz akşamüstleri nargilesini içmek için Aynı Ali’ye gelir orada görüşürdük. Hasan Türek abim Mercedes araba almış onunla geldi Aynı Ali’ye kendisine “Hayırlı uğurlu olsun” dedim. Şöyle yüzüme baktı “Bu yaştan sonra Mercedes olsa ne yazar Ertuğrul” dedi. Gülüştük. Nüktedan bir yanı vardı. Bu dünyadan ayrılan hepsine Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın diyorum.

BAŞKAN GENÇ VE YAKIŞIKLI

Geçenlerde yine anılar ile ilgili bir yazımda Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile ilk seçildiği yıllardaki Edirne Kırkpınar güreşlerinden bahsetmiştim. Arşivi karıştırırken Edirne’de ve gemide çekilen iki fotoğraf elime geçti. Başkan o yıllar hem yakışıklı hem de şık ve genç hali ile dikkatleri çekiyor. Ben bir yanımda Fikret Taşçı diğer yanımda Alparslan Ustamehmetoğlu da var. Gemide bizimle beraber. Edirne’ye gelen Manisa FK’nın sahibi Mevlüt Aktan ile deniz havasını teneffüs ediyoruz.

ERTUĞRUL DİLEK

Manisa hakemlik camiasının yıldızı Ertuğrul Dilek. Ülkemizin o yıllarda en iyi üç hakeminden biri. Anadolu’dan çıkıp İstanbul’a giden iş hayatında ve hakemlikte zirveye ulaşan Manisalı hemşerimiz. Kışın İstanbul’da yazın da Bodrum’da yaşayan Ertuğrul Dilek abimle çok ama çok güzel anılarım var. Bir toplantı için Manisa’ya geldiğinde Ahmet Kurşun, Metin Gökalp, Yüksel Gördes ve benimle birlikte Celal Bayar Üniversitesinde çektirdiğimiz güzel bir anı fotoğrafı. Ertuğrul Dilek en son İzmir’de bir ödül törenine katılmak için gelmişti. Necmi Temizel, ben ve rahmetli Aydın Benlişen ile törene birlikte katıldık. Sonra da Deniz Restoran’da Aydın Benlişen (Nur içinde yatsın) akşam yemeği ikram etmişti.

SAMİ SÖNMEZ

Manisa’ya gelen valiler içinde Sami Sönmez’in yeri ayrıdır. Halkın içine girmekten çekinmez. Konaktan Vilayete yürüyerek korumasız gelip giderdi. Benim de iyi dostumdu. Eski Adliyenin yanındaki büroma mesai sonrası gelir sohbet ederdik. Hala kendisi ile görüşürüz. Fotoğrafta Manisa Belediye Başkanı Zafer Ünal ve eşi, DYP’nin efsane il başkanı Dilaver Vardarer, Mehmed Hakkı Özbayır, iş insanı Mehmet Aloğlu, ben, Vali Sami Sönmez ve eşi ile birlikteyiz. Güzel günlerdi o yıllar.

BODRUM HATIRASI

Manisaspor Başkanlığı dönemimde kamp için Bodrum’daki orman tesislerinde sevgili Milletvekilim Abdullah Akarsu yer ayırmıştı. Ben ve Zühtü Babacan ile birlikte kamptayken ziyaretimize Bayram Ali Baylan, rahmetli Devrim Avcı ve yakın zamanda kaybettiğimiz Baba Nejat Tokbay da gelmişlerdi. Güvercinlik’te denize karşı birlikte bir fotoğraf çektirmiştik. Hey gidi günler hey, gelip geçiyor.

YENİ ASIR’IN DEV KADROSU

Gazetecilik mesleğime başladığım uzun sürede spor yazarlığı yaptığım Ege’nin güçlü gazetesi Yeni Asır, Dinç Bilgin yönetiminde Ege’nin nabzını en iyi tutan gazeteydi. Ben de o yıllarda gazetede etkili bir kalemdim. Her toplantıya davet edilirdim. Sonra birlikte yemek yerdik. İşte bu yemekli toplantılardan biri Deniz Restorandaydı. Hocalarımdan Şevket Özçelik, Osman Gençer, Selamettin Bayındır, Hasan Elidemir, Suat Kamcılı ve Sait Gürsoy ile birlikte mesleki konuları konuştuğumuz Selamettin Bayındır’ın kış ayında Milli Takımla beyaz elbise ile İrlanda gezisini gündeme getirir. Kahkahalar ile gülerdik. Allah rahmet eylesin Şevket Özçelik, Selamettin Bayındır ve Zafer Ünal’ın da akrabası Hasan Elidemir aramızdan ayrıldı.