Üç günlük kapanmada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını geçen yıl olduğu gibi bu sene de koronavirüs salgını nedeniyle evlerimizde kutladık. Kovid 19 salgınına karşı koyulan yasaklar halkımızın canını sıkarken ABD Başkanı Biden 24 Nisan 1915 olayları için Ermeni Soykırımı açıklaması ülke çapında infial yarattı. Bu hafta ABD Başkanı Biden’in “Suçlamak için değil tekrarlanmasın diye söylüyoruz” sözleri ülke gündemimizi meşgul edecek. Derin konu bizleri yaralamıştır, neler olup neler bitecek izleyeceğiz. Ben de izleyeceğim belki hafta içinde bu konuya değinebilirim. Bir de bugün yeni yasaklar konusu gündemi belirleyecek. Bendeniz ülkemizin Süper Lig ile ilgilenmeye 21 günlük zorlu maratonu takip etmeye devam edeceğim.

CUMARTESİ ATEŞİ BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY’I YAKAMADI

Süper Ligde heyecanın tavan yaptığı Cumartesi akşamı lider Beşiktaş Kayseri’yi 3-1, Galatasaray da Antalyaspor’u evinde 1-0 yendi. Futbol ateşinin yandığı Cumartesi ateşinden yara bere almadan kurtuldu.

Üst üste iki beraberlik alarak Fenerbahçe’nin umudunu arttıran Beşiktaş düşme hattında can çekişen Kayseri’yi evinde Ghezzal’ın penaltıdan 13 ve 65.dakikamadoa N’Koudou’nun golleri ile yenerek hata yapmadı. Konuk takım Kayseri’nin tek golünü Henrique attı. Bu maçı zaman zaman kısa mesafe olarak izledim. Çünkü aynı anda zirve mücadelesinde biraz da olsa şansını kullanmaya çalışan Galatasaray Antalyaspor ile Antalya’da oynuyordu. Pazar günü gazetelere baktığımda Beşiktaş eksiklerine rağmen kazanma hırsını sahaya yansıtan ve Ghezzal’ın yıldızlaştığı geceyi sayfalarına yansıtıyorlardı. Beşiktaş’ın şampiyonluk yürüyüşünün devam ettiği Kayseri maçı sonrası Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın  “Hakemlerin cebinde kırmızı kart yok mu?” diye maçın hakemi Cüneyt Çakır’a bol bol sitem etti. Beşiktaş adım adım sona giderken Sabah Gazetesinin yazarları Ömer Üründül, Ahmet Çakar, Levent Tüzemen, Ali Gültiken ve Gürcan Bilgiç haftalık serbest kürsüsünde Beşiktaş’ın %65 şampiyonluk şansının olduğunu söylüyorlar. Fenerbahçe’nin %30, Galatasaray’ın da %5 olarak değerlendiriyorlar. Ben de Cumartesi akşamı baştan sona Antalya Galatasaray maçını heyecanla izledim. Antalya karşısında iki topu direkten dönen kaleci Boffin’i testi negatif çıkan ve oyuna sonradan giren Mustafa Mohamed’in golü ile geçerek üç puanı elde etti. Galatasaray Antalya karşısında çok ama çok baskılı oynadı. Aynen İstanbul’da oynadığı gol atamadığı maç gibi aslan saldırdı da saldırdı. Hani olmayınca olmuyor derler ya öyle bir maç izliyorum. Halil Dervişoğlu ve Emre Akbaba vuruyor meşin yuvarlaklar gününde olan kaleci Boffin kurtarıyor. Ya da direkler gole imkan vermiyor. Seyrediyorum ama her dakika umudum tükenmek üzere, bu hafta bütün şansların sona ereceği inancım yükselmeye başladığı anda Fatih Terim hoca 64.dakikada Mustafa Mohamed’i oyuna aldı. Galatasaray bastırıyor. Ama gol bir türlü gelmiyor. Oğlum Gökhan “Baba bu kadar gol kaçar mı?” diyor. Yapacak bir şey yok. Ersun Yenal Antalya’ya defansif bir oyun modeli tutturdu. Aşabilirsen aşk olsun. Oyunda dakikalar 77’yi gösterdiğinde Şener sağından sıfıra inip yaptığı ortayı Mohamed gelişine vurdu meşin yuvarlak Antalya fileleri ile buluşup aslana hayat ve umut verdi. Fatih Terim “Finalleri iyi beceriyoruz” diyor ama Beşiktaş şampiyonluğa çok ama çok inanmış bir futbol oynuyor. Kartal havaya girmiş. Pazar akşamı Fenerbahçe ne yaptı onu da yazacağım.