Gündelik hayatımızın en önemli maddesi ekonomi oldu. Hayat pahalılığı, kurdaki yükseliş derken uzaman olan olmayan herkes canı yandığı için kendince ekonomiyi değerlendiriyor. Ben pazara çıktığımda ne olmuş bu fiyatlar diliyorum. Sanayici ham madde alırken ne olacak bu döviz kurunun hali diyor. Herkes kendince şikayet ediyor. Çünkü herkesin cebine dokunmaya başladı bu fiyatlar.  Ama tüm bu zorlukları rağmen Manisa yatırımcıların cazibe merkezi olmayı başarabiliyor. Geçtiğimiz Perşembe günü Manisa OSB’ye önemli bir yatırım yapıldı. Şehir dışında olduğum için açılışa katılamadım. Ama açılış detaylarını hem basından hem de yakın dostlarım Manisa TSO Başkanı Mehmet Yılmaz ve Teleset Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Kadir Murat Çam’dan öğrendim. Açıkçası tüm bu zorluklara rağmen yabancı yatırımcı için Manisa cazibe merkezi oluyorsa ne mutlu bize. Fransız firması Air Liquide Türkiye, kapasitesi artırılan ve güneş panelleri ile donatılarak tamamen yenilenen Manisa tüp dolum tesisini açtı. 5 milyon euroluk yatırımla yenilenen tesis üretim kapasitesini de yüzde 50 artırarak Manisa ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak. Ciddi bir rakam. Air Liquide’nin Manisa’daki yenilenen tesisinde açılış töreni düzenlendi. Törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Teleset Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Kadir Murat Çam, MOSB Bölge Müdürü Funda Karaboran, MOSB Başkan danışmanı Nihat Aktol, Air Liquide Türkiye Genel Müdürü Souhel Bousta, Air Liquide Orta Güney Avrupa Direktörü Bertrand Saraux katıldı.

5 MİLYONLUK YATIRIM

Açılış töreninde konuşan Air Liquide Türkiye Genel Müdürü Souhel Bousta, “Türkiye’de uzun yıllardır yatırım yapmaya devam ediyoruz. Manisa tesisinde amacımız, uygulamalarımız ve inovasyonlarımızla endüstriyel müşterilerimize değer sunmak, Türkiye sanayisinin rekabetçiliğine ve ülkenin yenilenebilir enerjilere geçiş sürecine katkı sağlamaktır. Kurulduğu günden itibaren uluslararası pazarlarda faaliyette bulunmayı hedeflemiştir. Türkiye’de de bu hedef doğrultusunda yatırımlar yapmaktadır. Uluslararası anlamda faaliyet göstermek uzun vadeli ciddi yatırımlar yapmak demektir. Türkiye’deki faaliyetlerimize 2011 yılında başladık. Şu an 4 tane hava ayrıştırma ünitesi ve 3 tane tüp dolum tesisi de faaliyet gösteriyor. Türkiye’de hizmet verdiğimiz müşterilere gururla söylüyoruz ki sunduğumuz ürün ve çeşitleri ile rekabet güçlerini artırıyoruz. Aynı zamanda sunduğumuz çözümler emniyet ve kalite anlamında da en üst seviyededir. Yenilenmiş tüp dolum tesisimiz 5 milyon euroluk bir yatırım anlamına geliyor. En son teknoloji ile donatılmış, kendi elektriğini büyük ölçüde üretebilecek bir tesistir” demiş.

VALİ KARADENİZ; “İSTİHDAMI ARTIRACAK”

Manisa Valimiz Yaşar Karadeniz ise, “Başta sağlık tesislerimiz olmak üzere birçok tesisimize hizmet verecek bir yatırım. İlave istihdam da sağlayacak. Manisa’nın gelişmesi ve güçlenmesi anlamında önemli bir yatırımdır. Yeni yatırımları hem ilimiz hem de ülkemiz için bekliyoruz” diye konuşmuş.

BAŞKAN MEHMET YILMAZ KONUŞMASI İLE DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

Açılışta konuşan bir diğer isim ise doğrucu Davut lakabı ile tüm TOBB ailesine nam salmış Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz idi. Neredeyse her akşam kendisi ile istişare etme fırsatı buluyorum. Kendisi testi kırılmadan yol gösterenlerdendir. Genelde bu da olur mu derseniz kendisini dinlediniz de ama önlemi almazsanız Başkan Yılmaz’ın dediği olay olur. Sonra da ‘Başkan ne dersen çıkıyor’ dersiniz.  Kısacası bilmediği işte konuşmaz bildiği işte de olayı sonuna kadar kovalar. Malum ekonomi ve üreticinin yaşadığı zorluklar ortada. Başkan Yılmaz yaşanan sorunlardan ve çözüm noktasında atılacak adımlardan bahsetmiş konuşmasında. Bunun dışında yapılan yatırımın ülke için önemine dem vururken yabancı ve yerli yatırımcıyı küstürmememiz gerektiğinin altını çizmiş. Manisa’ya 3 tane daha OSB kazandırılacağını kaydeden Mehmet Yılmaz, “Manisa artık Avrupa’nın ve Türkiye’nin en üst düzeyde cazibe noktası olan sanayi bölgelerinden teki olacak” demiş.

Başkan Mehmet Yılmaz konuşmasını Cumhuriyetimizin Kurucu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önemli sözü ile bitirmiş.  "Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetini, sonra hürriyetini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."(Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk)

Başkan Mehmet Yılmaz’ın bu konuşması büyük bir alkış almış.  Hakikaten çalışmadan kazanmak istiyoruz. Her şeyi hazır bekliyoruz. Sonra şikayet ediyoruz. Yaşadığımız sorunlar, sıkıntılar ve ekonomik burhan ortada. Ama sanayinin de çarkları döndüğü gerçek. Ben tüm zorluklara rağmen yılmadan usanmadan üretmeye ve ülkemize katma değer yaratmaya devam eden iş dünyasını tebrik ediyorum.  Bu vesile ile sanayi ve sağlık için gaz, teknoloji ve hizmetlerde önde gelen şirketlerden olan Air Liquide ailesinin Manisa’ya yapmış oldukları yatırım için kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah bu yatırımların devamı gelir ve bunların olumlu yansıması ekonomimizde hissedilir.