Sevgili dostum, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün dün doğum günüydü. Kendisini arayıp kutlamamı yaptım. Bu vesileyle Manisa’ya yapılacak olan yatırımlarla ilgili de konuşma fırsatımız oldu. 

Hatırlayacağınız üzere 13 Şubat’taki Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Manisa’ya yalnızca 2017 yılında 1 milyar liraya yakın bir oranda yatırım yapıldığını Başkan Ergün bizzat açıklamıştı. Para ve bütçe yönetimi diyince Cengiz Başkanın eline kimse su dökemez desek, herhalde abartmış olmayız. Önce bunu sordum Başkan’a. “Yaptıklarımız ortada. Manisa Büyükşehir Belediyesi bütçesi, 30 büyükşehir belediyesi arasında 1’inci çıkmıştı. 2016 içinde ise 2’nci. Bu açıkladığımız rakamlardan sonra yeniden 1’inci oluruz” dedi. 

Manisa merkezine ve merkez ilçeler dışında kalan 15 ilçeye yapılan yatırımlar gerçekten az buz değil. Büyükşehir Belediyesi olsun, MASKİ Genel Müdürlüğü olsun önemli çalışmalar yapıyor. Başkan Cengiz Ergün’ün yüzü gülüyor. Daha yapılacak çok işinin olduğunu, Manisa’yı bir adım daha ileriye götürmenin hesabında olduğunu da ifade etti. Yeni projeleri ve yeni açılışları planladıklarını da şimdiden müjdelemek isterim. 

Başkan Ergün, sporcu kimliğiyle de ön planda. Manisa Büyükşehir Belediyespor’u da konuştuk. Bu yıl yönetimiyle futbolcularıyla ve doğru planlamayla Manisa Büyükşehir Belediyespor’un şampiyonluğu ziyadesiyle hak ettiğini kendisine söyledim ve tebriklerimi de sundum. Gerçekten Manisa Büyükşehir Belediyespor doğru yolda. Bu yolun sonunun şampiyonluk olması hepimizin tek dileği. 

Başkanımızla bunları konuştuk. Bir kez daha doğum gününü tebrik ediyor, nice yıllar diliyorum kendisine. Mutlu yıllar Cengiz Başkan.