3 maçta 8 puanla çıkış yapan Beşiktaş lider Alanya karşısında varlık gösteremedi ve maçı 2-1 kaybetti. İki maç üst üste kaybeden Alanya sicim gibi yağan yağmur ve esen rüzgar altında oynanan müsabakada Beşiktaş’a sahada futbol oynatmadı. İlk yarıda sahasına kapanmak zorunda bıraktı Beşiktaş’ı. Şansı yardım etseydi evinde Beşiktaş’ı daha farklı bir skor ile yenebilirdi. Alanya bulunduğu yeri hak ediyor. Beşiktaş tam toparlandı diyoruz takım oyununu sahaya yansıtamadığı ve geriye düştüğü maçları lehine çeviremiyor. Bu hafta Fenerbahçe, Beşiktaş ve Başakşehir kaybetti. Bu haftayı BAY geçiren Galatasaray büyük avantaj yakaladı.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği hafta sonunda televizyonlardaki maçlar bana ilaç gibi geliyor. Seyredebildiğim kadar maçları seyrediyorum. Maçların seyircisiz oynanmasına bizler ve takımlar da alıştı. Bu hafta en çok Göztepe’nin Rize’de son anda penaltıdan yediği golle mağlup olmasına üzüldüm. Bir hafta önce lider Alanya’yı yeniyorsun. Rize’ye kendi hatalarınla en az alacağın 1 puanı bile dikkatsiz oyunu ile Göztepe kaybetti. Beşiktaş-Alanya maçı ile ilgili değerlendirmelere devam edeceğim ancak gündüz seyrettiğim maçlarda Altınordu’nun Akhisar’ı yenmesi Altay’ın da Adana’da galip gelmesi birinci ligin zirvesinde İzmir takımlarını görmek beni mutlu etti. Belki Altınordu belki Altay sezon sonunda Süper Lig’e çıkma başarısını gösterebilir. Taner Taşkın’ın Tuzla’sı da Keçiören’i yendi. Zirvedeki yerini korudu.

BEŞİKTAŞ ALANYA KARŞISINDA SAHADA YOKTU

Fenerbahçe evinde yenilince bütün gözler Pazar akşamı oynanacak lider Alanya ile Beşiktaş maçına çevrilmişti. Beşiktaş yükselişte Alanya ise inişteydi. Maçın sonucunu önceden kestirmek mümkün değildi. Ben Akdeniz’in incisi Alanya’nın futboldaki başarısının devamından yanayım. Ancak Beşiktaş’ın Alanya’ya karşı şansının yüksek olduğuna inanarak Alanya Beşiktaş maçının sahadaki mücadelesinin eşit geçeceğini tahmin ediyordum. Kartalın kanatlarının bu maçta da güçlü çırpacağına inanıyordum. Ancak Beşiktaş bu maçta beni hayal kırıklığına uğrattı. Alanya dersine iyi çalışmış ve iyi bir oyun ortaya koyuyordu. İlk 45 dakikada hayretler içerisinde kaldım. Beşiktaş Alanya karşısında oyun kurmayı bırakın kendi sahasının dışına ancak 30. dakikadan sonra bir kez çıkabildi. Alanya Beşiktaş’ın sahasından dışarı çıkmasına ilk yarı boyunca izin vermedi. Kanatlardan Beşiktaş’ın ceza sahasında hep gözüktü. Alanya’nın kazandığı penaltı      VAR ile verildi. Penaltı penaltıydı. Alanya Beşiktaş’a sahada adım attırmadı. Yakaladığı fırsatların ikisini golle sonuçlandırdı. Bir şutu üst direkten döndü. Kaçırdıkları ikinci yarıda Beşiktaş’tan kat kat fazlaydı. Beşiktaş’ın kazandığı penaltı da penaltıydı. Bu maçta da görülen şuydu. Beşiktaş geriye düştüğünde çok zorlanıyor.

Hamle yaparak sonucu değiştiremediği gerçeği ile yüzleşti Beşiktaş. Sergen Yalçın maçtan sonra VAR’ın kaldırılmasını istemiş. Futbola VAR’ın kötülük ettiğini söyleyerek hakemlere de yüklenmiş. Sergen Yalçın senin Alanya maçında hakeme söz söyleme hakkın yok. Çünkü sen saha içindeki topu durdurdun. Dua et hakem seni tribüne göndermedi. Sergen Yalçın şunu demek istiyor. İlk yarıda VAR’ın verdiği penaltı olmasaydı ben ikinci yarıda Alanya’ya 1 gol atar 3 puanı kapardıma getiriyor. Kendi düşüncesi saygı duyarım. Sen Alanya karşısında ne oynadın kurallar belli. Ceza sahası içinde top elle temas etti mi maçı yöneten hakem görmese de VAR görüyor. Futbolun adaletini sağlıyor. Maç sonrası televizyon yorumcuları Alanya Beşiktaş maçında verilen penaltıların doğru olduğunu söylediler. Sergen Yalçın Fenerbahçe maçında muhteşem çıkışını bu maça kadar sürdürdün. Lider Alanya sana ve Beşiktaş’a bir dakika dur bakalım ben liderim, kazanma sırası bende dedi. Alanya bileğinin hakkı ile kazandı. Sergen sen ne söylesen hikaye. Sergen Yalçın “Ben Alanya karşısında bir plan uygulamaya çalıştım. VAR buna imkan tanımadı. Planım bozuldu kaybettik” deseydi kamuoyu da sana daha inandırıcı gözle bakardı. Hakem Atilla Karaoğlan’a “Bedavadan penaltı veriyorsunuz” diyorsun. Atilla Karaoğlan pozisyonu devam ettirdi. VAR’ın uyarısı ile izledikten sonra kararından dönmeyebilirdi. Sevgili dostum Metin Gökalp Yeni Asır Gazetesindeki köşesinde Beşiktaş aleyhine verilen penaltı kararı ile ilgili “Ghezzal’in eline çarpan ve Atilla Karaoğlan’ın verdiği penaltı kararına gelince… Türk hakem camiası bir otele kapanıp, tartışsak sabaha kadar tartışma bitmez. Çünkü o kısa mesafedeki o kadar yan durmuşken çevik bir biçimde elini çekebilecek adamın elini öperim sabahlara kadar. İkazı aldı VAR’a gitti. Ortaklarından aldığı güçle verdi kararını gösterdi beyaz noktayı. O hüküm yarım kilo adaletsiz geldi bana” diyordu. Metin Gökalp Altınordu ve Gençlerbirliği’nde futbol oynamış. Parlak bir sporculuk dönemi yaşamış. Metin Gökalp’in yorumu kafamı karıştırdı. Metin Gökalp Sergen Yalçın gibi penaltının doğru olmadığı görüşünde. Olan oldu. Alanya 26 puanla liderlik koltuğuna kuruldu. Beşiktaş’ın da fiyakasını bozdu.