'Uykusu derin şehir' derler Manisa için. Kimine göre Gediz'in, kimine göre de Spil'in gölgesinde uyur yıllar boyunca.

Hatta, İzmir'in de gölgesinde. O yüzdendir ki, yapılmak istenen ama yapılamayan, düşünülen ama bir türlü hayata geçirilemeyen durumların hep bahanesi olarak da bu ifade öne çıkar her daim. Kabuğunu kırıp o kabuktan çıkamayan bir şehir ve insanları. Sahip olduklarını bir türlü parlatamayan, kültürel ve tarihi zenginliklerini yeterince tanıtamayan memleketim Manisa'm.

Biraz serzenişle başladım bugünkü yazıma. Sakın ola, bu yazdıklarımı kötülemek, yermek gibi algılamayın. Yazıma böyle başlamam gerekiyordu ki, önceki gün Manisa Valimiz Enver Ünlü'nün ulusal ve yerel basın mensuplarıyla buluştuğu toplantıda yaptığı konuşmaya bağlamak için. "Manisamız için daha çok çalışacağız. Kentimizi Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılına daha da güçlü bir şekilde girmesini sağlayacağız. Daha güçlü, daha yaşanabilir bir Manisa bırakmak en büyük gayretimiz” dedi Sayın Valimiz. Üstüne basa basa sürekli dile getirdiği, "Turizmde istenilen yerde değiliz, gerideyiz" ifadesini bu toplantıda da kullandı. Vali Ünlü'nün konuşması beni heyecanlandırdı. Biliyorsunuz bir ara "Spil'e teleferik gelecek" söylemleri çok konuşulmuştu. Sonrasında vazgeçilen teleferikle ilgili de konuşan Vali Ünlü, “Teleferikle Spil’e çıkmak için yukarıda birtakım aktivitelerin olması lazım. Bungalovlar var dediler, gittim baktım gazbetondan yapılmış, kaloriferli evler. Doğaya uygun yeni modeller var artık" diyerek, yıllardır benim 'Çekyatlı, kaloriferli dağ evi mi olur?' sorularımın da cevabını verdi. Sadece bu kadar da değil yapılması düşünülenler. Karavan ve çadır turizmi, yüksek irtifa kamp merkezi, otel ile ilgili de projeleri dile getirdi Vali Ünlü.

Tüm Manisa genelindeki değerlerimizle birlikte Spil’de de turizmi şaha kaldırmayı planlıyor Valimiz. Uzun zamandır hani öyle lafta değil de, gerçekten uygulamaya geçirme düşüncesinde bir istek ve niyet gördüm. İktidar milletvekillerine de büyük görev düşüyor tabii ki burada, teoride olanları pratiğe dönüştürmek için. Yıllardır lafta kalarak yapılmayan Spil projeleri hayata geçirilirse eğer, gerçekten cazibe merkezi haline gelebilecek bir değerimiz var elimizde parlatılacak. Bugüne kadar Spil Dağı'na yağan karın kuru ayazını hissettik iliklerimize kadar. Artık biraz da keyfini sürmenin zamanı gelmedi mi? Konuşulan, yapılması düşünülen projeler yeni değil, hep söylenen dile getirilen şeyler ama, işte yapmak için epey bi geç kalındı. Yoksa o Spil Dağı hep vardı, zirvesine o kar hep yağıyordu. İstiyorum ki, Sayın Valimiz Enver Ünlü'nün kararlılığıyla atağa geçmek mümkün olsun. Şimdi değilse ne zaman? Uyuyan şehri uyandırmak için şimdi şu an, parti gözetmeksizin herkesin elini taşın altına koyma vakti. Destek olanlarınız çok olsun Sayın Valim.