Sosyal medya tam anlamıyla hayatımızın merkezi oldu çıktı. Uzakları yakınlaştıran,  güzel olaylara vesile olduğu kadar bilgi kirliliğinin de hayli yoğun yaşandığı bir mecra. Şaire ait olmayan şiirler, düşünüre ait olmayan sözler internetin hızlı dünyasında dolaşıp duruyor. Paylaşanın kendisiyle yakından uzak ilgisi olmayan filtreli fotoğraflara ise hiç girmeyeyim, yazımın konusundan sapabilirim. Ama bazen öyle paylaşımlar yapılıyor ve yorumlar yazılıyor ki, gündeme bomba gibi de düşebiliyor.

Neden bunları yazdım. Geçen gün bir paylaşımda, Manisa'da kuduz aşısının olmadığı bilgisi dikkatimi çekti. Yapılan yorumları okudum. Kimi geçtiğimiz kasım-aralık ayında kuduz aşısı yaptırdığından bahsederken, kimi de Manisa'da olmadığından ancak Saruhanlı'da bulduğunu söylüyordu.

Konu önemli bir konu. Dikkatimi çeken bu durumu gazetedekilere söylediğimde, geçtiğimiz günlerde böyle bir bilginin kendilerine ulaştığını fakat habere dayanak olacak konuyla ilgili yetkili ve etkili kimsenin açıklamada bulunmadığından bahsettiler. Dolayısıyla da elle tutulur bir dayanağı olmayan konuyu sayfalarına taşımamışlar.

Peki bu söylemler nereden çıkıyor? Durduk yere uydurulacak bir şey de değil. Sağlık en önemlisi. Böyle bir durum başımıza geldiğinde 'kuduz aşısı yok' cevabını almak korkutucu. Yetkililerin bu konudaki cevabını merak ediyorum. Gerçekten yoksa 'Şu nedenden dolayı maalesef mevcut değil' mi diyecekler; yoksa 'Bunlar tamamen yanlış bilgi. Kuduz aşısı elimizde mevcut' cevabını mı verecekler? Bakalım dikkat çekip cevap alabilecek miyim?

*

TEŞEKKÜRLER

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeleler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilere birtakım etkinlikler düzenledi. Şehzadeler Belediyesi Spil'in zirvesinde ağırlarken, Yunusemre Belediyesi Obasya'da konuk etti gazetecileri. Manisa Büyükşehir Belediyesi de akşam yemeğinde gazetecileri biraraya getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik belediyelerinin düzenlediği etkinliklere katılma nezaketini gösterdiler. Etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçenlere başta başkanlar olmak üzere çok teşekkürler.

*

İYI TATİLLER

18 Ocak Cuma günü ilk ve ortaöğretim öğrencileri yarı yıl tatiline girecekler. Eğitim dönemi arasında nefes alma ve dinlenme fırsatı bulacak olan öğrenciler şimdiden tatil havasındalar. Alacakları karnelerin heyecanını da yaşayan öğrencilerin kimi kötü notu olduğu için buruk, kimi ise teşekkür ya da takdirname belgesini hakettiği için daha bir mutlu. İkinci dönemde telafisi mümkün olduğundan zayıf not alan öğrenciler hiç üzülmesin kısa tatilin tadını çıkarın derim. Herkese iyi tatiller.