Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile mücadelede ikinci dönemin başladığını açıklarken, yeni döneme “Kontrollü Sosyal Hayat” ismini verdi.

65 yaş üstü, yani bizler yarın saat 11:00 ile 15:00 arası, maskemizi takarak sokağa çıkabileceğiz.

11 Mayıs’ta AVM’ler açılıyor. Berberler, kuaförler de koronavirüsten korunma tedbirleri çerçevesinde işyerlerini açabilecekler.

Koronavirüs yüzünden ertelenen liglere dönüş takvimini TFF Başkanı Nihat Özdemir açıkladı. Futbolda ilk düdük, aksilik olmazsa 12 Haziran’da çalacak. Nasıl çalacak, sahada nasıl bir mücadele örneği göreceğiz, merak içerisindeyim.

Ramazan ayı koronavirüs tedbirlerine rağmen benim açımdan güzel geçiyor. Allah razı olsun halimi hatırımı soran çok. İhtiyaçlarımı gidermekte bir zorluk çekmiyorum. Çocuklarımız ve dostlarım her sorunumu çözüyor. Her yıl Ramazan ayında biliyorsunuz toplu iftar yemekleri olurdu. Vilayet başta olmak üzere belediyeler, sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler iftar yemeklerine büyük itina gösterirlerdi. Bu Ramazan’da koronavirüs bunlara engel oldu. Ancak çok daha güzel bir gelenek filizlendi; Ramazan ayında çeşitli kuruluşlar, ihtiyacı olan vatandaşlara koli koli erzak yardımı yapıyor.

CHP ŞEHZADELER DE İFTAR YEMEĞİ DAĞITTI… YUNUSEMRE RAMAZAN PİDESİ

Siyasi partiler içinde CHP’de Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ve yönetimi erzak dağıtımının yanı sıra Şehzadeler ilçesinde Perşembe akşamı Taylan Restoran’da yaptırdığı sıcak yemek menüsünü, iftar saatinde vatandaşlarla buluşma amacı ile evlere servis yaptı. Benim her gün pidemi getiren Çapala Mehmet, o gün pidemle birlikte iftar yemeğini de bana getirdi. Ziyaretime gelen CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca “Başka iftar yemeği de göndereceğim, kabulünü rica edeceğim” dedi. Ben de “Hakan Başkan, Ramazan’da kabulümdür” dedim. İnsan yaşlanınca, hele Ramazan ayında daha duygusal oluyor. Aranmak isteniyor. Bu arada Yunusemre CHP İlçe Başkanı Yalçın Arcak’ın da 7 mahallede vatandaşlara pide dağıttığı haberini aldım. CHP İl Başkanı Semih Balaban, merkez ilçelerdeki iki başkanın Ramazan ayı içindeki faaliyetlerinden çok memnun olduğunu ifade etti. Mübarek Ramazan ayında bu yapılan faaliyetler güzel şeyler. Koronavirüsten de bir kurtulsak hayat daha güzel olacak.

HATIRLANMAK GÜZEL

Çarşamba akşamı ise gecenin geç saatinde aranmaktan ve hatırlanmaktan duygulandım ve mutlu oldum. Bakın ne oldu? Hatırlanmak güzel şey…

Evren Kasırga, fotoğraf sanatının ustası… Ünü ve becerisi Manisa sınırlarını aşmış. İstanbul semalarında et ustası Nusret’in kanatları arasında Dubai’yi kapı komşusu yapmış. Nusret’in yurtdışında açtığı şubelerinin fotoğraf işlerini üstlenen Evren Kasırga, karabatak gibidir. Ne zaman, nerede karşına çıkacağını hesap edemezsiniz.

Çarşamba gece saat 23.30’da evin zili çaldı... Mübarek Ramazan ayında, koronavirüsten korunmak için evine kapanan bendeniz, kendi kendime “Bu saatte hanım ne istedi de, kim ne getiriyor” diye içimden geçirirken, eşim Nermin Hanım’ın kapıda kim olduğunu ısrarla soran sesini duyunca, “Bu saatte kim bu davetsiz misafir?” diye çimden geçirdim.

Nermin Hanım, kapıyı açıp yaptığı kısa bir konuşmadan sonra benim yanıma geldi. “Hayrola kim?” dedim. “Bizim Evren” dedi. “Kim Evren” diye sordum, “Gazeteci Evren” deyince şaşırdım. Nermin Hanım, “Taze simit almış, bize de getirmiş” dedi. “Allah Allah” dedim. Bu Ramazan’da da gece simit çıkıyormuş. Sonra aradım Evren Kasırga’yı, “Sen sağ mısın?” dedim. “Başkan, çalışıyorum! Bu akşam Bedesten’in yanındaki fırından simit aldım. Mehmet Hakkı Özbayır’a, Salim Yavaş’a, Onur Örenay’a ve sana taze simit getirdim” dedi.

Ramazan ayında Evren Kasırga’nın düşüncesine bakın. Yarım elma gönül alma. Ne mutlu, böyle bir şey yapmak aklına gelmiş. Evren bu! Ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Çarşamba gecesi için teşekkürler. Bu mübarek ayda hatırlanmak güzel şey.