Cumhuriyetimizin 91. Yılını kutladım. Manisa Cumhuriyet Meydanında Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtında çelenk koyma törenini izledim. Önce Valimiz Yaşar Karadeniz sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ardından gür sesle okunan İstiklal Marşımız yeri göğü inletti. Yıl 1923. Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milletvekili Mehmet Emin Bey kürsüye geliyor ve “Adsıza şeref, esire hürriyet, zayıfa hak, sefile saadet verilecek bir hükümet kuruldu. Bunun adı da Cumhuriyet. Şimdi Cumhuriyetin ruhu için üç kez yaşasın Cumhuriyet diyelim” önergesini sunuyor. Gazi Meclis bütünü ile “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet” diye haykırıyor. Bugün de aynı coşku ile “Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi” diyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk genç cumhuriyetimizin günlerinde bakın ne diyor “Amerika, Avrupa ve bütün uygarlık dünyası bilmelidir ki TÜRKİYE HALKI HER UYGAR MİLLET GİBİ KAYITSIZ ŞARTSIZ HÜR VE MÜSTAKİL YAŞAMAYA KESİN KARAR VERMİŞTİR. BU HAKLI KARARI BOZMAYA YÖNELİK HER KUVVET, TÜRKİYE’NİN EBEDİ DÜŞMANI KALIR.” Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda Ulu Önderimiz Atatürk zaten görmüş Amerika’nın Avrupa’nın güya uygarlık dünyası. Cumhuriyetimizin gelişmesine ülkemizin güçlenmesine karşı olacağını görmüş geniş dehası ile. Bugün karşılaştığımız durum bu değil mu? Kahraman milletimizin destanı cumhuriyetimizi korumak ve kollamak her Türk gencinin görevi olduğu kadar koronavirüs belasından evlerimizden sokağa çıkmayan 65 yaş üstü bizlerin de görevidir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın cumhuriyetimiz ebediyen yaşayacaktır. Yeter ki biz ayrıştırma tuzağından kendimizi koruyalım. Dosta düşmana karşı tek vücut olmaya çalışalım. Alaşehir’deki bayrak konusunu kavgaya dönüştürmeyelim. Bir densizin yaptığını Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nu karalama gafletine düşmeyelim. Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nun babası ile ben Adalet Partisinde politika yapmış biriyim. Ailece vatana millete ve bayrağımıza saygılı bir ailenin evladıdır. Diş doktoru Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu. Gelin Cumhuriyetimizin bizlere sağladığı olanaklarla kardeşçe birbirimizi incitmeden yaşamımızı sürdürelim. MHP’nin vatan ve bayrak hassasiyetini anlıyorum. CHP İl Başkanı Semih Balaban’ın açıklamasının başlangıcına da katılıyorum. Cumhuriyetimizin kutlamalarının yapıldığı 97. Yılında daha sakin olalım. Bu ülke bizim, yine bakın Yaşasın Cumhuriyet diyorum.

Çarşamba günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı Milli Egemenlik alanına erken gittim. Akrabam Mehmet Aloğlu’nun Konak İş Hanındaki giyim mağazasının önünde oturdum. Oğlu Ayberk çay söyledi. Çayımı yudumlarken görevini yapmak için gelen gazeteci Cüneyt Hasçelik ve İlker Kılıçarslan ile meydana beraber yürüdük. Bu sırada MHP Başkanvekili Avukat Mustafa Karakaş ve ekibi ile tören alanına geldiler. AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı ve yönetimi de oradaydı. Kendisi ile selamlaştım. Bu sırada Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün geldi. Koronavirüs tedbirleri ile selamlaşıp ayaküstü sohbet ettik. Bu sırada Valimiz Yaşar Karadeniz, 1.Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Emniyet Müdürü Ömer Ulusoy, Celal Bayar Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç da tören alanında Cumhuriyet Bayramının başlamasını bekliyorlardı. Ben meydanı izliyorum. Baro Başkanı Ali Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ve MHP İl Başkanı Ömer Baysal’ı da gördüm. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’te tören alanına geldi. Bu sırada CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İl Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca da Cumhuriyet alanına geldi herkesle selamlaştılar. Ben de Özgür Özel’e merhaba dedim. Bu üçlü Manisa’da vatandaşlarla bir araya gelerek dertlerini dinlediler. Esnaf ziyaretleri yaptılar. Köy köy, kasaba kasaba, ilçe ilçe Özgür Özel başkanlığında çiftçilerin dertlerini dinlediler. Çapala Mehmet’te bu ekibin içindeydi. Bu sırada Mübeccel Kafkaslı, Halise Yumrukaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le konuşuyorlardı. Çapala Mehmet İsmail çalışkan oradaydı. Tören koronavirüs tedbirleri arasında yapıldı, bitti. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün MHP Yönetimi ile kahvelerini içerken ben oğlum Gökhan ile hocam üstat gazeteci Öcal Uluç’un Cumhuriyet Bayramını kutlamak için Urla yollarındaydık.

MANİSA FK’YA 3 PUANI

YUSUF KAZANDIRDI

 Manisa FK’da Ankara’dan Cumhuriyetimizi andığımız günde anlamlı bir galibiyetle döndü. Kutlarım. Penaltıyı kurtaran kaleci Yusuf’u da ayrıca kutlarım.