Ülkemizin her köşesi ayrı güzel. Eve tıkılıp kaldığımız bu günlerde dışarı çıkıp hava almanın ne kadar değerli olduğunu anlıyoruz. Açıkçası beni bağlasınız durmazdım evde. Ama bu pandemi beni eve hapsetti. Valla deniz havası almayı özledim. Hatta Manisaspor ve Manisa FK maçları nedeniyle geçmişte yaptığım deplasman ziyaretlerini bile özledim. Artık futbolu evde televizyon başında izlemekten başka çarem yok.  Aşımı bir an önce vurdurup eski hayatıma dönmek için gün sayıyorum. Bu düşünceler ile eski fotoğraflar ile anılarımı tazeledim. Bu sırada televizyonda Gaziantep FK’nın maçı vardı. Gaziantep gezilerim aklıma geldi. En son Türkiye Gazeteciler Konfederasyonun toplantısına gitmiştik. Çok güzel bir toplantı olmuştu. Gaziantep’i gezme fırsatımız oldu. O günlerde adını yeni yeni duyuran Gazişehir FK vardı. Bunları niye anlatıyorum derseniz.

Ülkemizde futbolun Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Karadeniz lobisinin yarattığı Trabzon üzerine kurgulandığını görürsünüz. Geçmişte ara sıra şampiyonluk ipini Anadolu takımlarından biri kazansa da bir değeri olmaz. Üç beş gün ulusal medyanın yazılı ve görsel medyası bahseder sonra varsa yoksa Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş takımlarının haberleri ile spor sayfalarını süslerler. Uzağa gitmeyelim. Geçen sezon Başakşehir şampiyon oldu. Bu sezon Avrupa’da oynadığı harika maçlarını seyrettik. Ulusal medya bunları saman alevi gibi görüp verdi. Bu sezon da aynı düzen devam ediyor. Ediyor ama Alanya, Karagümrük ve Gaziantep Futbol Kulübü mütevazi kadrosu ile Süper Lig’e renk katıp, ‘Bu ligde yalnız üç büyükler yok. Bizler de varız’ diyorlar. Bir süre öncesine kadar Akdeniz’in Alanya’sı ligin zirvesinde yer alıyordu.

Konumuza gelecek olursak 3-4 sene önce bize proje takımı olarak anlatılan o zamanki adı Gazişehir FK şimdiki adı Gaziantep Futbol Kulübü sessiz sedasız Süper Lig’in zirvesine doğru tırmanıyor. Fenerbahçe’yi sahasında, Kasımpaşa’yı İstanbul’da yenerek bu haftaya 24 puanla 5. Sırada girdiler. 12 haftadır yenilmeyen Gaziantep Futbol Kulübü Pazar günü gündüz maçında zirvenin Anadolu kaplanı Alanyaspor ile karşı karşıya geldi.

Oğlum Gökhan ile Gaziantep FK maçlarını fırsat buldukça izliyoruz. Bizim Olay Gazetesinde çalışıp daha sonra Gaziantep Kulübünün basın danışmanlığında görev alan Cemil İbrahim Cansız’ın Gaziantep’e ilgi duymamızda payı çok büyük. Olay gazetesinde Ertan Korkmaz’ın disiplini altında çalışan Cemil en sonunda pes deyip Ertan’dan affını istemişti. Sağ olsun daha sonra bizle diyaloğunu hiç koparmadı.  Gaziantep’e gittiğimizde oğlum Gökhan, Ertan Korkmaz ve benimle ilgilenmişti. Lafı uzatmayayım. Gaziantep Alanya maçını pazar günü izlemeye başladım. Gaziantep’in oyun düzeni 3-5-2. Bu oyun sistemi zor ve riskli bir sistem olmasına rağmen Gaziantep bunu uyguluyor ve başarılı sonuçlar aldığına da tanık oluyoruz. Gaziantep Alanya’yı teknik adamı Rumen Șumudică’nın yönetiminde 3-1 yenince ve 27 puana ulaşınca bu yazımı yazmaya karar verdim. Rumen çalıştırıcı Șumudică Kayseri’yi çalıştırdığı yıllarda da başarılıydı. Gaziantep Futbol Kulübü Süper Lig’e çıkınca Rumen Șumudică ile anlaştı. Bugüne kadar Süper Lig’de Gaziantep’e sıkıntı yaratmadı. Heyecanlı bir yapısı ile zaman zaman hakemlerle dalaşınca tribünlere gittiği oldu. Gaziantep’in başında Alanya maçına çıkan teknik adam bu maçı kulübeden kuzu kuzu sessizce yönetti. Gaziantep Alanya maçındaki heyecan ve  futbol oynama arzusu iki takım için de çok fazlaydı. Merakla maçı izledim. Gaziantep 3-5-2 sistemi ile Alanya’yı 3-1 yenince bu teknik direktöre, futbolculara ve yönetime bravo dedim. Rumen teknik direktör Șumudică oyun planına uygun kadroyu bütçesine uygun bir şekilde kurmayı biliyor. Bu maçta aynı taktik ve aynı hücum şekli ile golleri yine Gaziantep atmasını bildi. Alanya oyunun büyük bölümünde hakim görünse de hiç beklemediği ani ataklarla kalesinde 3 gol gördü. Alanya 1 gol atabildi. Alanya yenseydi liderdi. Gaziantep yendi zirve yarışına ortak oldu. Beyler bir arıza olmazsa Gaziantep bu yarışta Fener’i de Galatasaray’ı da Beşiktaş’ı da çok zorlar. Gaziantep’in şakası olmaz. İşte sizlere bugün ulusal medyadaki büyük maçlar dışında kutu içinde yer alan Gaziantep Futbol Kulübünün başarısını yazmaya çalıştım.

KAÇAN BALIK BÜYÜK OLDU

Gelelim Sevgili Cemil kardeşime. Oğlum Gökhan ve ben onun sayesinde Gaziantep FK maçlarını izlemeye çalışıyoruz. Bir nevi Gaziantep FK sempatizanı olduk. Her Gaziantep FK maçı sonrası Gökhan’la konuşup değerlendirme yapıyoruz. Oğlum Gökhan Cemil ile hafta içleri telefonla görüşüp sohbet ediyorlar. Ben sosyal medyadan anlamam. Ama aldığım duyumlara göre Gaziantep FK sosyal medya alanında da Süper Lig’in zirvesinde yer alıyor. Cemil yaptığı haberler çektiği fotoğraflar ile ülke gündemine hatta dünya gündemine damga vuruyormuş. BBC’de bile Gaziantep FK haber olmuş. Bu açıdan Cemil kardeşimi kutluyorum.

Bir diğeri ise çok vefalı bir kardeşimiz. Her yaz tatil için Ege kıyılarına gelen Cemil sağ olsun beni ve Gökhan’ı arar. Oğlum Gökhan’la her yaz deniz kıyısında bir yemek yiyip senenin değerlendirmesini yaparlar. Allah’a şükür işi iyi yapan ve yaptıkları ile zirvede olan bir kardeşimiz. Cemil’i biz Manisa’da fazla tutamadık. Ertan Korkmaz’ın ince ve detaycı yaklaşımı Cemil’e uymadı. O da Gaziantep’e gitti. Takımı gibi o da her gün zirveye doğru koşuyor. Kendi başarı hikayesini yazıyor. Kaçan balık büyük oldu Ertan kardeşim. Ama olsun bu sayede en azından Gazinatep’te can dostu bir kardeşimiz oldu. Sevgili Cemil başarıların devamını diliyorum. Manisa’ya geldiğinde görüşmek üzere.

DOSTUM AYDIN BESEN’E GEÇMİŞ OLSUN

Nasıl bir yıldır bu 2020. Bir an önce bitsin artık. Dün Aydın Besen ile ilgili üzücü bir haber aldım. Aydın Pazar gecesi fenalaşmış ve hastaneye kaldırılmış. İlk olarak kötü haberler alsam da dün Aydın ile konuştum. Sesi iyi geldi. İçim bir nebze olsun rahatladı. Bu son günlerde yaşadığım acıları düşününce bitsin artık bu 2020 yılı diyorum. Çok geçmiş olsun sevgili dostum Aydın Besen. Bir an önce iyileş. Aşılarımız olup daha birlikte ne seyahatler yapacağız seninle.