TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen, ‘Türkiye Ekonomi Şurası’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Yurdun her yerinden ticaret ve borsa başkanlarının katılımı ile gerçekleşen toplantıya Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bakanı Mehmet Yılmaz, Meclis Başkanı Ümit Türek, Borsa Başkanı Sadık Özkasap, ekonomi şurasında sorunlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a anlatma fırsatı buldu.

Rifat Hisarcıklıoğlu’nu yıllardır tanırım. İş dünyası böyle bir başkanı sahip olmaktan gurur duymalı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlarla kurduğu bire bir ilişki ile çözemeyecek hiçbir sorun olmaz.

Ekonomi Şura’sında yaptığı konuşma iş dünyası tarafından iyi değerlendirilmeli. Ege Bölgesi’nin sorunlarını Ender Yorgancılar’ın dile getirdiği toplantının verimli geçtiğini söyleyen Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, “‘Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili Bakanlara sorunlarımızı anlatma fırsatını bulduk. Cumhurbaşkanımızın iş dünyasının yanında olduğunu hissetmek bizler için büyük bir moral kaynağı oluyor. Aynı zamanda hükümetimizin iş dünyasına sağladıkları destekler çalışma gücümüze güç katıyor.

Yine de iş dünyası olarak yaşamış olduğumuz sorunları olduğu da bir gerçek. Bu toplantıda bu sorunlarımızı birinci ağızdan iletmek şansını bulduk. Cumhurbaşkanımız her zamanki duyarlılığı ile sorunlarımızı dinledi ve ilgili Bakanlara çözümleri konusunda talimatlarını verdi. Türkiye güçlü bir ülke. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak birlik ve beraberlik içerisinde, hükümetimizin de destekleri ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz’ dedi.

Ülkemizin önemli iki sorunundan biri ekonomi. Küçük esnaftan tutun iş dünyasının ekonomisinin büyük bölümünü elinde tutan holdingler bile sıkıntılarını aşmak için büyük çaba harcıyor. İlk defa ülkede ekonominin ön plana çıktığı ortamda yerel seçimler yapılacak. 1 Nisan’da ne olup bittiğini göreceğiz.