1960 ile 1970 yılları arasında Manisa Lisesi’nde okuyanları  bir araya getiren Giritliğil Otel’deki geceye Zafer Ünal başkanla birlikte gittim. O yıllarda Manisa Lisesi’nden mezun olup yaşamlarını başka illerde devam edenlerin çoğunluğu düzenlenen gece için Manisa’ya geldiğini gördüm.

1967 yılında Selahattin Pastacı’nın kurduğu Magnesia  orkestrasının bütün fertleri sahnede bizlere gençlik yıllarımızdaki anılarımıza geri döndürdü. Sahnede solist Selahattin Pastacı, bataride Önder, basgitarda Ajdan ve Atilla, klavyede Uğur, percuseuda Nihat’ı yıllar sonra bir arada gören geceye katılanlar dakikalarca alkışladılar.

Nostalji gecesinde Zafer Ünal ile birlikte Selahattin Pastacı’yı dinlerken, geçmişteki güzel günleri hatırladım. O yıllarda Manisa başkaydı. Önder Ergün aldı mikrofonu eline. 1960 ile 1970’li yılları arasındaki Mansa Lisesi’nden başlayarak Manisa’nın halini bizlere anlattı. Yıllardır birbirini göremeyenlerin buluştuğu gecede diş doktoru Ali Aydan Avşar’ı, Tahir’i, bankacı Güneş hanımı, Aslan Akpınar’ı gördüm.

Profesör Ali Onak, Neşet Can, Salim Yavaş eşleri ile gecede görebildiklerim arasındaydı. Gecede fazla kalamadım. Ancak yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayanların anılarına güzel bir gece daha eklediklerini dün Selahattin Pastacı’dan dinledim. Gerçekten o yılların gençliği ve yaşamı bir başkaydı.

KORDON’DA HAFTA SONU

Hafta sonu AK Parti’de belediye başkan adayları belli olunca Söğütaltı Kahvesi’nden Aydın Benlişen, Zülfikar Gürcan, Mustafa Karakaş ile oturuyoruz. Mustafa Karakaş, “Bizim adaylar Perşembe günü Ankara’da açıklanacak” dedi. Cumartesi akşamı herkesin kendine göre programı var.

Zülfikar ile Musatfa aramızdan ayrılınca Aydın, oğlum Gökhan’a “Yemeğe gidelim” dedi. Ben ve Çapala Mehmet’i de aldık, İzmir’e yola çıktık. Kordon’da Deniz Restoran’ın önünde araba durdu. Aydın yine beni mutlu ediyordu. Kordon’da en keyifle yemek yediğim yer Deniz Restoran’da oğlum Gökhan bilgisayardan Galatasaray-Ankaragücü maçını bizi seyrettirdi. Galatasaray’ın her attığı gol, keyfimize keyif getirdi. Çapala Mehmet’in de neşesi yerindeydi. Çapala Mehmet, CHP’den meclis üyesi olabilmek için bu Pazar ön seçime girecek. Başarılar dilerim. Ben sandıktan korkarım.