Hafta sonu Süper Lig’in ilk yarısı sona erdi. Lider Büyükşehir Başakşehir, ikinci sırada Trabzon yer alıyor. Galatasaray’ın 29 puanı, Beşiktaş’ın 26 puanı, Fenerbahçe’nin 16 puanı ise yürekleri sızlatıyor. Erman Toroğlu’nun dediği gibi VAR  sistemi devreye girince üç büyüklerin hakimiyeti sona erdi.

Kasımpaşa Beşiktaş’ı yenerek şampiyonluk yarışındaki iddiasını devam ettirirken, Trabzon’da yaptığı operasyonlar sonucu başarılı sonuçlar alarak lig ikinciliğine yükseldi. Haftalardır galibiyet yüzü görmeyen Galatasaray, Sivasspor’u yenerken yine zorlandı. Yatsın kalksın VAR sistemine dua etsin.

Yoksa penaltı ve attığı üç gol güme gitmişti. Maçın hakemi gol olan penaltı ile 3 golü VAR sistemi sayesinde geçerli saydı. Galatasaray’ın defansı elek gibi. Güven vermiyor. Yedikleri goller ortada. Sivasspor’un İstanbul’da şansı yoktu. Kaçırdıkları ortada. Galatasaray’ı hüsrana uğratabilirdi.

Haftanın merakla beklenen maçı Pazartesi akşamı oynandı. Antalya-Fenerbahçe maçını dikkatle izledim. Antalya’nın 7 eksiğine rağmen Fenerbahçe Ersun Yanal’la da galibiyet yüzü görmedi. İki haftada Fenerbahçe iki maçtan 2 puan alabildi ve ilk yarıyı düşme hattında tamamladı.

Fenerbahçe’ye gönül verenler alınmasın, bu kadro yapısı ile Fenerbahçe’nin gücü bu kadar. İyi kadrosuna rağmen Beşiktaş, Şenol Güneş’le en kötü sezonunu yaşıyor. Seyretmeye doyamadığımız Beşiktaş yok olmuş. Şimdi devre arası Allah’ın emri Ersun Yanal, Fenerbahçe’ye, Fatih Terim’de Galatasaray’a ara transferde takviye yapmaya çalışacaklar.

Bu kervana Beşiktaş’ta katılabilir. Yine dolar ve Eurolar havada uçuşacak. Borç içinde kıvranan üç büyükler mali yönden daha da kötüye gidecek. Bu gidiş iyi gidiş değil.