25 Mart 2016 tarihinde dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından resmi açılışı yapılan, ancak bazı eksiklikler sebebiyle hizmete giremeyen Muradiye Spor Kompleksi geçtiğimiz aylarda faaliyete başladı başlamasına ama hala birtakım sorunlarla dikkat çekiyor.

Hafta sonu bir basketbol koçundan gelen telefonla öğrendiğim üzücü olayı anlatayım size önce.

Salon, sporcu gençlerimizin hizmetine sunulmuş ve basketbol maçları oynanıyor. Geçtiğimiz cuma günü talihsiz bir olay yaşanmış. Basketbol takımında oynayan bir kız çocuğumuz Muradiye tarafından gelen halk otobüsünden iniyor ve salona ulaşmak için yolu geçiyor. Spor salonuna ulaşımı sağlayacak bağlantı yolu olmadığından salona patika yoldan gitmesi gerektiğinden kızımız Menemen yolundan patika yola inmeye çalışırken ayağı kayıyor ve yol kenarındaki kanala yuvarlanıyor. Çamurlu suya batıyor. Uzun boyuna rağmen çıkmaya çalışıyor, çıkamıyor. Telefonu da çamurlu suya düştüğünden kimseye ulaşamıyor, sesini duyuramıyor. Epey bir müddet sonra uzun uğraşlar sonucu kendi başına kurtuluyor. Üstü başı çamur içerisinde perişan bir halde salona ulaşmayı başarıyor. Onu bu halde gören antrenör ve takım arkadaşları kızı zorla sakinleştiriyor.

Evet, hakikaten üzücü ve düşündürücü bir olay. Allah'tan ki kızın boyu uzun. Ya uzun boylu olmasaydı, ya oradan çıkmayı başaramasaydı. Sonucu çok daha vahim olabilirdi.

Şu anda faaliyette olan bu salona ulaşımla ilgili sıkıntının var olduğu bir gerçek. Çünkü, ne eski yoldan ne de yeni yoldan güvenli ve rahat bir ulaşım yok. Otobüsle gidildiği takdirde her iki yolda da karşıdan karşıya geçişlerde tehlike mevcut.

Yanlış hatırlamıyorsam buraya bir kavşak ve üstgeçit düşünülüyordu. O projede durum nedir? Bir an önce yapıldığı takdirde hem ulaşım hem de karşıdan karşıya geçişlerde büyük kolaylık ve güvence sağlayacaktır.

Diğer yandan, gerekli çevre düzenleme şartları oluşmadan buraya müsabaka verilmesi ne kadar doğrudur tartışılır. Belki 'Salon kullanılmadan durduğu yerde eskiyecek mi? Atıl vaziyette kalacak mı?' diyeceksiniz. Hem Ak Partililer'in hem de Cumhuriyet Halk Partililer'in iki ayrı açılış birden gerçekleştirerek sahiplendiği 35 milyon liraya malolan Muradiye Spor Kompleksi evet ciddi bir yatırım olabilir ama, bir candan daha kıymetli değildir.

Buradan yetkililere bir çağrıda bulunuyorum. Ya o gün kızımız oradan sağ çıkamasaydı? Bunu bir düşünün ve ileride meydana gelebilecek olası bir can kaybına karşı önleminizi alın. Bu olayı bizzat yaşayanlardan dinleseniz, daha başka ne gibi sorunlarla mücadele veriyorlar bir bilseniz olayın vahametini ve çözümünün önemini sanırım daha da iyi anlarsınız.

İnanıyorum ki, konuyla ilgili kurumlar gerekli hassasiyeti göstererek sorunun çözümünde atılması gereken adımları atacaklardır.

Çocuk merkezli konularda daha bir hassas oluyorum. Çocuklarımızın hep güzelliklerle buluşması, hizmetlerin en güzelinin geleceğimiz çocuklar için hayata geçirilmesi dileğiyle sevgiyle kalın.