Yolu Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal ile kesişen, 12 Eylül ve 28 Şubat’ı yaşayan Gazeteci Yavuz Donat. Sabah gazetesinin usta köşe yazarı. Siyasilerle kurduğu

Dostluklar ve Anadolu notları ile Türk gazeteciliğinin usta ismi Yavuz Donat ile Kırkağaç ilçesinin depremde büyük hasar gören Karakurt Mahallesindeydik. İzlenimlerimizi bitirip Manisa’ya dönünce Yavuz Donat, “Cengiz Başkan ile ne zaman görüşeceğiz?” dedi. Ben de “Toplantısı bitmiş, yanına gidiyoruz” dedim.

Deprem bölgesinde bize rehberlik eden işadamı Aydın Benlişen ve Başkan Danışmanı Cihat Taysi ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin 9. katındaki başkanlık makamına çıktık.

Özel Kalem Müdürü oğlum Gökmen Aytaç bizi karşıladı. Büyük Başkan Cengiz Ergün’ün huzuruna çıkardı.

Cengiz Ergün ile Yavuz Donat’ın buluşması görülmeye değerdi.

Danışmanı Cihat Taysi ve ben seyrediyoruz. Üstat Yavuz Donat “Başkan tebrik ederim! Hizmetlerin ve çalışmaların deprem bölgesinde bile ağızlardan düşmüyor. Cengiz Başkan hep yanımızda oldu dediler” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de “Yavuz Abi, teveccühün elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Memnun ediyorsak ne mutlu bize” dedi.

Ziyaretimizde deprem bölgesinde rehberimiz olan işadamı Aydın Benlişen’i Başkan Ergün’e göstererek “Kırkağaç Karakurt’ta yaptıklarını, Yavuz Donat’a, bir bir Aydın Bey anlattı” dedim.

Sabah Gazetesi köşe yazarı Yavuz Donat “OFF THE RECORD” isimli kitabını makamda imzalayarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e takdim etti.

Sonra birlikte çaylar, kahveler içtik. Yavuz Donat ile Başkan Ergün başladılar sohbet etmeye. Yavuz Donat, deprem bölgesinde, vatandaşın, sizlerin ve devletin anında yaptığı sıcak teması anlattıklarını tekrarladı.

Cengiz Ergün, depreme ilk olarak Erzincan’da askerlik yaparken yakalandığını artık Manisa’da depremlerin bir süre daha devam edeceğini söyledi.

Güzel bir buluşmadan sonra Başkan Ergün de üstat Yavuz Donat’a Manisa’ya özgü başta mesir macunu olmak üzere çeşitli hediyeler takdim etti.

Yavuz Donat, Başkan Cengiz Ergün’e belediyeciliğin gönül işi olduğunu, başarılı olmak için iktidar partisinden olmanın gerekmediğini, Türkiye’de bunun örneklerinin çok olduğunu bunlardan birinin de Manisa olduğunu söyledi.

Yavuz Donat ile notlar daha bitmedi!

“Olmazsa olmaz Hayrullah Solmaz” başta olmak üzere Manisa Şoförler Cemiyeti, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği ile sanayi sitesindeki izlenimleri de Pazartesi günü yazacağım.