MHP’nin Manisa İl Kongresi vardı Pazar günü Büyükşehir Kültür Sitesinde. Divan Başkanlığını MHP Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadi Durmaz’ın yaptığı İl Başkanlığı Kongresinde Avukat Ömer Baysal 600 delegenin oyları ile tekrar Manisa MHP İl Başkanı seçildi. MHP MYK Üyesi Gülay Özcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MHP’li belediye başkanları ile Ak Parti İl Başkanı Salih Hızlı, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, MHP Grup Başkanvekili ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mehmet Güzgülü’nün katıldığı MHP İl Kongresi görülmeye değer görkemli ve coşku seli içinde yapıldı. MHP’nin durumunu merak eden münafıkların bu kongreyi izlemelerini tavsiye ederim. Geçen seçimlerde de MHP ile ilgili tahminleri nasıl boş çıkmışsa 2023’te yapılacak seçimlerde de MHP’nin Türkiye siyasetinin çimentosu olacağını göreceklerdir. MHP koronavirüs tedbirleri kapsamında böyle coşkulu kongre gerçekleştiriyorsa normal şartlardaki kongrede Manisa’da yer gök MHP’nin sesleri çınlayabilirdi. Pazar günü kongreye gittim. Mehter takımı serhat türküleri söylerken Kültür Sitesi önündeki mahşeri kalabalıkla karşılaştım. Koronavirüs korkusunun yaşandığı bu ortamda MHP İl Kongresine gösterilen ilgi ve alaka dikkatimi çekti. Büyükşehir Kültür Merkezinin salonları tamamen kongreye tahsis edildiğini gördüm. Manisa MHP İl Başkanvekili Avukat Mustafa Karakaş ilçelerden gelen delegeler ile bizzat ilgileniyordu. Kültür Sitesinin Lale Salonuna doğru çıktığımda VİP salonuna gittim. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Yerel Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadi Durmaz, MHP İl Başkanvekili Mustafa Karakaş ilçe belediye başkanları ile sohbet ediyordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Genel Başkan Yardımcısı Sadi Durmaz’a benim için “37 yıl Manisa Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı yaptı, oğlu da Özel Kalem Müdürüm” dedi. Oğlum Gökhan’ın seçtiği yeni kıyafetim MHP İl Kongresinde de dikkat çekti. Ak Parti İl Başkanı Salih Hızlı ile kongre salonuna giderken karşılaştık. Koronavirüs tedbirleri ile selamlaştık. Yönetimde yer alan Fevzi Açıkel ile bir süre konuştum.

Başkan Danışmanı Cihad Taysi ile de ayaküstü sohbet ettim. “Başkanın tv programını izledim. Herkesin beğendiği görüşündeyim” dedim. Cihad Taysi de Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Manisa TV ekranındaki değerlendirme ve açıklamalarının ses getirdiğini ifade etti. Bu konudaki yazımı yarın okuyabilirsiniz.

MHP İl Kongresinde Divan Başkanı Sadi Durmaz, İl Başkanı Ömer Baysal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuştu. Gerekçe belli koronavirüs tedbirleri içinde kongrenin sağlık ve sıhhat içinde kısa sürede bitirilmesi idi. İlk konuşmayı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Ömer Baysal yaptı. Baysal “Zaman birlik ve beraberlik zamanı. MHP üzerinden hesap yapanlar bilmelidir ki bu dava sonsuza kadar yaşayacak. Milliyetçi ülkücü hareket bu vatanın gerçek sevdalılarının partisidir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün MHP İl Kongresinde yaptığı konuşmada “Ermenistan’ın uzun yıllar işgal ettiği Azerbaycan toprakları yetmiyormuş gibi sivil vatandaşları hedef alan saldırısını kınıyorum. Azerbaycan’ın meşru müdafaasında her zaman yanında olduğumu bir kez daha vurguluyorum. MHP teşkilatının gayreti doğru ve planlı çalışmaları ile  2009 yılından bu yana MHP bayrağını Manisa’da en güzel şekilde dalgalandırmak, MHP bayrağını en yüksekte tutmak için canla başla çalışmaktayız. Kongremizin hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi. Genel kurulun son konuşmasını MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadi Durmaz yaptı. Durmaz “Manisa Anadolu’nun kadim şehirlerindendir. Geçmiş ve geleceğimizin arasında sağlam bir köprüdür. İstiklal Savaşında ne fedakarlıklar yapıldığı kutlu bir şehirdir. Bu tarihi şehrimizle ne kadar gurur duysak azdır. Ne mutlu bize ki Manisa’da Milliyetçi Harekete kayıtsız kalmadı. Manisalı kardeşlerimiz her daim MHP’nin destecisi oldu” dedi.

MHP Kongresinde Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün MHP İl Kongresinin Divan Başkanlığını yapan Sadi Durmaz ve MYK Üyesi Gülay Özcan’a hediye takdiminde bulundu.

Avukat Ömer Baysal’ın güven tazelediği kongrede delegelerin oyları ile seçilen İl Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Mehmet Ödevli, Mustafa Karakaş, Recep Özkan, Osman Güler, Ahmet Karadağ, Bahadır Vardar, Hüseyin Alp İlker, Murat Taşkıran, Emrah Kıvrak, Erdal Tengiz, Mustafa Genç, Soner Özer, Ali Tetik, Sezer Berkay Çelikkanat, Mehmet Alperen Erdem, Soner Ataibiş, Neşe Meteler Töz, Kadir Çitçi, Fevzi Açıkel, Ayhan Türkgüler Melih Kaleli, Engin Aşıcı, Aziz Pekdurlan, Cemil Meriç.