Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ben, il ve ilçelerde görev yapan çalışan gazetecilerle kentin eğlence merkezi Malta Parkı'ndaki Haylazz'da bir araya geldik. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ydü. Ancak o tarihte Güneydoğu'da yaşanan olaylar ve verilen şehitlerimiz nedeniyle Ergün'ün bizlerle buluşması ileri bir tarihe ertelenmişti. Geçtiğimiz hafta Perşembe akşamı da bu birliktelik sağlandı. Başkan Cengiz Ergün, Başkanı olduğum Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ile sahada görev yapan il genelindeki tüm meslektaşlarım onuruna güzel bir akşam yemeği verdi.
BÜYÜKŞEHİR DEV KADROSUYLA YEMEKTEYDİ
Yemekte Büyükşehir'den Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Eryılmaz, Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, Basın-Yayın Şube Müdürü Ahmet Müştak Aydın, Basın Merkezi Sorumlusu Cihad Taysi ve Yönetim Kurulu Üyeleri de vardı. Gazeteciler Cemiyetimizin yönetiminde bulunan Mehmet Hakkı Özbayır, Ali Filizkan, Zerrin Ağar, Esra Kale, Önder Aydın, Ali Bozkurt ile aralarında gazetem Olay'ın sahibi Mevlüt Aktan, ETV'nin sahibi Erdinç Yumrukaya ve Haber Gazetesi'nin sahibi Haşim Ağar'ın da bulunduğu medya imtiyaz sahipleri, ulusal ajans temsilcileri ve çalışan gazeteci meslektaşlarım geniş bir katılımla geceydi.
ÖNCE ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK
Gecede önce ben kısa bir konuşma yaparak, bize bu daveti veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanım Cengiz Ergün'e teşekkür ettim. Daha sonra Başkan Ergün çok sayıda gazeteciyi bir araya toplamanın avantajıyla çalışmalarını da anlattığı güzel bir konuşma yaptı. Ergün, büyükşehir süreci, yapılanma ve geride kalan sürede 17 ilçede yapılan tüm hizmetler hakkında detaylı bilgiler verdi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle düzenlemek istedikleri geceyi, herkesi derinden yaralayan şehit haberleri nedeniyle gerçekleştiremediklerini belirten Başkan Ergün, "Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Bu gecemizin de eğlence kısmını iptal ettik. Bu güzel gecede sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyor, güzel bir gece geçirmenizi temenni ediyorum" dedi. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında önemli bir yeri olduğunu ifade eden Ergün, Manisa'nın tanıtılmasına önemli katkı sağlayan basın mensuplarına görevlerinde başarılar dileyerek Çalışan Gazeteciler Günümüzü kutladı.
ÇALIŞAN GAZETECİLERİ TAKDİR ETTİ
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin açıkladığı verileri de değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri bağımsız basındır. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görev yapan siz değerli basın emekçilerinin mesai saati gözetmeksizin vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdiğiniz mücadele takdire şayandır" dedi. Kendisine teşekkür ederim. Ergün, basına ve emekçilerine her zaman değer vermiştir.
GAZETECİLERİ YARIŞMAYA DAVET ETTİ
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle düzenlenen ‘Manisa ve Mesir' konulu Ödüllü Gazetecilik Yarışması'na da basın mensuplarını davet eden Başkan Ergün, şu açıklamayı yaptı; "Manisa Gazeteciler Cemiyeti ile Mesir Festivali kapsamında haber, fotoğraf ve röportaj dallarında düzenlediğimiz ‘Manisa ve Mesir' konulu ödüllü yarışmayı bu yıl ilk defa yapacağız. Ancak bundan sonraki yıllarda da geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz bu yarışmada amacımız, sarı basın kartı taşıma şartı aranmaksızın Manisa ve ilçelerinde görev yapan basın emekçilerini, genç gazetecileri özendirip, teşvik etmek, ödüllendirmek ve bunları gelecek kuşaklara birer örnek olarak taşımaktır. Bu vesileyle başta Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Ertuğrul Aytaç ve Yönetim Kurulu olmak üzere, bu geceye katkıda bulunan herkese ve bu akşam burada olduğunuz için sizlere teşekkür ederim."
HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİK
Sıcak bir ortamda, samimi duygularla yaşanan gecenin ardından Başkan Ergün, Malta Parkı içinde basın mensuplarıyla uzun süre sohbet etti. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen gazetecileri de geri çevirmedi. Ergün, hepimizle tek tek ve gruplar halinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Düzenledikleri geceye katılan tüm basın emekçilerine teşekkür eden Ergün, hep birlikte Manisa'yı en güzel yerlere taşımanın mücadelesini verdiklerini söyledi.