Bizim gençlik yıllarımızda Nurhan Damcıoğlu kanto söylerdi, en meşhur parçası "Yangın var, yangın var, ben yanıyorum, yetişin a dostlar tutuşuyorum" şeklindeydi. Allah kimseyi yangın felaketi ile karşı karşıya getirmesin. Önceki gün Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı yeni itfaiye araçlarının tanıtım toplantısına katıldım. Başkan Cengiz Ergün, çalışan gazetecilerin bayramını da kutladı. Şehidimizden dolayı düzenlenecek basın gecesinin ileri bir tarihte yapılacağını söyledi. İtfaiye araçlarına şöyle bir baktım, merdivenlerin uzunluğu beni ürküttü. Ateş savaşçılarının ellerini tek tek sıkan Başkan Ergün yeni itfaiye araçlarına bindi. Merdivenlerde nereye kadar çıkacağına merakla baktım, 55 metreye ulaştı. Yüreğim hop hop etti. Cengiz Ergün Cesur Başkan. Son yapılan araştırmada da Büyükşehirlerin başarılı başkanları içinde ilk 10 arasına girmiş. Hayırlı olsun.
MANİSA BÜYÜDÜKÇE SORUNLARI DA BÜYÜYOR
Manisa'nın birçok sorunu var. İmar sorunu başta olmak üzere Büyükşehir, Şehzadeler ve Yunusemre Belediye Başkanlarının bu sorunu çözmek için ortak bir noktada birleştiğini memnuniyetle karşılarken, son iki yıl içinde birden bire hortlayan trafik sorunu, her şeyin önüne geçecek noktaya gelen bir vaka… Şehir trafiği şu anda vatandaşı bıktırmış durumda. Araç park yeri sorunu ise bir facia. Elbette bu sorun durup durup da şimdi ortaya çıkmadı. Her gün trafiğe yeni araçlar dahil oluyor.
ŞEHİR İÇİ TRAFİK FELÇ
Sabah ve akşam saatlerinde şehir trafiğinin kilitlenmesi araç sürücülerini ve vatandaşları çileden çıkarıyor. Akşam saatlerinde benim her gün şahit olduğum Öğretmenevi'nden Ulupark istikametindeki yol, İstanbul-İzmir trafiğini aratmayacak nitelikte tıkanıyor. Yaya olarak 5 dakikada alacağınız yolu 15-20 dakikada araçla gidemiyorsunuz.
YENİLERİ YAPILSA DA OTOPARK SORUNU ÖNLENEMİYOR
Vardığınızda aracınızı park edecek yer bulmakta ayrı dert. Bazen bu durum 20 dakikayı geçiyor. Ara sokaklar dahil yer bulmanız imkansız. Manisa merkezinden Anemon Otel'in önüne kadar bu sıkışıklık araç sürücülerinin kimyasını bozuyor. Ne yaparsak yapalım yeni otoparklar da bu duruma çare olamayacak. Onun için Vilayet, Emniyet ve üç belediyenin şehir içi trafik komisyonlarının acilen toplanıp, soruna çare olacak çalışmalara başlaması, yapılanları da gözden geçirip vatandaşların dertlerine çare bulmaları gerekiyor.
TOKGÖZ VE PERSONELİNİ KUTLARIM
Yerel medyanın atar damarlarından biri Basın İlan Kurumu'dur. Resmi ilanları yerel gazetelere bu kurum dağıtıyor. Denetlemeleri de yapıyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç zamanında, Manisa'da Basın İlan Kurumu Müdürlüğü faaliyete geçti. Bu kurumda ülke çapında faaliyet gösteren şubelerinin kendi içinde başarıları belirlendi. 2015 yılında Genel Müdürlük bu değerlendirmeyi yapmış ve Manisa Basın İlan Kurumu'nu başarılı bulmuş.
Başta Müdürü Kenan Tokgöz ve personelini kutlarım.
ACIMIZ BÜYÜK
Her gün yeni bir acı haberle sarsılıyoruz. İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda Suriye asıllı canlı bomba ülkemizi yasa boğdu. Ortadoğu'da yaşamak her geçen gün zorlaşıyor. Herkesin gözü ülkemizde. Irak'ta ve Suriye'de yapıldığı gibi ülkemizin bütünlüğünü bozmak için dış mihraklar var güçleriyle çalışıyor.
Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.