Vali Ahmet Deniz Manisa’da görevine 12 Kasım 2018’de başladı. Sayın Valimizin Manisa’ya gelişindeki karşılama törenine de katıldım. Gazetecilere veda gününe da katıldım. Sabah Gazetesi yazarı üstat Yavuz Donat, Valim Ahmet Deniz ile ilgili ataması yapıldığı zaman beni aradı. Dedi ki “Manisa’ya güzel bir vali geliyor.” Gerçekten de sayın valimiz Manisa’ya göreve başladığı zaman içerisinde sosyal yapısını ön plana çıkararak eşi Olcay Hanım ile birlikte birçok hizmetlere imzasını attı. Spora karşı büyük bir aşkı vardı. Fırsat buldukça futbol müsabakaları düzenleyip kendisi de oynardı. Manisa FK maçlarına da birçok kez gittiğini biliyorum. Başkan Mevlüt Aktan ile de ilişkileri üst seviyeydi. Koronavirüs belasından Manisa’nın korunması için de büyük çaba sarf etti. Gazeteci meslektaşlarım ve sivil toplum örgütü başkanları Vali Ahmet Deniz ile içi içeydi desem abartma yapmış olmam. Sorunlara pratik çözüm üretmekte hünerliydi. Halkın içine girmeyi, halkla bütünleşmeyi çok severdi. Fırsat buldukça valilik makamından yaya olarak çıkar Manisa cadde ve sokaklarında dolaşır, vatandaşlarla sohbet ederdi Esnafla birlikte çay içtiklerine çok denk geldim. Devletine bağlı, hizmet aşkıyla yanıp sönen Ahmet Deniz Manisa’dan erken ayrıldı. Devlet hizmetinde böyle şeyler olur. Daha gençsiniz sayın valim. Önümüzdeki yıllarda devletin size tekrar hizmet yapabilme görevini vereceği inancı içindeyim. Güle güle Sayın Valim Ahmet Deniz.

ŞEHZADELER HAZİRAN MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Pazartesi günü Şehzadeler Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantısı vardı. Koronavirüs dolayısıyla 2 aydır meclisini toplayamıyordu, Şehzadeler Belediyesi. Meclis başlamadan önce, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları Bilal Demir ve Ahmet Songüler ile karşılaştım. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e “Meclisiniz hayırlı olsun” dedim. Meclis başlamadan önce güvenlik görevlisi arkadaşlar tek tek salona girecek meclis üyelerinin ve misafirlerin ateşlerini ölçtü, dezenfektan ile maske dağıtımında bulundu. Şehzadeler Belediyesi, koronavirüsün ülkemizde görülmesiyle birlikte işledi sıkı tutarak, adeta bir seferberlik ilan etti.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeler ve yapılan çalışmaları, yaptıkları kısa ve kolay bir şekilde tasarımlar hazırlayarak, sosyal medya, afiş, billboard ve raket gibi işlerle Şehzadeler halkını bilinçlendirdi. Belediyenin sosyal ve kültürel etkinliklerinin tamamını iptal ettiler. Sosyal mesafeyi arttırmak için meydanlarda bulunan bankları ve kamelyaları toplattılar. Şehzadeler’in 67 mahallesi, sağlık kuruluşları, ibadethaneler, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlar ile eczanelerde dezenfekte çalışmaları yaptılar. Bu dezenfekte çalışmalarında, 8900 eldiven, 1160 tulum ve toplamda 4550 kilo dezenfektan maddesi kullanmışlar. Parklardaki 111 çocuk oyun grubu ile 71 fitness grubunda 10 kez dezenfektan yapılmış ve bu çalışmalara 1500 litre dezenfektan kullanmışlar. Bu koronavirüs sürecinde vatandaşlara, yaklaşık 300 bin maske dağıtmışlar. Şehzadeler Belediyesi, kaldırımdan çöp konteynerine, berberden kahvehanelere kadar dezenfekte etmedik tek bir nokta dahi bırakmamış.

ŞEHZADELER BELEDİYESİ GÖNÜLLERİ DE İHMAL ETMEMİŞ

Şehzadeler Belediyesi, Perşembe pazarının gün sayısını 5 güne çıkararak, vatandaşların mağdur olmaması için gerekli düzenlemeleri yaptı. Pazara giren vatandaşların tek tek ateşleri ölçüldü ve maske kontrolleri yapıldı. Ekonomik olarak mağdur olan vatandaşları da unutmayan Şehzadeler Belediyesi, Perşembe pazarına “İmkanı olan bıraksın, ihtiyacı olan alsın” projesini başlattı. Açılan stantta vatandaşlar gıda maddeleri yardımında bulundu. İhtiyaç sahibi vatandaşlar da bu yardımları ücretsiz bir şekilde aldı. Ayrıca 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın alışveriş ihtiyaçlarını, belediye bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek ekibiyle karşıladı. 750 vatandaş bu çalışmalardan faydalanırken, 6 bin gıda kolisini de ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve ekibine, koronavirüs kapsamında yaptığı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.